Slik frigjør du tid med deltakernes selvbetjeningstjenester

Deltaker som ligger i sengen og bruker telefon

Får du for mange e-poster med forespørsler fra deltakere om å redigere og oppdatere påmeldingsdetaljer? Da er det på tide å effektivisere arbeidet og frigjøre tid til å fokusere på andre, morsommere ting rundt løpsplanleggingen. 

I denne artikkelen går vi gjennom de ulike selvbetjeningstjenestene som er tilgjengelige på RaceID-plattformen. Målet vårt med disse tjenestene er å frigjøre tid for travle løpsarrangører - vi vet at det følger mange roller med å være løpsleder, og noen ganger strekker ikke tiden til for alle! Å være støtteassistent for løpsdeltakerne dine er definitivt ikke noe du vil ha som ekstrajobb i en travel hverdag... 

Merk at denne artikkelen beskriver selvbetjeningstjenestene som er tilgjengelige i RaceID EMS (Event Management System), men du kan sannsynligvis finne mange av disse funksjonene i andre EMS-systemer også - bare sørg for å undersøke godt hva som er inkludert når du velger påmeldingsverktøy. velger registreringsverktøy.

Hva er deltakernes selvbetjening? 

Deltakernes selvbetjeningstjenester er måter deltakerne kan redigere og endre påmeldingene sine ved å logge seg inn på profilen sin og gjøre justeringer selv, uten å bry deg med e-post, telefoner eller spørsmål. 

Hvilke selvbetjeningstjenester kan jeg benytte meg av? 

Vi utvikler og forbedrer stadig de tilgjengelige selvbetjeningsalternativene for deltakerne, og som du sikkert vet, er det et viktig mål for oss å gjøre livet enklere for løpsarrangørene. Her er noen eksempler: 

Profilinnlogging med innsamlet informasjon

Hvis deltakerne ønsker informasjon om påmeldingen sin, logger de bare inn på RaceID-kontoen sin og kan se alle kommende og tidligere løpspåmeldinger de har. I profilen kan de også finne startnummer, noe som av og til er et vanlig spørsmål. 

Eksempel på en RaceID-profil med lagrede løp

Registrering av overføring 

De fleste løpere har en stor ambisjon om å komme til start, men noen ganger kommer skader, sykdom eller bare livet i veien. Når dette skjer, er det vanlig at deltakerne ønsker å selge eller overføre startplassen sin. Du kan gjøre dette mulig direkte i plattformen ved å ganske enkelt aktivere Overføringsregistrering under selvbetjening. Du kan også velge om du ønsker å ta en liten avgift for dette (noe som er vanlig og bidrar til å øke inntektene dine). Du kan også velge når du vil slå av denne muligheten, slik at den ikke ødelegger de endelige startlistene tett opp mot arrangementet.

Last ned kvitteringer 

I profilen sin kan deltakerne enkelt laste ned en kvittering for registreringstransaksjonen. Til info er kvitteringen alltid vedlagt bekreftelses-e-posten også. 

Rediger individuelle registreringer og laginformasjon

Noen ganger er det nødvendig for deltakerne å endre detaljer i påmeldingen. En funksjon som gjør det mulig å gjøre endringer direkte i profilen for individuelle registreringer og lagregistreringer, er under utvikling. Når den lanseres, vil arrangører kunne kontrollere når endringer er tillatt ved å slå av eller på dette alternativet for deltakerne. 

Deltakerne kan alltid kontakte RaceIDs supportteam og få rask hjelp i live-chatten hvis det er noe de ikke får tilgang til eller trenger hjelp med. Dette sparer deg for tid, siden de slipper å komme til deg med spørsmål om teknisk støtte! 

Få hjelp i kunnskapsbasen for deltakere

Du kan alltid henvise løperne dine til RaceIDs kunnskapsbase for deltakere, der de kan få detaljert informasjon og videoer om hvordan de bruker plattformen og kontrollerer registreringene sine. Del denne lenken med dem: https://support.raceid.com/faq-and-knowledge-database-for-participants

Alt i alt - med deltakernes selvbetjeningstjenester aktivert lar du hver enkelt deltaker ta seg av sine egne problemer, i stedet for at du bruker tid på å gå inn i administrasjonsverktøyet og redigere registreringer hele dagen. Ikke bekymre deg for serviceaspektet - i dag er de fleste forbrukere vant til og vil heller gå på nettet og fullføre oppgaven selv enn å ringe eller sende en e-post og vente på svar. Det er raskere og enklere for dem, og du sparer masse tid. Vinn-vinn!

Er du klar til å åpne et løp med deltakerselvbetjening på RaceID? Kom i gang her

Hvis du allerede er RaceID-kunde, kan du finne mer informasjon om hvordan du aktiverer selvbetjeningstjenester i RaceIDs kunnskapssenter. Vær oppmerksom på at noen tjenester allerede er slått på automatisk og åpne for bruk for deltakerne dine!