Kan jag använda Google Forms för att behandla lopp -registreringar?

Google-skärm

Artikeln uppdaterad 12 juni 2024.

Funderar du på att använda Google Forms för att ta emot anmälningar till din lopp, men är osäker på om det fungerar? Den här artikeln kommer att hjälpa dig i beslutsprocessen. Vi tittar på för- och nackdelarna med att använda Google Forms och jämför dem med RaceID (eller att använda ett riktigt evenemangshanteringssystem för tävlingar i allmänhet!).

Om Google Forms 

Google Formulär är ett webbaserat verktyg som snabbt och enkelt skapar formulär (undersökningar, frågesporter och frågeformulär). Det är gratis att använda med ett Google-konto - och, vilket är viktigt för lopp -organisatörer, svaren kan laddas ner i kalkylarksformat. Det kan också anpassas (på sätt och vis) med olika mallar, och svaren kan vara text, flervalsfrågor, skalade betyg med mera. Den är utformad för att användas för att genomföra undersökningar, samla in feedback och samla in data, antingen för forsknings- eller affärssyften.

Anledningar till varför vissa lopp -arrangörer väljer att använda Google Forms:

 1. De är nya på lopp och tänker: "Jag behöver bara en lista med deltagarnas namn och födelsedagar, eller hur?".
 2. De vill ha den absolut billigaste möjliga metoden för att samla in grundläggande registreringsuppgifter (gratis).
 3. Kännedom om hur Googles produkter fungerar
 4. Säker betalning är inte viktigt, utan de vill förlita sig på att deltagarna kommer ihåg att överföra pengar till banken eller ta med sig kontanter till lopp .
 5. Utseendet eller varumärket på deras lopp är oviktigt - bristen på professionalism i ett Google-formulär är ointressant.

Vanligtvis väljer en liten tävling arrangör, som är relativt ny och kanske vill "testa" att vara tävlingsledare, som har ont om tid och har andra högre prioriterade uppgifter att lösa på kort tid, ett så enkelt alternativ som ett Google-formulär.

Om RaceID

RaceID är ett system för evenemangshantering och är särskilt utformat för både lopp -arrangörer och deltagare. RaceID automatiserar registreringsprocessen, genererar stjärnlistor, tilldelar startnummer och tar emot säkra betalningar. Det är utformat för att vara lätt att använda men har många ytterligare funktioner som lopp -arrangörer kan dra nytta av för att utveckla sin lopp som krävs för ett professionellt och ekonomiskt hållbart evenemang. - år efter år.

RaceID har också två appar för mobila enheter och surfplattor. Den ena appen är avsedd för arrangörer och har en inbyggd funktion för tidtagning på lopp, en automatisk startlista och resultatlistor samt en funktion för meddelanden till deltagarna.

Deltagarappen är utformad så att deltagarna kan hitta och anmäla sig till lopp med bara två klick. Deltagarna kan också följa sina vänner och alla historiska resultat sparas på ett säkert sätt. Om du inte känner till appen brukar jag beskriva den som en korsning mellan Airbnb och Strava.

RaceID vs Google Forms-tabell

Diagram Google formulär vs RaceID

Google Formulär

 • Kostnad: Kostnad: Gratis (med Google-konto)
 • Insamling av grundläggande registreringsinformation: Namn, adress, födelsedatum, telefon osv.
 • Det är möjligt att ladda ner svaren till ett kalkylblad
 • Ingen behandling av betalningar
 • Estetiken är enkel och saknar en professionell känsla.
 • Ingen ytterligare funktionalitet för deltagarna
 • Ingen integrering möjlig (manuell inmatning/överföring av data krävs).
 • Ingen automatisk start-/resultatlista

RaceID

 • Kostnad: 6% av varje transaktion 
 • Avancerade registreringstjänster, anpassade fält, automatiserad nummering av nummerlapp osv.
 • Nedladdning/uppladdning i kalkylbladformat är möjlig.
 • Säker behandling av betalningar
 • Professionell estetik för dina deltagare
 • App-funktionalitet för deltagarna
 • arrangör App för tidtagning
 • Integrationer med andra system med hjälp av Zapier
 • Automatiserade start- och resultatlistor

Sammanfattningvis

Google Forms är gratis och du vet förmodligen redan hur man använder det. Naturligtvis kan det vara frestande att använda gratis programvara när man försöker arrangera ett kostnadsfritt, budgetmässigt eller testmässigt evenemang. RaceID kostar dig lite per registrering, men du får mycket värde för det (och gratis lopp har inga avgifter). När man tänker på den förbättrade deltagarupplevelsen och den sparade administrativa tiden när man använder RaceID är det värt det (se ett exempel här på hur Ryan minskade 80 % av sin administrativa tid efter att ha bytt till RaceID). Du får också apparna, säker betalningshantering och all annan funktionalitet utöver det! Topptips för dem som fortfarande är beroende av att Google är "gratis". De flesta RaceID-arrangörer höjer sina anmälningsavgifter något för att täcka plattformsavgiften. Vår dataanalys visar att deltagarna inte är känsliga för denna extra avgift - de förväntar sig den faktiskt som en del av att få en fantastisk lopp upplevelse i gengäld! Se den här artikeln för mer detaljerade insikter om lopp deltagarnas betalningstrender. Det bör också nämnas att RaceID har verktygen för att öka dina intäkter från lopp långt utöver den anmälningsavgift du fastställt.

Sammanfattningsvis kan du säga att om du inte behöver samla in några anmälningsavgifter och har väldigt få deltagare kan du förmodligen använda Google Forms utmärkt. Men du kanske ska tänka dig för, även för små och gratis tävlingar, eftersom du förmodligen kommer att betala mer i din dyrbara tid genom att tillbringa timmar med att ladda ner data, skapa egna startlistor, exportera e-postadresser till ett annat system och hålla alla data synkroniserade i alla dina separata dokument eller program när du gör ändringar eller uppdateringar...

Om du på något sätt är seriös med din lopp och respekterar din egen tid, är det väl värt pengarna att använda ett specifikt EMS-system för tävlingar som RaceID, eftersom systemet gör alla grundläggande uppgifter åt dig och, viktigast av allt, ger dina deltagare en bättre och mer professionell upplevelse.

Ytterligare skäl till varför du behöver ett korrekt EMS-system för din lopp, läs den här artikeln.