Slik tjener du penger til løpet ditt med RaceID

Illustrasjonsbilde av en haug med penger

Image by @brand456221007.

Vi snakker daglig med mange løpsledere som arrangerer ulike typer løp, og hver og en av dem har ulike grunner eller motivasjoner for hvorfor de arrangerer løp. Felles for alle er at man ønsker å gi deltakerne en spektakulær opplevelse og gi dem unike minner som gjør at de ønsker å komme tilbake for å oppleve dem igjen. Noen arrangører lever av løpene sine og har gjort det til sin hovedbeskjeftigelse, mens andre gjør det på fritiden - kanskje for å samle inn penger til en organisasjon eller et veldedig formål. 

Uansett årsak eller mål med løpet ditt, er det viktig å holde økonomien i balanse. Du må alltid minst gå i balanse - og det er ofte ikke det enkleste! Et løp er som en bedrift, og en forutsetning for å skape langsiktighet og bærekraft i bedriften er å tjene penger for å opprettholde den fra år til år. 

Inntektene dine trenger ikke bare å komme direkte fra påmeldingsavgiften eller sponsorer (les mer om hvordan du skaffer sponsorer her). I denne artikkelen beskriver vi alle måtene du kan tjene ekstra penger på løpet ditt ved hjelp av RaceID-plattformen.

Det finnes også en flott artikkel av Fred Newton med 10 generelle tips om hvordan du kan gjøre løpet ditt lønnsomt. - Sørg for å lese den også!

Registreringsavgift - Sett den riktig og bruk Early Birds

Som på alle andre plattformer kan du angi og justere påmeldingsavgiften i RaceID-administratoren. Hvis du er en ny arrangør, kan det være vanskelig å vite hvordan du skal prissette løpet ditt - men vi hjelper deg med det i denne artikkelen om hvordan du bestemmer hva løpet ditt skal koste..

En annen viktig måte å sikre at du fyller opp løpet ditt tidligere i sesongen og unngår sen påmelding, er å bruke en Early Bird-prisstrategi. I RaceID Super Admin kan du enkelt sette opp prisstiger på forhånd, som automatisk trer i kraft på den valgte datoen, slik at du ikke trenger å tenke på å oppdatere prisene i løpet av sesongen. Mer informasjon om hvordan du bestemme Early Bird-strategien din herog hvordan du setter priser i RaceID Admin.

Selg ekstrautstyr og varer direkte i registreringen din

Når deltakerne melder seg på løpet ditt, er de spente og klare til å gå gjennom prosessen og betale. Selv om de allerede har tatt frem (den digitale) lommeboken og uansett skal betale for påmeldingen, bør du gjøre det enkelt å legge til en T-skjorte eller andre varer i handlekurven samtidig! Som arrangør bør du dra nytte av ekstrautstyret og sørge for å legge det inn i registreringsflyten, slik at deltakerne bare kan krysse av for det og legge det til totalsummen når de registrerer seg. 

Eksempler på ting du kan legge til i løpsregistreringen:

  • Løps-T-skjorter og andre klær (luer, caps, hettegensere)
  • Tilbehør som løpere alltid trenger (buff, løpesekker eller belter, sokker osv.)
  • Mat og måltider (måltid etter løpet, lunsj, middag, mellommåltid) 
  • Transportmuligheter (buss eller shuttle til eller fra start) 
  • Tilskuerpakker for dine nærmeste 
  • Energiprodukter som gels eller sportsdrikkeblandinger (utmerket idé å koordinere med en sponsor!).

Med RaceID-verktøyet kan du legge til ekstra varer, om nødvendig med bilder, og angi separate priser og moms på disse varene. Les mer om hvordan du legger til ekstra varer i kassen din her.

Legg til Racefox og få en kickback 

RaceID er også eier av selskapet Racefox - et produkt for coaching og treningsplaner som bruker GPS-sporing, analyse og personlig coaching for å hjelpe idrettsutøvere med å analysere dataene sine og ta informerte beslutninger om trening og konkurranse. Racefox har som mål å gi idrettsutøvere den innsikten og veiledningen de trenger for å nå sitt fulle potensial ved å gi dem en personlig coachingopplevelse i ørene. Produktet er en app som du abonnerer på, og der du kan få hjelp med trening og løpe- (eller ski-) teknikk, samt få spesifikke treningsplaner og tidsskjemaer som er tilpasset dine mål og ditt løp.

Racefox er et utmerket hjelpemiddel for å få deltakerne i form til løpet, og du kan enkelt legge det til i påmeldingen med et enkelt klikk. Fordelen er dobbelt, ettersom du også tjener en kickback for hvert abonnement som kjøpes gjennom påmeldingen. Les mer om hvordan det fungerer.

Legg til refunderbar bestilling 

En vanlig trend etter covid-19-pandemien er at deltakerne melder seg på senere enn vanlig. Dette gjør arbeidet og planleggingen din som løpsarrangør mye vanskeligere, ettersom du ønsker å sikre inntekter og deltakere så tidlig som mulig i sesongen. 

I undersøkelsen våroppga over 20 % av deltakerne at de føler seg mer komfortable med å kjøpe tidlig hvis de kan legge til en refusjonsforsikring. Vi har gjort det enkelt for deg å tilby dette sammen med vår partner Refund Protect. Hvis du vil gi deltakerne dette alternativet når de sjekker ut, er det bare å aktivere valget for Refunderbar booking, så vises det som et alternativ etter registreringsskjemaet.

Husk også å kommunisere i markedsføringen at det er mulig å foreta refunderbare bookinger. Les mer om vilkår og priser.

Legg til et administrasjons-/bookinggebyr 

I dag er forbrukere vant til å møte gebyrer i ulike sammenhenger når de bestiller og kjøper produkter på nettet. Det samme gjelder for løp og opplevelser. Mange arrangører på vår plattform legger til en liten avgift på slutten av påmeldingen, et såkalt bookinggebyr eller lignende, for å dekke administrative kostnader. Det kan du også gjøre, og det vil hjelpe på bunnlinjen din, ettersom disse små avgiftene legger seg opp, spesielt hvis du har et løp med mange deltakere. Det kan også brukes til å kompensere for provisjonen du betaler til oss for våre tjenester. 

Vi er i ferd med å utvikle en unik funksjon for bestillingsgebyrer, men i mellomtiden kan du legge til dette i løpsregistreringen som et egendefinert felt ved hjelp av avkrysningsfeltet med en valgfri pris. 

Få flere deltakere 

Det er lettere sagt enn gjort å øke inntektene ved å få flere deltakere til å melde seg på løpet ditt (hvis du har plass, selvsagt!). Dette gjøres gjennom markedsføring, og det finnes millioner av måter du kan markedsføre løpet ditt på og finne nye deltakere på. 

Først og fremst må du sørge for at løpet ditt er oppdatert i RaceID-kalenderen! Det er gratis for alle arrangementer, og du kan utnytte rekkevidden til plattformen og RaceID-appen til å få flere utøvere til å legge merke til løpet ditt, både fra din idrett og fra andre lignende idretter. Ta også en titt på denne artikkelen for å finne en liste over flere kalendere der du kan legge inn løpet ditt.. Selv om løpsdatoen din ennå ikke er bestemt, kan du likevel legge den til i kalendere med en TBC-merknad (To Be Confirmed). En annen god idé hvis du ikke har åpnet for påmelding ennå, er å legge til en påmeldingsliste for e-post for folk som kommer til siden eller kalenderoppføringen din, slik at de får beskjed når du åpner for påmelding.

Vi har samlet en rekke tips om hvordan du kan markedsføre løpet ditt med e-post, sosiale medier, lokale klubber og mer i seksjonen for Markedsføring av arrangementer i læringssenteret for arrangører. Sørg for å lese et par av innleggene der, og iverksett tiltak for å forbedre markedsføringen din.

Er du klar til å tjene mer penger på løpet ditt med RaceID? Kom i gang i dag.