Kan jeg bruke Google-skjemaer til å behandle løpsregistreringer?

Google-skjerm

Vurderer du å bruke Google Forms til å ta imot påmeldinger til løpet ditt, men er usikker på om det vil gjøre jobben? Denne artikkelen vil hjelpe deg i beslutningsprosessen. Vi ser på fordelene og ulempene ved å bruke Google Forms og sammenligner dem med RaceID (eller et skikkelig Event Management System for løp generelt!).

Om Google Skjemaer 

Google forms er et nettbasert verktøy som gjør det raskt og enkelt å lage skjemaer (undersøkelser, spørrekonkurranser og spørreskjemaer). Det er gratis å bruke med en Google-konto - og viktig for løpsarrangører er at svarene kan lastes ned i regnearkformat. Det kan også tilpasses (på en måte) med ulike maler, og svarene kan være tekst, flervalg, skalerte rangeringer og mer. Det er utviklet for bruk i forbindelse med spørreundersøkelser, innhenting av tilbakemeldinger og datainnsamling, enten i forsknings- eller forretningsøyemed.

Grunner til at noen løpsarrangører velger å bruke Google Skjemaer:

 1. De er nye som løpsarrangører og tenker: "Hei, jeg trenger bare en liste over deltakernes navn og fødselsdager, ikke sant?".
 2. De vil ha den absolutt billigste metoden for å samle inn grunnleggende registreringsdata (gratis).
 3. Kjennskap til hvordan Googles produkter fungerer
 4. Sikker betaling er ikke viktig, de ønsker å stole på at deltakerne husker å overføre penger eller ta med seg kontanter til løpet.
 5. Løpets utseende eller merkevare er uviktig - mangelen på profesjonalitet i et Google-skjema spiller ingen rolle.

Vanligvis vil en liten løpsarrangør, som er relativt ny og kanskje ønsker å "teste ut" det å være løpsleder, som har dårlig tid og har andre prioriterte oppgaver å løse på kort tid, velge et så enkelt alternativ som et Google-skjema.

Om RaceID

RaceID er et system for arrangementsadministrasjon og er spesielt utviklet med tanke på både løpsarrangører og deltakere. RaceID automatiserer påmeldingsprosessen, genererer startlister, tildeler startnummer og tar imot sikre betalinger. Det er utviklet for å være enkelt å bruke, men har en rekke tilleggsfunksjoner som løpsarrangører kan dra nytte av for å for å skape et profesjonelt og økonomisk bærekraftig arrangement år etter år. - år etter år.

RaceID har også to apper for mobil eller nettbrett. Den ene appen er for arrangører med innebygd tidtakingsfunksjon, automatisk start- og resultatliste, samt meldingsfunksjon for deltakerne.

Deltakerappen er utformet slik at løperne kan finne og melde seg på et løp med bare to klikk. Deltakerne kan også følge venner, og alle historiske resultater lagres på en sikker måte. Hvis du ikke er kjent med appen, pleier jeg å beskrive den som en blanding av Airbnb og Strava.

Diagram over RaceID vs. Google Forms

RaceID vs. Google Forms

Google-skjemaer

 • Kostnad: Gratis (med Google-konto)
 • Innsamling av grunnleggende registreringsinformasjon: Navn, adresse, fødselsdato, telefon osv.
 • Nedlasting av svar til regneark mulig
 • Ingen betalingsbehandling
 • Estetikken er enkel og mangler et profesjonelt preg.
 • Ingen ekstra deltakerfunksjonalitet
 • Ingen integrasjon mulig (manuell dataregistrering/overføring nødvendig)
 • Ingen automatisk start-/resultatliste

RaceID

 • Kostnad: 0,5 € + 5 % av hver transaksjon 
 • Avanserte registreringstjenester, tilpassede felt, automatisk nummerering av startnummer osv.
 • Mulighet for nedlasting/opplasting i regnearkformat
 • Sikker betalingsbehandling
 • Profesjonell estetikk for deltakerne
 • Appfunksjonalitet for deltakerne
 • Appen Organizer Timing
 • Integrasjoner med andre systemer ved hjelp av Zapier
 • Automatiserte start- og resultatlister

Konklusjon

Google Forms er gratis, og du vet sikkert allerede hvordan du bruker det. Det kan selvfølgelig være fristende å bruke gratis programvare når du prøver å arrangere et gratis-, budsjett- eller testevent. RaceID koster litt per påmelding, men du får mye igjen for det (og gratisløp har ingen avgifter). Når du tenker på den forbedrede deltakeropplevelsen og den sparte administrasjonstiden ved bruk av RaceID, er det verdt det (se et eksempel her på hvordan Ryan kuttet 80 % av administrasjonstiden sin etter å ha byttet til RaceID). I tillegg får du appene, sikker betalingsbehandling og all den andre funksjonaliteten på toppen av det hele! Et tips til de som fortsatt er hekta på at Google er "gratis". De fleste RaceID-arrangører øker påmeldingsavgiften noe for å dekke plattformavgiften. Dataanalysen vår viser at deltakerne ikke er følsomme for denne ekstra avgiften - de forventer den faktisk som en del av en god løpsopplevelse! Se denne artikkelen for mer detaljert innsikt i løpsdeltakernes betalingstrender blant løpsdeltakere. Det bør også nevnes at RaceID har verktøyene du trenger for å øke løpsinntektene langt utover den påmeldingsavgiften du fastsetter.

For å oppsummere: Hvis du ikke trenger å kreve inn påmeldingsavgifter og har svært få deltakere, kan du sannsynligvis fint bruke Google Forms. Det kan imidlertid være lurt å tenke seg om to ganger, selv for et lite og gratis løp, da du sannsynligvis vil betale mer i dyrebar tid ved å bruke timevis på å laste ned data, opprette egne startlister, eksportere e-postadresser til et annet system og holde alle data synkronisert i alle dine separate dokumenter eller programmer når du gjør endringer eller oppdateringer...

Hvis du på noen som helst måte er seriøs med løpet ditt og respekterer din egen tid, er det vel verdt pengene å bruke et spesifikt EMS-system for løp som RaceID, ettersom systemet gjør alle grunnleggende oppgaver for deg, og, viktigst av alt, du gir deltakerne en bedre og mer profesjonell opplevelse.

Her finner du flere grunner til hvorfor du trenger et skikkelig EMS-system til løpet ditt, kan du lese denne artikkelen.