Gör ditt Backyard Ultra Lopp till en succé

Upptäck de bästa tipsen för att organisera ett lyckat Backyard Ultra race. Undvik vanliga misstag, lär dig om viktiga roller och planera effektivt för ett minnesvärt evenemang. Få insikter från erfarna arrangörer och säkerställ ett lopp som sprudlar av glädje och framgång. Börja planera ditt Backyard Ultra-äventyr idag!

Planerar du att arrangera ett Backyard Ultra-lopp? Här är våra samlade tips från erfarna arrangörer om hur du går tillväga på bästa möjliga sätt! Vi har pratat med flera arrangörer och skapat en lista med fem misstag som du bör undvika när du organiserar ditt första Backyard Ultra-evenemang.

När du har läst den här artikeln är du väl förberedd för att arrangera ditt eget Backyard Ultra race!

Fokus på deltagarna i Backyard Ultra lopp

Först och främst är det viktigt att förstå att Backyard Ultra-tävlingar har ett unikt fokus på deltagarna. De som avslutar loppet tidigt får verkligen uppleva det stora firandet, medan de som stannar kvar till slutet faktiskt får minst uppmärksamhet. Detta ger en spännande twist jämfört med andra lopp och skapar ett omvänt perspektiv som bidrar till evenemangets charm.

De mest uthålliga löparna kan vara aktiva i över 34 timmar. Som arrangör är det viktigt att ha en plan för hela teamet, inklusive tävlingsledarna. Här är ett absolut måste-tips: planera loppet så att du har personal under hela evenemanget.

Bästa tipset: Ha en konkret plan för ditt team!

 • Se till att hela ditt team är närvarande och aktivt under de första 10 timmarna av Backyard Ultra-loppet.
 • Rotera ansvaret mellan olika personer. Genom att låta tre personer turas om med huvudansvaret under den första natten kan alla få 5-6 timmars sömn i skift och prestera bättre som arrangörer. Vila är avgörande för att hålla sig alert och upprätthålla en fantastisk atmosfär under hela loppet!
 • Fördela uppgifterna mellan ditt team under hela loppet. Det är viktigt att ha hjälp, särskilt under kvällen och natten.

Vilka typer av volontärroller behövs i ett Backyard Ultra-tävling?

Här är några roller som behövs under ett Backyard Ultra-tävling:

 • Distributörer av bib-nummer
 • Volontärer vid start och målgång
 • Informationsdiskens personal
 • Volontärer som arbetar på kvälls- och nattskift
 • Läkarkåren
 • Tillagning av livsmedel
 • Vatten- och förfriskningsdistributörer

Vill du veta hur du rekryterar volontärer till ditt lopp? Läs våra 5 tips här.

Början på ditt Backyard Ultra race:

Starten av loppet är ofta intensiv! Du har bara 40 minuter på dig att ställa i ordning tidtagnings- och målområdet innan den första löparen kommer tillbaka. Men du behöver inte oroa dig för att säkra en stor bana. När alla har gått ett varv vet du att allt fungerar som det ska och att löparna har lärt sig banan.

 

Hur fungerar ett Backyard Ultra race under natten?

När kvällen närmar sig är det dags att förstärka banmarkeringarna och se till att löparna kan navigera säkert. Reflektorer blir viktiga i mörkret och garanterar att löparna kan röra sig säkert. Här är ett smart tips: Låt några frivilliga springa ett varv cirka 15 minuter efter starten för att kontrollera banan, löparna och göra ytterligare markeringar för natten.

Även om löparna har kört flera varv kan tröttheten göra att de börjar se saker. Därför är det oerhört viktigt att se till att alla som påbörjar ett nytt varv faktiskt återvänder. Vi vill inte ha några förlorade eller skadade löpare där ute!

 

5 misstag att undvika när du organiserar ditt första ultralopp på bakgården

 1. Start- och mållinjen har inte utformats på rätt sätt. Start och mål ska vara på samma linje, tydligt markerade, och det ska också finnas en separat ränna för deltagarna att passera när de avslutar.
 2. Det finns inget tillförlitligt system för tidtagning. Tiden är avgörande. Investera i ett pålitligt tidtagningssystem för att hålla koll på deltagarna på banan och se till att varvräkningen är korrekt. Chiptidtagning är vanligt i Backyard Ultra-tävlingar, men ha alltid extra chip med dig om det skulle uppstå tekniska problem. Om du letar efter en kostnadseffektiv lösning kan du överväga att använda en tidtagningsapp. Läs mer om den här.
 3. Att man inte noggrant överväger placeringen av banan och andra evenemangsområden. Plats, plats, plats! Toaletter och förvaringsutrymmen bör inte ligga för långt från mållinjen. Gör det bekvämt för deltagarna att ta hand om sina behov och hämta sina tillhörigheter mellan varven.
 4. Att inte ha en publik när vinnaren går över mållinjen. Se till att det finns jubel hela vägen till slutet! Ingen vill springa ensam i tystnad. Be volontärer täcka kvälls- och nattskiftet, så att de kan heja på de modiga själar som kämpar sig igenom de sista timmarna av loppet.
 5. Att inte marknadsföra ditt Backyard Ultra-tävling på rätt sätt. Backyard Ultra är ett evenemang som många kan delta i. När du kommunicerar om det, förklara vad Backyard Ultra handlar om - sprid budskapet att anmälningsgränsen är låg och att alla har möjlighet att pressa sig själva i ett Backyard Ultra-lopp! Du hittar fler tips om hur du kan marknadsföra ditt lopp här.

Avslutningsvis vill vi betona att det kan vara en fördel att själv ha sprungit någon form av ultramaraton innan man organiserar ett Backyard Ultra. Genom att uppleva de utmaningar och behov som långdistanslöpare möter får du en djupare förståelse för hur du bäst kan hjälpa dem under ditt evenemang.

Så där har du det, nu är det dags att komma igång och skapa ett fantastiskt Backyard Ultra race!