Gjør ultraløpet i hagen til en suksess

Oppdag de beste tipsene for å organisere et vellykket Backyard Ultra-løp. Unngå vanlige feil, lær om viktige roller og planlegg effektivt for et minneverdig arrangement. Få innsikt fra erfarne arrangører og sørg for et løp som sprudler av glede og suksess. Begynn å planlegge ditt Backyard Ultra-eventyr i dag!

Planlegger du å arrangere et Backyard Ultra-løp? Her har vi samlet tips fra erfarne arrangører om hvordan du går frem på best mulig måte! Vi har snakket med flere arrangører og laget en liste over fem feil du bør unngå når du arrangerer ditt første Backyard Ultra-løp.

Etter å ha lest denne artikkelen vil du være godt forberedt på å arrangere ditt eget Backyard Ultra-løp!

Deltakerfokus i ultraløp i bakgården

Først og fremst er det viktig å forstå at Backyard Ultra-løp har et unikt fokus på deltakerne. De som fullfører løpet tidlig, får virkelig oppleve den store feiringen, mens de som blir igjen helt til slutten, faktisk får minst oppmerksomhet. Dette gir en spennende vri sammenlignet med andre løp, og skaper et omvendt perspektiv som bidrar til arrangementets sjarm.

De mest utholdende løperne kan være aktive i over 34 timer. Som arrangør er det avgjørende å ha en plan for hele teamet, inkludert løpslederne. Her er et absolutt must-tips: Planlegg løpet slik at du har personale under hele arrangementet.

Beste tips: Ha en konkret plan for teamet ditt!

 • Sørg for at hele teamet ditt er til stede og aktivt i løpet av de første 10 timene av Backyard Ultra-løpet.
 • Roter ansvaret mellom ulike personer. Ved å la tre personer bytte på å ha hovedansvaret den første natten, kan alle få 5-6 timers søvn på skift og prestere bedre som arrangører. Hvile er avgjørende for å holde seg våken og opprettholde en fantastisk atmosfære gjennom hele løpet!
 • Fordel oppgavene mellom teamet ditt gjennom hele løpet. Det er viktig å ha assistanse, spesielt om kvelden og natten.

Hva slags frivillige roller trengs i et Backyard Ultra-løp?

Her er noen roller som trengs under et Backyard Ultra-løp:

 • Distributører av startnummer
 • Frivillige på start- og mållinjen
 • Betjening i informasjonsskranken
 • Frivillige på kvelds- og nattskift
 • Medisinsk team
 • Tilberedning av mat
 • Distributører av vann og forfriskninger

Vil du vite hvordan du rekrutterer frivillige til løpet ditt? Les våre 5 tips her.

Begynnelsen på ditt Backyard Ultra-løp:

Starten på løpet er ofte intens! Du har bare 40 minutter på deg til å sette opp tidtaking og målområde før den første løperen kommer tilbake. Men du trenger ikke å bekymre deg for å sikre en stor løype. Når alle har fullført én runde, vet du at alt fungerer som det skal og at løperne har lært seg løypen.

 

Hvordan fungerer et Backyard Ultra-løp om natten?

Når kvelden nærmer seg, er det på tide å forsterke løypemarkeringen og sørge for at løperne kan navigere trygt. Reflekser blir avgjørende i mørket, slik at løperne kan bevege seg trygt og sikkert. Her er et smart tips: La noen frivillige løpe en runde ca. 15 minutter etter start for å sjekke løypen, løperne og lage ekstra markering for natten.

Selv om løperne har fullført flere runder, kan tretthet føre til at de begynner å se ting. Derfor er det ekstremt viktig å sikre at alle som begir seg ut på en ny runde, faktisk kommer tilbake. Vi vil ikke ha noen fortapte eller skadde løpere der ute!

 

5 feil du bør unngå når du arrangerer ditt første ultraløp i bakgården

 1. Start- og mållinje er ikke utformet på riktig måte. Start og mål bør være på samme linje, tydelig merket, og det bør også være en egen sluse som deltakerne kan passere når de kommer i mål.
 2. Ikke å ha et pålitelig tidtakingssystem på plass. Tiden er avgjørende. Invester i et pålitelig tidtakingssystem for å holde oversikt over deltakerne i løypen og sikre nøyaktig rundetelling. Tidtaking med brikker er vanlig i Backyard Ultra-løp, men ha alltid ekstra brikker i tilfelle tekniske problemer. Hvis du er ute etter en kostnadseffektiv løsning, kan du vurdere å bruke en tidtakingsapp. Les mer om dette her.
 3. Ikke tenke nøye gjennom plasseringen av banen og andre arrangementsområder. Plassering, plassering, plassering! Toaletter og oppbevaringsområder bør ikke ligge for langt fra målstreken. Gjør det enkelt for deltakerne å få dekket sine behov og hente eiendelene sine mellom rundene.
 4. Å ikke ha publikum når vinneren krysser mållinjen. Sørg for jubel hele veien til mål! Ingen ønsker å løpe alene i stillhet. Sørg for at frivillige dekker kvelds- og nattskift, slik at de kan heie på de modige sjelene som kjemper seg gjennom de siste timene av løpet.
 5. Du markedsfører ikke Backyard Ultra-løpet ditt på riktig måte. Backyard Ultra er et arrangement som mange kan delta på. Når du kommuniserer om det, bør du forklare hva Backyard Ultra handler om - spre budskapet om at påmeldingsterskelen er lav og at alle har muligheten til å presse seg selv i et Backyard Ultra-løp! Du finner flere tips til hvordan du kan markedsføre løpet ditt her.

Avslutningsvis vil vi understreke at det kan være en fordel å selv ha løpt en eller annen form for ultramaraton før du arrangerer et Backyard Ultra. Ved å oppleve utfordringene og behovene som langdistanseløpere har, får du en dypere forståelse av hvordan du best kan hjelpe dem under arrangementet.

Nå er det bare å sette i gang og lage et fantastisk Backyard Ultra-løp!