Strategier for salg av merchandise og ekstrautstyr til løpet ditt

Salg av drikkevarer på en løpsarena.

Artikkelen er oppdatert 9. juli 2024.

Den viktigste inntektsstrømmen for løpsarrangører er vanligvis påmeldingsavgiften. Det er nødvendig for å dekke alle kostnader du har til materialer, tidtaking, leie av lokaler, personale, din egen lønn og for å tjene penger til arrangementet (eller veldedighet). Noen ganger kan det være vanskelig å gå i null, spesielt i dag når det er vanskelig å forutsi antall påmeldinger og det generelt er mange som melder seg på, deltakerne registrerer seg senere enn før pandemien.

En ting som kan hjelpe deg med å bekymre deg mindre for bunnlinjen, og samtidig gi deg en ekstra inntektskilde, er å selge noen ekstra nyttige ting i kassen. Med måte gir dette ekstra verdi til opplevelsen for deltakerne, spesielt hvis det er ting som de uansett trenger å kjøpe. 

I denne artikkelen ser vi nærmere på hvilke varer du kan selge med registreringen din, og hvordan du best utnytter denne muligheten uten å overdrive. 

Liste over varer det er mulig å selge i løpskassen:  

  • Løpsartikler: T-skjorter, luer, jakker og andre artikler med arrangementets logo.
  • Treningsprogrammer: Spesifikke treningsprogrammer eller -pakker fra trenere for løperne dine.
  • Parkeringskort / transport til arrangementet: Parkering i nærheten av start- og mållinjen eller busstransport fra nærmeste kollektivknutepunkt.
  • Mat og drikke: Forhåndsbetalte måltidspakker, snacks og drikke er tilgjengelig på løpsdagen.
  • Overnatting/reise: tilbyr pakker i samarbeid med et lokalt reisebyrå. 
  • Forsikring: refusjon ved skade eller sykdom
  • Finisher-medaljer: vanligvis en del av påmeldingsavgiften.
  • Tilpassing av smekke: tilpassede smekker med navn eller et spesielt budskap.
  • Løpsbilder: høykvalitetsbilder av seg selv under løpet eller i mål.
  • Massasje- og restitusjonstjenester: tilbys etter løpet på arenaen eller i nærheten.

Løpsartikler

Det vanligste å selge på et løp er sannsynligvis løpsartikler. Mulighetene er uendelige, her er det bare fantasien som setter grenser! De fleste løperne forventer å få en t-skjorte. Merk at noen arrangører også inkluderer dette i påmeldingsavgiften. Husk at for alle t-skjorter, jakker, bukser osv. må du huske å spørre om størrelse ved påmeldingen. spørre omstørrelse ved påmeldingen.

Andre ideer til løpsartikler kan være luer, caps, jakker, langermete skjorter, topper, sokker eller buffs. Også andre ting enn klær kan være populære. Selv har jeg et skjærebrett med løpets logo på som jeg elsker og bruker ofte fordi det vekker gode minner! Bordskånere, håndklær, kopper og krus er også gode alternativer. 

Opplæringsprogrammer

Når noen melder seg på et løp, må de selvsagt trene for det! Med mindre de er toppidrettsutøvere som allerede jobber med en trener (noe som sannsynligvis bare 10 % av deltakerne dine er), trenger de en plan for å nå målet sitt. I løpskassen er det en utmerket anledning til å tilby enten en generell eller en tilpasset treningsplan for salg. 

Smarte måter å tilby treningsprogrammer på kan være å samarbeide med en lokal trener eller influencer og få dem til å skrive en plan for løpet ditt som du deretter kan selge i kassen. 

Vi har også et alternativ for deg - ta kontakt for å begynne å tilby RaceID Miles AI Training Program til deltakerne dine. Dette nye og unike programmet tilpasser seg hver enkelt utøvers formnivå ved å lese av historiske data og live-data. Du gir også daglige tilbakemeldinger til Miles om hvordan du føler deg mentalt og fysisk, og de ukentlige treningsøktene dine blir generert på nytt og tilpasset i henhold til disse tilbakemeldingene for å optimalisere resultatene og unngå skader. Dette er en flott måte å sørge for at løperne dine kommer i form og skadefrie til startstreken.

Parkeringskort / transport til arrangementer

Alle deltakerne må komme seg til løpet på en eller annen måte. De fleste ønsker en pålitelig måte å komme trygt og i tide til start. Tilby buss eller shuttletransport fra nærmeste sentrum, flyplass eller togstasjon, og selg billetter til dette i påmeldingen. Sørg for å sjekke prisene for leie av transportmiddel og sjåfør på forhånd, slik at du kan beregne billettprisene! 

Du kan også selge parkeringskort på de beste stedene i nærheten av arrangementet (sannsynligvis i målområdet!). Dette er ofte en fin måte å få grunneiere med på laget på. Tilby dem en andel av parkeringsavgiften eller passet!

Mat og drikke

Idrettsutøvere er sultne mennesker, og det er ikke mange som sier nei til muligheten til å få i seg et sunt restitusjonsmåltid etter løpet! Det krever litt logistikk, men hvis du kan få en lokal foodtruck eller restaurant til å komme og støtte deg, kan du ganske enkelt ordne matservering. Forhandle med leverandøren og kom frem til en avtale som dere begge tjener på, samtidig som dere tilbyr et godt måltid for løperne. Hvis du ikke har lyst til å tilby et helt måltid, kan det være enklere å selge snacks eller lunsjpakker.

Overnatting / reise

Hvis dere har mange utenbys eller internasjonale deltakere, er det en god idé å samarbeide med et lokalt reisebyrå eller en turistorganisasjon og sette sammen en hel løpshelgpakke med flybillett, hotell og løpsavgift i én pakke. Det finnes mange måter å sette dette sammen på - bare sørg for å få god hjelp og støtte fra samarbeidspartneren din, da det kan være komplisert å håndtere tidsplaner, flybestillinger osv. 

Forsikring

Det blir stadig vanligere å tilby en forsikring for refusjon av påmeldingsavgiften i tilfelle en deltaker skulle bli syk eller skadet på løpsdagen. Det kreves vanligvis en liten prosentandel (ca. 10 %) av påmeldingsavgiften, og så kan deltakerne få tilbake påmeldingsavgiften hvis de kan fremvise bevis på skade/sykdom i form av en legeerklæring. Dette er et ekstra sikkerhetstiltak som bidrar til at deltakerne melder seg på tidligere enn de ellers ville gjort. Noen påmeldingsleverandører tilbyr til og med dette som et innebygd alternativ (sjekk ut denne funksjonen hos RaceID) og inkluderer uforutsette transportproblemer eller familieproblemer.

Medaljer til finisher

Sett fra utøvernes ståsted er det vanlig å betrakte medaljer som noe som bør inkluderes i påmeldingsavgiften. Sørg for at du tar hensyn til dette når du fastsetter påmeldingsavgiften. Hvis du vil, kan du også gjøre det valgfritt å legge til medaljen. Miljøbevisste løpere velger ofte å ikke motta medalje.

Tilpasning av smekke

Hvis det er mulig via leverandøren din, kan du tilby løperne å tilpasse startnummerskiltet med et eget navn eller nummer, og ta en ekstra avgift for dette. Sørg bare for at pengene du tjener er verdt innsatsen! 

Bilder fra løpet

Når deltakerne fullfører et løp, vil de ha bevis og minner, og det får de i form av det flotte målfotoet. Noen løp tilbyr dette gratis, men du kan også leie inn ulike tjenester som gjør dette for deg, slik at du kan ta betalt for bildene som deltakerne kan velge å kjøpe i etterkant, eller forhåndsbetale i forbindelse med påmeldingen. 

Massasje og restitusjonstjenester

Spesielt etter lange løp vil deltakerne være slitne og mange har vondt i kroppen. Da er fristelsen stor for en god restitusjonsmassasje eller uttøyning etterpå! Få en lokal fysioterapeut til å sette opp et telt på løpsarenaen og tilby massasje etter løpet. Du kan også forhåndsselge denne tjenesten i påmeldingen for de som liker å planlegge i god tid. 

Generelle tips om hvordan du kan øke inntektene med ekstrautstyr og merchandise

Tilby unike gjenstander av høy verdi: Tilby varer som er eksklusive for arrangementet og har høy verdi, for eksempel varer i begrenset opplag eller spesielle medaljer.

Gjør opplevelsen mer personlig: Tilby tilpasningsmuligheter, for eksempel tilpassede startnummer eller personlige sertifikater, for å gjøre opplevelsen mer personlig og minneverdig.

Tilby pakker og pakker med varer: Tilby pakker eller pakker med varer, for eksempel påmeldingsavgift, parkeringskort og måltidspakke før løpet, for å oppmuntre deltakerne til å kjøpe flere varer samtidig.

Oppsalg i viktige øyeblikk: Oppfordre deltakerne til å kjøpe ekstra varer på viktige tidspunkter, for eksempel når de melder seg på løpet, eller når de kommer i mål og føler seg feststemte.

Effektiv markedsføring: Bruk målrettet markedsføring og effektive kommunikasjonsstrategier for å øke bevisstheten om tilgjengelige varer og øke salget.

Utnytt partnerskap: Inngå samarbeid med lokale bedrifter og sponsorer for å tilby tilleggsprodukter og -tjenester, for eksempel restitusjonsmassasje eller mat- og drikkepakker. Bruk deres kanaler til å markedsføre løpet i et samarbeid om kryssmarkedsføring.

Overvåk og juster: Overvåk salgsdataene kontinuerlig og juster strategiene etter behov for å sikre at du er på rett spor. Det er alltid en god idé å evaluere salgskategoriene og alle aspekter av arrangementet årlig etter hver sesong for å se hva du kan forbedre til neste sesong.

Vi håper denne artikkelen har gitt deg litt inspirasjon til hvordan du kan optimalisere påmeldingsprosessen din. Hvis du vil ha flere generelle tips om hvordan du kan gjøre løpet ditt lønnsomt, sjekk ut denne artikkelen.

Foto: Hermanövarvet