3 måter å unngå forsinkede registreringer på

I denne artikkelen får du nyttige tips til hvordan du kan unngå sen påmelding til løpet ditt, og hvordan du kan fylle opp plassene dine tidlig i sesongen slik at du kan planlegge skikkelig. Se tipsene i videoformat:

I begynnelsen av året, kort tid etter at pandemien og restriksjonene ble lettet i land etter land over hele verden, så vi for første gang en urovekkende tendens til at løperne så ut til å melde seg på løp senere enn vanlig. 

Graf: hvor lenge før melder du deg på et løp?

I en fersk undersøkelse spurte vi over 600 deltakere om når de vanligvis melder seg på løp, og det ser ut til at de fleste prøver å holde noen måneder mellom påmeldingstidspunktet og startstreken. Som arrangør vil du uansett gjøre alt du kan for å unngå påmeldinger i siste liten. Hvis deltakerne melder seg på i tide og du fyller opp løpet tidlig i sesongen - helst flere måneder før - kan du planlegge løpet, merchandise, mat, vann, goodiebags og annet med ro i sjelen. Her er tre velprøvde metoder for å få deltakerne til å melde seg på tidligere. 

Skape hastverk og kommunisere "begrensede plasser" 

På spørsmål om å kommentere dette, nevnte flere av deltakerne "frykt for å miste en plass", "sikre seg en plass i løpet" og "billettene blir raskt utsolgt" som grunner til at de melder seg på tidlig. Som med alle andre produkter eller tjenester vil knapphet på etterspørsel (eller oppfatningen av knapphet på etterspørsel) øke populariteten, og folk vil bruke mer ressurser og krefter på å få det de ønsker. Mange løp har en kvalifiseringsprosedyre eller et stemmeseddel-system, som f.eks. Xtri og Norseman for eksempel, som skaper stor etterspørsel etter et begrenset antall plasser. 

Måter du kan skape en følelse av hastverk og FOMO (Fear Of Missing Out) for å få deltakerne til å melde seg på på denne måten, er å lansere et eksklusivt forhåndssalg av et begrenset antall plasser, hype løpet i sosiale medier, kommunisere det nøyaktige antallet tilgjengelige plasser og følge opp hvor raskt plassene selges. Hvis du har mulighet til det, kan du vise en slags nedtelling på nettsiden eller ved siden av påmeldingen om at det bare er noen få plasser igjen. La deg inspirere av andre bransjer - når du skal bestille et hotell på hotels.com eller booking.com, bruker de denne teknikken ved å vise meldinger som "157 andre ser på dette overnattingsstedet akkurat nå" eller "bare 2 rom igjen til denne prisen".

Pris for tidlig påmelding: Belønn deltakere som melder seg på tidlig 

Ifølge deltakerne selv er det å betale en lavere pris for en plass det beste insentivet til å melde seg på tidlig. 78 % av deltakerne oppga denne grunnen som det sterkeste insentivet til å melde seg på tidlig. 

Graf over hvorfor deltakerne meldte seg på tidligere avstemninger

Statistikken på RaceID-plattformen viser imidlertid at størrelsen på rabatten har betydning. Hvis prisforskjellen bare er 5 dollar, har deltakerne ikke noe imot å betale ekstra for å melde seg på senere. Du må virkelig gjøre vondt i lommeboken for å kjøpe tid - selvfølgelig innenfor rimelighetens grenser. For dyrere løp er det imidlertid ikke uvanlig med 30-40 % rabatt hvis du melder deg på i den tidligste prisklassen. 

Når du setter Early Bird-priser, må du sørge for at du går i null eller når de nødvendige profittmålene med den første prisen du gir. Deretter anbefaler vi at du foretar ytterligere to prisøkninger på en bestemt dato. Sørg for å kommunisere disse datoene godt, og gjør det klart for deltakerne at de må betale mer hvis de kommer for sent til påmeldingsknappen. 

En annen teknikk som vi har sett løp bruke, er å øke prisen basert på antall påmeldte deltakere. F.eks. får de 100 første påmeldte den billigste prisen, nummer 101-500 en annen og resten, 501 og oppover, betaler full pris. 

Du kan la kreativiteten få fritt spillerom - bare sørg for å kommunisere prisstigene tydelig og ofte! 

Forsikringer og retningslinjer: Sørg for sikkerhet ved registrering 

I undersøkelsen vurderte deltakerne forsikringstillegg og tydelige avbestillingsregler høyt. Her har du to alternativer å tilby deltakerne. 

Det første er å sørge for at du har klare vilkår og betingelser som deltakerne må godta når de melder seg på. En idé er å ta ut og fremheve deler av den som gjelder force majeure og avlysning av løpet, og hva som skjer med deltakernes påmeldingsavgift. På bakgrunn av det som skjedde under pandemien, da mange løp manglet klare retningslinjer og mange deltakere følte seg frarøvet pengene sine, har dette blitt et ekstra viktig aspekt i forberedelsene til løpet.  

Et annet alternativ, som har blitt mer og mer populært og også etterspurt av deltakerne, er å tilby dem muligheten til å kjøpe en individuell løpsforsikring i kassen når de registrerer seg. Slike forsikringer dekker påmeldingsavgiften i tilfelle løperen skulle bli syk, skadet eller på andre måter bli forhindret fra å delta. Hos RaceID har vi sett en konverteringsrate på over 50 % hos deltakere som kjøper Refunderbar bookingvår innebygde versjon av løperforsikring. 

Du kan lese mer om Refunderbar booking her, og hvordan det kan hjelpe deg med å unngå sene påmeldinger og gi deltakerne en ekstra trygghet når de melder seg på løpet ditt.