Hur du frigör tid med deltagarnas självtjänster

Deltagare i sängen med en telefon

Får du för många e-postmeddelanden med förfrågningar från deltagare om att redigera och uppdatera registreringsuppgifter? Då är det dags att effektivisera ditt arbete och frigöra tid för att fokusera på andra, roligare saker, kring din planering av lopp . 

I den här artikeln går vi igenom de olika självtjänster som finns tillgängliga på RaceID-plattformen. Vårt mål med dessa tjänster är att frigöra tid för upptagna lopp -arrangörer - vi vet att många roller kommer med att vara lopp -ansvarig och ibland räcker inte tiden till för alla! Att vara stödassistent åt dina lopp -deltagare är definitivt något du inte vill ha som ett extrajobb på dina hektiska dagar... 

Observera att den här artikeln beskriver de självtjänster som finns tillgängliga i RaceID EMS (Event Management System), men du kan förmodligen hitta många av dessa funktioner även i andra EMS-system - se bara till att du undersöker noga vad som ingår när du väljer ditt registreringsverktyg.

Vad är självbetjäning för deltagare? 

Deltagarnas självtjänster är sätt för deltagarna att redigera och ändra sina registreringar genom att logga in på sin profil och göra justeringar själva, utan att behöva besvära dig med e-post, samtal eller frågor. 

Vilka självtjänster för deltagare kan jag utnyttja? 

Vi utvecklar och förbättrar ständigt de tillgängliga självbetjäningsalternativen för deltagarna.Som du säkert vet är ett av våra stora mål att göra livet enklare för lopp -arrangörer. Här är några exempel: 

Profilinloggning med insamlad information

Om deltagarna vill ha information om sin anmälan loggar de helt enkelt in på sitt RaceID-konto och kan se alla kommande och tidigare anmälningar till lopp . I profilen kan de också hitta startnummer, vilket ibland är en vanlig fråga. 

Exempel på en RaceID-profil med sparade lopp

Överföring av registrering mellan deltagare 

De flesta tävlande har en stor ambition att komma till startlinjen, men ibland kommer skador, sjukdom eller livet i vägen. När detta händer vill deltagarna vanligtvis sälja eller överföra sin startplats. Du kan göra detta möjligt direkt i plattformen genom att helt enkelt aktivera Transfer Registration under självtjänster. Du kan också välja om du vill ta ut en liten avgift för detta (vilket är vanligt och hjälper till att öka dina intäkter). Du kan också välja när du vill stänga av denna möjlighet, så att det inte rör till dina slutliga startlistor nära evenemanget.

Ladda ner kvitton 

I sin profil kan deltagarna enkelt ladda ner ett kvitto för sin registreringstransaktion. Kvittot bifogas alltid till e-postbekräftelsen. 

Redigera individuella registreringar och laginformation

Ibland är det nödvändigt för deltagarna att ändra uppgifter i sin registrering. En funktion för att göra ändringar direkt i profilen för individuella registreringar och lagregistreringar är under utveckling just nu. När den släpps kommer arrangörerna att kunna styra när redigeringar tillåts genom att aktivera eller inaktivera detta alternativ för deltagarna. 

Deltagarna kan alltid kontakta RaceID:s supportteam och få snabb hjälp i livechatten om det är något de inte kan komma åt eller behöver hjälp med. Detta sparar tid eftersom de inte behöver komma till dig med frågor om teknisk support! 

Få hjälp i deltagarnas kunskapsbas

Du kan alltid hänvisa dina deltagare till RaceID:s kunskapsbas för deltagare, där de kan få detaljerad information och videor om hur de använder plattformen och kontrollerar sina registreringar. Dela den här länken med dem: https://support.raceid.com/faq-and-knowledge-database-for-participants

Allt som allt - när deltagarnas självtjänster är aktiverade kan du låta varje deltagare ta hand om sina egna problem, istället för att du ska lägga tid på att gå in i administrationsverktyget och redigera registreringar hela dagen. Oroa dig inte för serviceaspekten - i dag är de flesta konsumenter vana vid och vill hellre gå in på nätet och slutföra uppgiften själva än att ringa eller mejla någon och vänta på ett svar. Det är snabbare och enklare för dem och sparar dig massor av tid. Alla vinner på det!

Är du redo att öppna en lopp med självbetjäning för deltagare på RaceID? Kom igång här

Om du redan är kund hos RaceID kan du hitta mer information om hur du aktiverar självbetjäningstjänsterna i RaceID:s kunskapscenter. Observera att vissa tjänster redan är aktiverade automatiskt och öppna för användning för dina deltagare!