Active vs RaceID - Hvilken løsning for løpsregistrering bør du velge?

Hvis du kom over denne artikkelen, er det stor sannsynlighet for at du vurderer å bytte registreringsverktøy for løpet ditt, eller kanskje du er på utkikk etter en tjeneste du kan bruke til ditt nye arrangement. Vi er her for å hjelpe deg med å ta det riktige valget. Selv om vi tilbyr vår egen Event Management & Registration Serviceønsker vi at du skal finne den løsningen som passer best for ditt løp. Det innebærer at vi hjelper deg med å navigere i det til tider uoversiktlige og fragmenterte markedet og viser deg alle tilgjengelige alternativer.

Active er et av de største og eldste registreringsselskapene på det internasjonale markedet - la oss se nærmere på hvordan dette EMS-verktøyet står seg i forhold til RaceID. Vi skal se på EMS-verktøyets kategorifunksjoner og grensesnitt, priser, support og deltakeropplevelsen. 

Om Active

Active EnduranceActive.com eller Active Network er sannsynligvis den største globale aktøren når det gjelder administrasjon av utholdenhetsløp. De tilbyr et fullservice påmeldingsverktøy for arrangører, samtidig som de har ulike apper og verktøy som hjelper deltakerne med å finne løp. Active tilbyr også muligheter for å administrere andre arrangementer som gallaer, konferanser og leirer. 

Om RaceID 

RaceID er et nytt selskap på markedet som fokuserer på å skape enestående deltakeropplevelser og samtidig tilby et moderne og brukervennlig EMS-system for arrangører. Håndter alle behov knyttet til løps- og deltakerdata, øk inntektene med smarte verktøy og ekstrafunksjoner, og imponer deltakerne med en overlegen digital opplevelse.  

Sammenligning av funksjoner - Active vs RaceID

Active tilbyr et mylder av funksjoner, i tre ulike plannivåer. Du kan se en oversikt over dem nedenfor: 

Til sammenligning kan du se en oversikt over RaceID-funksjoner her: https://raceid.com/organizer/features-pricing/

Både Active og RaceID tilbyr de viktigste funksjonene som trengs for å drive et arrangement, for eksempel påmelding med egendefinerte spørsmål, kupongkoder, lagpåmelding, deltakerselvbetjening, rapportering, varesalg og responsive (mobiltilpassede) påmeldingsskjemaer. Både RaceID og Active har en deltakerkalender der du som kunde blir vist frem for å hjelpe deg med markedsføring og skaffe nye deltakere. 

Funksjoner som Active tilbyr i sine pakker, og som RaceID ikke tilbyr, er følgende: 

 • Integrering av innsamlingsaksjoner (legg ved en egen innsamlingsaksjon for et bestemt formål) 
 • App for arrangører på løpsdagen 
 • Verktøy for forlatte handlevogner 
 • Administrasjonsverktøy for frivillige (*Premium)
 • Rabatter for flere personer (*Premium)
 • Sosiale henvisningsrabatter (*Premium)
 • Integrering av varer fra tredjeparter (*Elite)
 • Tilpasset CSS-kontroll for merkevarebygging (*Elite)
 • Egendefinerte roller (*Elite)
 • Løpskort (*Elite)
 • Arrangementsserier (*Elite)

På den annen side er alle RaceID-funksjoner inkludert i alle pakkene. Hvis vi sammenligner selskapenes standard- eller grunnpakker, vil du få flere funksjoner inkludert i RaceID, som f.eks:

 • Deltaker-app med mulighet for å sende push-varsler osv. 
 • Oversettelser til andre språk 
 • Globale rabattkoder for arrangementer 

I tillegg tilbyr RaceID en tidtakingsapp koblet til systemet, noe du ikke får med Active. Hvis du har et mindre løp med færre enn 300 deltakere, bør du vurdere denne tidtakingsmetoden, da den kan spare deg for store kostnader til tidtakingsutstyr.

For å få de avanserte funksjonene som er beskrevet ovenfor, må du vanligvis oppgradere til en av de dyrere pakkene med Active. 

Alt i alt har Active, ikke overraskende, klart flere tilgjengelige funksjoner enn RaceID. Du må sette deg ned og se hvilke av funksjonene som er viktigst for deg, og sammenligne hva du får mest ut av. En prissammenligning står for tur!

Prissammenligning - Active vs RaceID

Standardpris aktiv: 0,99 USD + 2,9 % + transaksjonsgebyr for hver registrering 

Standardpris for RaceID: 0,5 USD + 5 % for hver registrering 

I RaceID-prisene er gebyrer for kort- og betalingsbehandling inkludert. For Active er dette ikke inkludert, og disse transaksjonsgebyrene er ikke spesifisert. Så vidt vi vet, utgjør disse gebyrene vanligvis 2,5-3 % av transaksjonsverdien når noen betaler med kredittkort. Når du sammenligner totalpriser, gir denne sammenligningen deg derfor et mer realistisk bilde av hva du betaler per transaksjon:

Aktiv: 0,99 dollar + 5,9 %. 

RaceID: $.0.5 + 5 %.

Hvis vi tar utgangspunkt i et løp med 500 deltakere og en påmeldingsavgift på 50 dollar, er dette den totale kostnaden: 

Aktive avgifter: $1970 ($3,94 per deltaker)

RaceID-avgifter: $1500 ($3 per deltaker) 

Forskjell: $470

Sammenligning av brukergrensesnitt og brukervennlighet - Active vs. RaceID

Når det gjelder brukervennlighet, testet vi Active-verktøyet ved å opprette en konto og logge inn som arrangør. Det tok oss en del forsøk på å komme inn i systemet, noe som var litt forstyrrende. Når du er inne, blir du møtt og veiledet til å opprette ditt første arrangement. Brukergrensesnittet er enkelt og greit, selv om det er litt overveldende med en oversikt over alle tilgjengelige innstillinger som du må fylle ut for å komme til neste trinn: 

Alt i alt er det et robust verktøy, og vi opplevde ikke flere problemer. 

RaceID Admin har et annet utseende (du kan selv vurdere om det er bedre eller verre!), og du kan logge inn med en e-postadresse og et passord som et første skritt. Deretter kan du teste alle deler av systemet uten å måtte fylle ut detaljert informasjon, for eksempel bankopplysninger.

For å være ærlig mangler RaceID fortsatt en optimalisert onboarding-prosess der du blir guidet gjennom de første trinnene (vi jobber med det!), men vi vil tro at systemet er ganske intuitivt for de fleste, og du kan sette opp et arrangement på rundt 5 minutter. Hvis du står fast, kan du selvfølgelig søke i kunnskapsbasen, og som en siste utvei kan du alltid ta en telefon med kundesuksess, så hjelper vi deg!

Kundestøtte - Active vs RaceID

Active er et selvbetjeningssystem hvis du bruker grunnpakken. Du må derfor selv lete etter svar i kunnskapsbasen deres. Hvis du oppgraderer til et av de høyere nivåene eller er et veldig stort løp, kan du få personlig support. Det er logisk at Active har en standardisert og felles supportløsning ettersom de er et stort selskap sammenlignet med RaceID. 

Med RaceID får du et personlig preg. Vi er et lite team av utholdenhetsutøvere, og vi har personlig kontakt med alle våre arrangører. Hvis du ønsker ytterligere og løpende støtte, tar vi en årlig avgift for det - men vi er alltid klare til å svare på eventuelle spørsmål du måtte ha og hjelpe deg med løpsoppsettet ditt. 

Deltakeropplevelse - Aktiv vs. RaceID

Det som virkelig betyr noe, er hvordan du tar vare på deltakerne dine, ikke sant? Det er i hvert fall vår filosofi hos RaceID. Vi bruker mye tid og krefter på å sørge for at deltakerne får en så god digital opplevelse som mulig. Løpsreisen starter når de interagerer med nettstedet ditt, registreringsflyten din og kommunikasjonen din. 

For å forbedre denne opplevelsen har deltakerne på RaceID tilgang til å laste ned RaceID-appen der de kan registrere seg, komme i kontakt med fellesskapet, bli inspirert og også holde kontakten med deg og løpsorganisasjonen din gjennom meldinger og push-varsler. Du velger selv hvilken informasjon og løpsoppdateringer du vil dele. 

Active tilbyr også en lignende app kalt Active Experience, der deltakerne kan få en forbedret opplevelse før, under og etter løpsdagen. 

Du kan laste ned og sammenligne de to appene (iOS) her: 

Active Experience på iOS
Active Experience på Android
RaceID Deltaker-app på iOS
RaceID Deltaker-app på Android

Når det gjelder hvordan registreringen ser ut, kan du her se en sammenligning av skjemagrensesnittet deltakerne opplever for hvert selskap: 

Aktiv registrering på skrivebordet:

RaceID-registrering på skrivebordet:

Aktiv registrering på mobil:

RaceID-registrering på mobilen:

Sammendrag: Bør du velge RaceID eller Active? 

Svaret er: Det kommer an på. Du bør tenke over hvilken type løp du administrerer, hvilke funksjoner som er viktige for deg og hvilke mål du har. 

Hvis du arrangerer et mindre løp og ønsker å spare så mye som mulig, er RaceID det billigste alternativet for deg. Selv om RaceID tilbyr færre funksjoner, finnes det også fremragende funksjoner som tidtakingsappen og deltakeropplevelsen. Det kan være lurt å ta disse i betraktning når du velger, uansett størrelsen på løpet ditt. 

Hvis du er en stor løpsserie og er på utkikk etter et robust system med serieadministrasjon, pengeinnsamling og mulighet til å endre farger og utseende på påmeldingssiden slik at den passer nøyaktig til merkevareprofilen din, er Active et bedre valg for deg. Vær oppmerksom på at du også må betale ekstra for disse funksjonene, ettersom de er en del av de oppgraderte abonnementene. 

Alt i alt er både Active og RaceID gode EMS-systemer for løp, og du vil lykkes uansett hva du velger - det er uansett alltid opp til deg hvordan du presenterer og gjennomfører opplevelsen for deltakerne. Husk også på følgende når du velger: Vil du heller samarbeide med et lite og lidenskapelig team som er i konstant utvikling, som RaceID - eller foretrekker du et større, mer etablert, men mindre personlig forhold til et selskap som Active? 

Vi ønsker deg lykke til! Hvis du vil ha flere valgmuligheter, må du ikke glemme å ta en titt på vår store sammenligning av registreringsverktøy på markedet.

Tenker du allerede at RaceID er noe for deg? Kom i gang nå!