Active vs RaceID - Vilken lopp registreringslösning ska du välja?

Om du har hittat den här artikeln är det troligt att du funderar på att byta registreringsverktyg för din lopp, eller att du kanske letar efter en tjänst för ditt nya evenemang. Vi finns här för att hjälpa dig att göra rätt val. Även om vi erbjuder våra egna Tjänst för evenemangshantering och registreringvill vi att du ska hitta den lösning som passar din lopp bäst. Det innebär bland annat att vi hjälper dig att navigera på den (ibland förvirrande och splittrade) marknaden och att vi erbjuder dig alla tillgängliga alternativ.

Active är ett av de största och äldsta registreringsföretagen på den internationella marknaden - låt oss ta reda på hur detta EMS-verktyg är jämfört med RaceID. Vi kommer att titta på kategorierna funktioner och gränssnitt för EMS, prissättning, support och deltagarupplevelsen. 

Om Active

Aktiv uthållighetActive.com eller Active Network är förmodligen den största globala aktören när det gäller uthållighet lopp . De erbjuder ett registreringsverktyg med full service för arrangörer samtidigt som de tillhandahåller olika appar och verktyg för att deltagarna ska kunna hitta tävlingar. Active erbjuder också möjligheter att hantera andra evenemang som galor, konferenser och läger. 

Om RaceID 

RaceID är ett nytt företag på marknaden som fokuserar på att skapa enastående deltagarupplevelser och samtidigt erbjuda ett modernt och lättanvänt EMS-system för arrangörer. Hantera alla dina behov relaterade till din lopp och deltagardata, öka intäkterna med smarta verktyg och extrafunktioner och imponera på dina deltagare med en överlägsen digital upplevelse.  

Jämförelse av funktioner - Active vs RaceID

Active erbjuder en mängd olika funktioner i tre olika planeringsnivåer. Du kan se en översikt över dem nedan: 

Som jämförelse kan du se en översikt över RaceID-funktioner här: https://raceid.com/arrangör/features-pricing/

Både Active och RaceID erbjuder de viktigaste funktionerna som behövs för att driva ett evenemang, t.ex. registrering med anpassade frågor, kupongkoder, lagregistrering, självbetjäning av deltagare, rapportering, försäljning av varor och responsiva (mobilanpassade) registreringsformulär. Både RaceID och Active har en deltagarkalender där du presenteras som kund för att hjälpa dig med marknadsföringsexponering och att få nya deltagare. 

De funktioner som Active erbjuder i sina paket och som RaceID inte erbjuder är följande: 

 • Integrering av insamling (bifoga en separat insamling för en viss sak) 
 • lopp Day App för arrangörer 
 • Verktyg för övergivna varukorgar 
 • Verktyg för hantering av volontärer (*Premium)
 • Rabatter för flera personer (*Premium)
 • Rabatter för sociala hänvisningar (*Premium)
 • Integrering av varor från tredje part (*Elite)
 • Anpassad CSS-styrning av varumärket (*Elite)
 • Anpassade roller (*Elite)
 • lopp Pass (*Elite)
 • Evenemangsserier (*Elite)

Å andra sidan ingår alla RaceID-funktioner i alla paket. Om vi jämför varje företags standard- eller grundpaket får du fler funktioner som ingår i RaceID, t.ex:

 • Deltagarapp med möjlighet att skicka push-notiser etc. 
 • Översättningar av språk 
 • Globala rabattkoder för evenemang 

Dessutom erbjuder RaceID en tidtagningsapp som är ansluten till systemet, något som du inte kan få med Active. Om du är en mindre lopp, mindre än 300 deltagare, bör du överväga denna tidtagningsmetod eftersom den kan spara mycket pengar på tidtagningsutrustning.

För de avancerade funktioner som beskrivs ovan måste du vanligtvis uppgradera till ett av de dyrare paketen med Active. 

På det hela taget har Active helt klart fler funktioner än RaceID, vilket inte är förvånande. Du måste sätta dig ner och se vilka av funktionerna som är viktiga för dig och jämföra vad du skulle få ut mest värde av. En prisjämförelse står på tur!

Prisjämförelse - Active vs RaceID

Standardpris Aktiv: 0,99 $ + 2,9 % + transaktionsavgifter för varje registrering 

Standardpriser RaceID: $.0.5 + 5 % för varje registrering 

I RaceID-priserna ingår avgifter för kort- och betalningshantering. För Active är detta inte inkluderat och dessa transaktionsavgifter är inte specificerade. Enligt vad vi vet är dessa avgifter vanligtvis 2,5-3 % av transaktionsvärdet när någon betalar med kreditkort. För att jämföra den totala prissättningen ger den här jämförelsen därför en mer realistisk bild av vad du skulle betala per transaktion:

Aktivt: 0,99 $ + 5,9% 

RaceID: $.0.5 + 5 %

Om vi tillämpar detta på en lopp med 500 deltagare och en anmälningsavgift på 50 dollar blir den totala kostnaden följande: 

Aktiva avgifter: 1970 dollar (3,94 dollar per deltagare)

RaceID-avgifter: 1 500 dollar (3 dollar per deltagare) 

Skillnad: 470 dollar

Jämförelse av gränssnitt och användarvänlighet - Active vs RaceID

När det gäller användarvänlighet testade vi det aktiva verktyget genom att skapa ett konto och logga in som arrangör. Det tog oss ett antal försök att komma in i systemet, vilket var något störande. När man är inne blir man välkomnad och guidad till att skapa sitt första evenemang. Användargränssnittet är enkelt och okomplicerat, även om det är något överväldigande med en vy över alla tillgängliga inställningar som du måste fylla i för att komma till nästa steg: 

På det hela taget är det ett robust verktyg och vi stötte inte på några fler svårigheter. 

RaceID Admin har ett annorlunda utseende (du får avgöra om det är bättre eller sämre!), och du kan logga in med bara en e-postadress och ett lösenord som ett första steg. Du kan sedan testa varje del av systemet utan att behöva fylla i detaljerad information som bankuppgifter.

Ärligt talat saknar RaceID fortfarande en optimerad introduktionsprocess där du guidas genom de första stegen (vi arbetar på det!), men vi vill tro att systemet är ganska intuitivt för de flesta och att du kan få igång ett evenemang på cirka 5 minuter. Om du fastnar kan du förstås söka i kunskapsbasen och som en sista utväg kan du alltid hoppa på ett samtal med Customer Success så hjälper vi dig!

Kundsupport - Active vs RaceID

Active är ett självbetjäningssystem om du använder grundpaketet. Därför måste du själv söka efter svar i deras kunskapsdatabas. Om du uppgraderar till en av de högre nivåerna eller om du är en mycket stor lopp kan du få personlig support. Det är logiskt att Active har en standardiserad och företagsanpassad supportlösning eftersom de är ett stort företag i jämförelse med RaceID. 

Med RaceID får du en personlig touch. Vi är ett litet team av uthållighetsidrottare och vi har personlig kontakt med var och en av våra arrangörer. Om du vill ha ytterligare och kontinuerlig support tar vi ut en årsavgift för det - men vi är alltid redo att svara på eventuella frågor du kan ha och hjälpa dig med att konfigurera lopp . 

Deltagarnas erfarenhet - Active vs RaceID

Det viktiga är hur du tar hand om dina deltagare, eller hur? Det är åtminstone vår filosofi på RaceID. Vi investerar mycket tid och kraft i att se till att deltagarna får en så bra digital upplevelse som möjligt. Deras resa på lopp börjar när de interagerar genom din webbplats, ditt registreringsflöde och din kommunikation. 

För att förbättra den här upplevelsen kan deltagarna i RaceID ladda ner RaceID-appen där de kan registrera sig, få kontakt med samhället, bli inspirerade och hålla kontakten med dig och din organisation lopp genom meddelanden och push-notiser. Du väljer själv vilken information och vilka lopp -uppdateringar du vill dela med dig av. 

Active erbjuder också en liknande app som heter Active Experience, där deltagarna kan få en förbättrad upplevelse före, under och efter lopp . 

Du kan ladda ner och jämföra de två apparna (iOS) här: 

Aktiv erfarenhet av iOS
Aktiv upplevelse på Android
App för RaceID-deltagare på iOS
RaceID Participant App på Android

När det gäller hur registreringen ser ut kan du här jämföra det gränssnitt som deltagarna upplever för respektive företag: 

Aktiv registrering på skrivbordet:

RaceID-registrering på skrivbordet:

Aktiv registrering på mobilen:

RaceID-registrering i mobilen:

Sammanfattning: Ska du välja RaceID eller Active? 

Svaret är: det beror på. Du bör fundera på vilken typ av lopp du förvaltar, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilka mål du har. 

Om du är en mindre lopp och vill spara på alla möjliga kostnader är RaceID det billigare alternativet för dig. Även om RaceID erbjuder färre funktioner, finns det också enastående funktioner, till exempel tidtagningsappen och deltagarupplevelsen. Du kanske vill ta hänsyn till dessa när du väljer, oavsett hur stor din lopp är. 

Om du är en stor lopp -serie och letar efter ett robust system med seriehantering, insamling av pengar och möjlighet att ändra färger och utseendet på din registreringssida för att exakt matcha din varumärkesprofil, är Active ett bättre val för dig. Observera att du också måste betala en premie för dessa funktioner eftersom de ingår i de uppgraderade planerna. 

På det hela taget är både Active och RaceID bra EMS-system för tävlingar och du kommer att lyckas med vilket val du än gör - det är alltid upp till dig hur du presenterar och genomför upplevelsen för dina deltagare. Tänk också på följande när du väljer: Vill du hellre arbeta med ett litet och passionerat team som ständigt utvecklas, som RaceID - eller föredrar du det större, mer etablerade men mindre personliga förhållandet med ett företag som Active? 

Lycka till! Om du vill ha fler valmöjligheter, glöm inte att kolla in våra stora jämförelse av registreringsverktyg på marknaden.

Har du redan tänkt att RaceID är rätt för dig? Kom igång nu!