Fra ydmyk begynnelse til global ultramaraton-serie: Den raske fremveksten av Ultra X

Deltakere i et Ultra X-løp

Sam Heward er en av grunnleggerne av Ultra Xen av verdens ledende ultramaratonserier med løp i åtte forskjellige land og distanser fra 25 til 250 kilometer.

Sammen med medgrunnleggeren Jamie Sparks startet duoen i 2018 med å arrangere sitt første Ultra X-løp i Jordan (den gang kalt Wadi Rum Ultra), et løp med 35 deltakere. Siden den gang har Ultra X-teamet fått serien til å vokse til tusenvis av deltakere, og de har fått et godt rykte blant utøvere som beskriver løpene som "livsforandrende" og blant de "beste løpene de noensinne har gjennomført".

Men det har ikke alltid vært en dans på roser, og Sam deler noen av sine erfaringer med RaceID, samt noen tips og triks for å få en global løpsserie til å vokse. 

Handler løp om prestasjoner eller deltakelse?  

Det er et fantastisk spørsmål. Hos Ultra X tror vi virkelig på balansen mellom prestasjon og deltakelse. Selv om det er spennende å presse egne grenser og sikte mot topprestasjoner, fokuserer vi på inkludering og kameratskap. Hver eneste deltaker, uansett erfaring eller bakgrunn, bidrar til å gjøre løpene våre til en levende helhet, og for mange er høydepunktet i et arrangement leirlivet, de menneskelige relasjonene og ikke den fysiske utfordringen. 

Så det handler ikke bare om å krysse mållinjen, men også om den felles reisen og kontaktene man knytter underveis. Mange kommer til Ultra X-arrangementer med fokus på at det er en prestasjonsutfordring, men grunnen til at de kommer tilbake, er vennskapet og fellesskapet. 

For meg personlig er det irriterende svaret "det kommer an på". Jeg har et vanvittig konkurranseinstinkt og er alltid ute etter å utfordre og forbedre meg selv, men samtidig er jeg klar over at dette kan føre til at jeg legger for stort press på arrangementene og ikke tar inn opplevelsen for alt den er. Så sannheten er at løp kan handle om begge deler.

Hva er ditt beste råd til en nybegynner eller en som er ny innen ultraløping? 

Velg et arrangement og ikke tenk for mye på det. Jeg er overbevist om at alle er i stand til å fullføre et ultraløp, og det største hinderet for å fullføre er å ikke tro på det! Vi har hatt deltakere i alle aldre, stadier, fasonger og størrelser som har fullført arrangementene våre. Ettersom intensiteten i ultraløping er mye lavere enn på kortere distanser, og mye av løpet går til fots, er de faktisk mer tilgjengelige enn kortere distanser og har langt mindre tidspress.

Når det gjelder trening, vil jeg råde nybegynnere til å omfavne prosessen. Ultraløping handler ikke bare om løpsdagen, men også om månedene med trening, oppturer og nedturer og den personlige utviklingen som følger med. Vær tålmodig med deg selv, lytt til kroppen og fokuser på kontinuitet fremfor intensitet. Og viktigst av alt, husk å nyte eventyret. Reisen er like viktig som målet.

Sam - arrangør av Ultra X-serien

Hvordan vil du beskrive atmosfæren på Ultra X-løpene? 

Se for deg dette: mennesker fra alle samfunnslag kommer sammen, forent av sin kjærlighet til sporten og sin felles ambisjon om å overvinne sine personlige grenser. Det er en merkbar følelse av oppmuntring og støtte i luften, og både deltakere og ansatte heier på hverandre. Det er ikke bare en konkurranse, det er et fellesskap av likesinnede som tøyer grensene sine og knytter livslange bånd, og det føles både som et stort merkevareevent og en stor, lykkelig familie.

Hva kjennetegner en god langdistanseløype? 

Å designe en fantastisk bane er en kunst i seg selv. Det handler om å finne den hårfine balansen mellom utfordring og skjønnhet. En god løype bør vise frem det beste av omgivelsene, samtidig som den byr på variert terreng på en måte som skaper en reise som setter spor hos løperne. Jeg har alltid ment at enhver løper bør kunne sitte ved siden av noen på en pub og kunne forklare løypen med én setning som får personen ved siden av til å tenke "Det er ganske kult".

Hva er det viktigste arrangører kan gjøre for å få arrangementet til å vokse?

Det er enkelt. Sett opp et flott arrangement!

Hvor viktig er en responsiv kundeservicefunksjon?

Det er viktig, men det er enda viktigere at all informasjon finnes på et sted der konkurrentene kan finne den. konkurrentene kan finne den. Etter min mening er det bedre å investere i detaljerte informasjonspakker og FAQ-er som kontinuerlig oppdateres, enn å bekymre seg for å svare med en gang.

Hva mener du bør være fundamentet i en markedsføringsplan for et løp?

Tenk over svaret på enlinjespørsmålet "Hvorfor X-arrangementet" og fokuser på å kommunisere dette budskapet.

Er kampanjespråket for arrangementet forskjellig avhengig av målgruppe (25 km vs. Ultra), eller er budskapet det samme? 

Vi arrangerer arrangementer på mellom 25 og 250 kilometer, så vi har en litt unik tilnærming for hvert enkelt arrangement. Selv om budskapet vårt ikke er så forskjellig fra arrangement til arrangement (vi vil alltid ha som mål å tilby vakre, morsomme og utfordrende arrangementer), vil målrettingen være forskjellig med tanke på hvilke typer personer vi tror vil sette pris på arrangementstilbudet. Dette kan være geografisk, demografisk, erfaringsbasert eller basert på tidligere interaksjon med Ultra X.

Hva er noen av de vanligste feilene du ser når du arrangerer løp?

Vi får panikk når noe går galt, forbereder oss ikke på dårlig vær og glemmer at nesten alle situasjoner nesten alle situasjoner kan løses med god kommunikasjon. Vi har vært der...

Vil du vite mer om hvordan du markedsfører løpet ditt? Les denne artikkelen for å få en generell oversikt over alle markedsføringsmulighetene dine, og gå til markedsføringsdelen av bloggen! Hvis du trenger ekstra hjelp til å få flere deltakere, kan du vurdere en RaceID-markedsføringspakke

Foto med tillatelse fra Ultra X