Hur du tjänar pengar till din lopp med RaceID

Illustrativ bild av en hög med pengar

Image by @brand456221007.

Vi talar varje dag med många lopp -chefer som organiserar olika typer av lopp, och var och en av dem har en annan anledning eller motivation till varför de anordnar evenemang. Gemensamt för alla är att man vill ge deltagarna en spektakulär upplevelse och ge dem unika minnen som gör att de vill komma tillbaka för att uppleva dem igen. Vissa arrangörer lever på sina lopp och har gjort det till sin huvudsakliga sysselsättning, medan andra gör det på sin fritid - kanske för att samla in pengar till en organisation eller en välgörenhetsorganisation. 

Oavsett vad du har för skäl eller mål med din lopp är det viktigt att hålla din ekonomi i balans. Du kommer alltid att behöva nå minst jämnt resultat - och ofta är det inte det lättaste att göra! En lopp är som ett företag, och en förutsättning för att skapa långsiktighet och hållbarhet i företaget är att tjäna pengar för att upprätthålla det år efter år. 

Dina inkomster behöver inte bara komma direkt från din registreringsavgift eller dina sponsorer (Läs mer om hur du får sponsorer här). I den här artikeln beskriver vi alla de sätt på vilka du kan få ytterligare intäkter från din lopp med hjälp av RaceID-plattformen.

Det finns också en bra artikel av Fred Newton med 10 allmänna tips om hur du gör din lopp lönsam. - se till att du läser den också!

Registreringsavgift - Sätt den rätt och använd tidiga fåglar

Precis som med alla andra plattformar kan du ställa in och justera din registreringsavgift i RaceID-administratören. Om du är ny arrangör kan det vara svårt att veta hur du ska prissätta ditt lopp - men vi hjälper dig med det i den här artikeln om hur du bestämmer vad ditt lopp ska kosta..

Ett annat viktigt sätt att se till att du fyller lopp tidigare under säsongen och förhindra sena registreringar är att använda en strategi för tidiga anmälningar. I RaceID Super Admin kan du enkelt ställa in prislistor i förväg, som automatiskt träder i kraft på det valda datumet, så att du inte behöver tänka på att komma ihåg att uppdatera priserna under säsongen. Mer om hur du bestämma din Early Bird-strategi häroch hur du ställer in priser i RaceID Admin.

Sälj extrautrustning och varor direkt i din registrering

När deltagarna anmäler sig till ditt lopp är de glada och redo att gå igenom processen och göra betalningen. Även om de redan har sin (numera digitala) plånbok framme och kommer att betala för registreringen i alla fall, gör det enkelt att lägga till en T-shirt eller annan handelsvara i varukorgen samtidigt! Som arrangör bör du dra nytta av extrafunktioner och se till att lägga till dem i ditt registreringsflöde så att deltagarna bara kan kryssa av dem och lägga till dem till sin totala summa när de registrerar sig. 

Exempel på saker som du kan lägga till i din registrering på lopp :

  • lopp T-shirts och andra kläder (hattar, kepsar, huvor).
  • Tillbehör som löpare alltid behöver (badlappar, löparväskor eller -bälten, strumpor osv.)
  • Mat och måltider (efterlopp måltid, lunch, middag, mellanmål) 
  • Transportalternativ (buss eller skyttel till eller från startplatsen) 
  • Åskådarpaket för nära och kära 
  • Energiartiklar som geléer eller sportdrycksmixer (utmärkt idé att samordna med en sponsor!)

Med RaceID-verktyget kan du lägga till extra artiklar, även med bilder om det behövs, och ange separata priser och moms för dessa artiklar. Läs mer om hur du lägger till extrasaker i din kassa. här.

Lägg till Racefox och få en kickback 

RaceID är också ägare till företaget Racefox - en produkt för coaching och träningsplaner som använder GPS-spårning, analys och personlig coaching för att hjälpa idrottare att analysera sina data och fatta välgrundade beslut om träning och tävling. Racefox syftar till att ge idrottare de insikter och den vägledning de behöver för att nå sin fulla potential genom att erbjuda en personlig coachingupplevelse i deras öron. Produkten är en app som du prenumererar på och kan få hjälp med din träning och löpningsteknik (eller skidåkning) samt få specifika träningsplaner och scheman som är inriktade på dina mål och din lopp.

Racefox är ett utmärkt hjälpmedel för dina deltagare för att få dem i form inför din lopp, och du kan enkelt lägga till det i din registrering med ett klick på en knapp. Fördelen är dubbel, eftersom du också får en kickback för varje prenumeration som köps via din registrering. Ta reda på mer om hur det fungerar.

Lägg till återbetalningsbar bokning 

En vanlig trend efter Covid-19-pandemin är att deltagarna anmäler sig senare än vanligt. Detta gör ditt arbete och din planering som tävling arrangör mycket svårare, eftersom du vill försäkra dig om intäkter och deltagare så tidigt som möjligt under säsongen. 

I vår undersökninguppgav över 20 % av deltagarna att de känner sig mer bekväma med att köpa tidigt om de kan lägga till en återbetalningsförsäkring. Vi har gjort det enkelt för dig att erbjuda detta tillsammans med vår partner Refund Protect. Om du vill ge dina tävlande detta alternativ när de checkar ut aktiverar du helt enkelt växeln för återbetalningsbar bokning och det kommer att visas som ett alternativ efter ditt registreringsformulär.

Glöm inte att även informera om att återbetalningsbara bokningar är tillgängliga i din marknadsföring. Läs mer om villkor och priser.

Lägg till en administrations-/bokningsavgift 

Numera är konsumenterna vana vid att få betala avgifter i olika situationer när de bokar och köper produkter på nätet. Samma sak gäller för tävlingar och upplevelser. Många arrangörer på vår plattform lägger till en liten avgift i slutet av registreringen som kallas bokningsavgift eller liknande, för att täcka administrativa kostnader. Du kan också göra detta, och det kommer att hjälpa ditt resultat eftersom dessa små avgifter summerar, särskilt om du har en lopp med många deltagare. Det kan också användas för att kompensera den provisionsavgift du betalar till oss för våra tjänster. 

Vi håller på att bygga upp en unik funktion för bokningsavgifter, men under tiden kan du lägga till detta i din registrering på lopp som ett anpassat fält med hjälp av kryssrutan i formuläret med ett valfritt pris. 

Öka antalet deltagare 

Det är lättare sagt än gjort att öka intäkterna genom att få fler tävlande att anmäla sig till din lopp (om du har plats förstås!). Detta görs genom marknadsföring, och det finns miljontals sätt att marknadsföra din lopp och hitta nya tävlande. 

Först och främst ska du se till att din lopp är uppdaterad i RaceID-kalendern! Det är gratis för alla evenemang, och du kan utnyttja plattformens och RaceID-appens räckvidd för att få din lopp uppmärksammad av fler idrottare både inom din idrott och från andra liknande idrotter. Kolla också in den här artikeln för att hitta en lista över ytterligare kalendrar där du kan lista dina lopp. Även om ditt lopp -datum ännu inte har bestämts kan du fortfarande lägga till det i kalendrar med en TBC-notering (To Be Confirmed). En annan bra idé om du inte har öppnat för registrering ännu är att lägga till en lista med e-postadresser för personer som kommer till din sida eller kalenderpost, så att de kan få en avisering när du öppnar för registrering.

Vi har samlat ett antal tips om hur du kan marknadsföra din lopp via e-post, sociala medier, lokala klubbar och mycket mer i Marknadsföring av evenemang i arrangör Learning Center. Se till att läsa ett par inlägg där och vidta åtgärder för att förbättra din marknadsföring.

Är du redo att tjäna mer pengar till din lopp med RaceID? Kom igång idag.