7 hemmeligheter for å skape et legendarisk løp

Vinnerne feirer løpet

Når du akkurat har startet som løpsarrangør, drømmer du sikkert om å skape et løp som deltakerne vil elske, og som vil bli en legendarisk tradisjon som deltakerne kommer tilbake til år etter år. 

Å skape et av disse berømte og legendariske løpene er en utfordring - du må ikke bare ha det grunnleggende på plass, som en fantastisk løype, tydelig kommunikasjon, upåklagelig organisering og sikkerhet på topp - du må også tilby en unik opplevelse som deltakerne ikke kan få noe annet sted. 

I denne artikkelen går vi gjennom noen tips som kan hjelpe deg med å oppnå legendestatus for løpet ditt. Les videre, og sett i gang med idémyldringen!

De 7 hemmelighetene:

  1. Finn din unike nisje i løpet 
  2. Del løpshistorien din
  3. Vær personlig og få kontakt med deltakerne
  4. Gjør det mulig for folk å være sosiale på løpet ditt 
  5. Legg til det lille ekstra som gjør en forskjell
  6. Fremhev knapphet med kvalifisering og begrensede plasser 
  7. Vær tålmodig og bygg opp merkevaren din over tid.

Finn din unike nisje i løpet 

Det hardeste eller lengste løpet, eller løpet med den flotteste utsikten i et fantastisk miljø, eller kanskje bare løpet med den morsomste etterfesten ... mulighetene for å sette et unikt preg på løpet ditt er uendelige. Det viktigste er å finne et unikt salgsargument for løpet ditt, slik at deltakerne får en grunn til å melde seg på... ditt og ikke et hvilket som helst annet løp i byen eller landet ditt.

Tenk over de unike mulighetene du har rundt deg - beliggenheten din, den lokale naturen eller teamet ditt. Dette kan danne grunnlaget for å bygge en merkevare. Alternativt kan du skape et unikt preg ved å tilføre elementer til løypen, arenaen eller løpsopplevelsen. Det kan også være en kombinasjon av flere ting - jeg elsker for eksempel å arrangere løp i Marnaton serien i Spania av to grunner: De arrangerer løpene i de mest fantastiske farvannene som jeg alltid har lyst til å besøke og svømme i, og i tillegg arrangerer de en kjempegøy etterfest der de inviterer et band og alle blir igjen etterpå for å feire.

Når du har funnet din unike nisje, må du markedsføre den og fortelle alle om den - i alle kanaler du kan. Lag overbevisende tekster og markedsføringsmateriell (kvalitetsvideoer og -bilder kommer du langt med!), og legg en plan for hvordan, når og hvor du skal kommunisere dette i perioden før, under og under hele sesongen. Les mer om hvordan du lykkes med løpsmarkedsføring her..

Del løpshistorien din

Når det gjelder de beste og mest autentiske løpene, vet vi som regel hvem som står bak. Vi vet også at det er en spesiell historie som har ført til at dette løpet ble arrangert, og en historisk grunn til at det foregår på et bestemt sted eller i en bestemt løype. Storytelling, som det kalles innen markedsføring, er din beste venn her. 

Et eksempel på et løp som gjør dette på en god måte, er VM i ÖTILLÖ, der det hele startet med et veddemål skrevet på en serviett i fylla mellom fire venner. et veddemål i fylla skrevet på en serviett mellom fire venner. - et veddemål om å svømme og løpe gjennom hele skjærgården - som ble en realitet og senere et verdenskjent løp. Et annet Swimrun-løp som forteller en historie på en annerledes måte, er Rockman i Norge - der løpets markedsføring og opplevelse er forankret i en legendarisk historie om hvordan den store Rockman reddet drømmekvinnen sin. I dag går løpet langs stien han løp for å redde henne, og løpslederen kler seg til og med ut som "Rockman" under arrangementet og premieutdelingen! Se Rockman-historien her.

Rockman

Å bruke løpsstedet til å fortelle en historie er en fin måte å gjøre løpet spesielt på. En kjent historisk løype er Vasaloppet. Vasaloppet i Sverige, der deltakerne løper på ski i samme løype som kong Gustav Vasa gjorde i 1521 da han flyktet fra den danske kongen, noe som førte til opprøret mot den danske okkupasjonsmakten (han forente til slutt riket og ble Sveriges første konge).

Ved å bruke stedet, et kjent landemerke eller til og med den personlige historien til noen i løpslaget eller deg selv, kan du skape en spennende fortelling om løpet som inspirerer folk til å delta. 

Vær personlig og få kontakt med deltakerne

De løpene som ligger mitt hjerte nærmest, er de der jeg tydelig kan se hvem som står bak, og vet at de bryr seg om at jeg og mine medløpere skal få en god opplevelse. Det blir så mye mer autentisk hvis du viser deg selv og teamet ditt på løpsarenaen. Hold en tale for å uttrykke takknemlighet for alle som kommer, og vær til stede på løpsarenaen når du kan for å prate med deltakere og tilskuere. På alle ÖTILLÖ-løpene står løpslederne i mål og gir alle finisher en klem når de kommer i mål - snakk om å være personlig og takknemlig! 

Det samme gjelder funksjonærene og de frivillige - oppfordre dem til å være hjelpsomme og heie på deltakerne når de passerer energi- og tidtakingsstasjonene. Et smil og litt oppmuntring hjelper mye når du føler deg sliten og har langt igjen til målstreken.  

Gjør det mulig for folk å være sosiale på løpet ditt 

I en undersøkelse vi har gjort blant løpsdeltakereoppga mer enn 10 % at det sosiale aspektet kombinert med de menneskene de møter på løpet er den viktigste viktigste grunnen til at de melder seg på et løp. Det sosiale aspektet er en viktig del av løpsopplevelsen for alle løpere - og de beste minnene skapes som regel sammen med venner og familie.

For å styrke den sosiale opplevelsen i forbindelse med løpene kan du prøve å finne et eget hotell eller overnattingssted for internasjonale eller tilreisende gjester. Sørg også for at det finnes komfortable områder der man kan oppholde seg før og etter løpet. Gjør det mulig for deltakerne å ta med seg opplevelsen videre ved å opprette nettfora der deltakerne kan komme i kontakt med hverandre både før og etter løpet (for eksempel en Facebook- eller Whatsapp-gruppe). Du vil at løpet ditt skal bli den årlige turen en vennegjeng tar hvert år som en ubrytelig tradisjon.

Legg til det lille ekstra som gjør en forskjell

Et annet aspekt som bidrar til å styrke de sosiale relasjonene og øke den generelle verdien, er å tilby arrangementer og sammenkomster før og etter løpet. Dette hjelper løperne med å holde kontakten og får løpsdagen eller -helgen til å vare enda lenger. Organiser en etterfest på en bestemt bar, eller bare på løpsarenaen hvis været tillater det. Du kan også invitere løperne til mingling i forbindelse med briefingen dagen før løpet. Legg vekt på å tilby god og næringsrik mat. Det kan også være en fin detalj å tilby komplette reisepakker i samarbeid med et lokalt hotell og reisebyrå! 

Fremhev knapphet med kvalifisering og begrensede plasser 

Hvis vi mennesker tror at en ressurs er begrenset, vil vi ha den i enda større grad. Dette er et velkjent psykologisk faktum innen markedsføring. Du kan bruke dette i løpet ditt ved å gjøre det vanskelig å få plass. 

Det finnes mange måter å gjøre dette på. Du kan få folk til å søke om en plass og gjennomføre en utvelgelsesprosess på grunnlag av kvalifikasjonene. Du kan ganske enkelt tilby og kommunisere et begrenset antall tilgjengelige plasser. Du kan også la deltakerne kvalifisere seg til løpet ved å samle poeng på en eller annen måte. Hvis du har en serie, kan du få folk til å kvalifisere seg i et annet løp tidligere i sesongen eller ved å samle poeng. 

Et utmerket eksempel på dette er avstemmingsprosessen som Xtri bruker for sine mest populære løp som Norseman, Swissman og Celtman. Hvis du ønsker å delta i et populært Xtri-løp, må du kjøpe en stemmeseddel. Deretter må du tålmodig vente og håpe at det er din lodd som blir trukket ut i loddtrekningen. Organisasjonen gjør et stort nummer av loddtrekningen på nettet, og det er like spennende hver gang å se om du får plass eller ikke.

Xtri-kommunikasjon på stemmeseddelen

Vær tålmodig og bygg opp merkevaren din over tid.

Noen løp er legender rett og slett fordi de "alltid har vært der". Dette er det lange spillet i markedsføringen og merkevarebyggingen av et produkt, en tjeneste eller en opplevelse. Ved konsekvent å tilby en god opplevelse vil omdømmet ditt spre seg naturlig år etter år ved at løperne anbefaler deg og forteller vennene sine om hvor gøy de har hatt det. Hvis du opprettholder omdømmet ditt år etter år, kommer du dit til slutt. Et lite løft med moderne verktøy som anmeldelser på nettet, et anbefalingsprogram og en grundig grundig markedsføringsplan med overbevisende bilder vil få deg dit enda raskere!

Vi håper denne artikkelen ga deg litt inspirasjon! Hvis du har noen ideer, lytter vi gjerne og hjelper deg med kunnskap fra vår erfaring med å jobbe med hundrevis av løpsorganisasjoner. Bestill et møte her.