3 Sätt Att Undvika Sena Anmälningar

I den här artikeln får du några användbara idéer om hur du kan förhindra sena anmälningar för ditt lopp, och fylla upp dina platser tidigt på säsongen så att du hinner planera ordentligt. Se tips i videoformat (på engelska):

I början av året, kort efter att pandemin och dess restriktioner lättade i land efter land över hela världen, såg vi först en alarmerande trend att deltagarna verkade anmäla sig till lopp senare än vanligt. 

Graf: hur lång tid innan du anmäler dig till en lopp

I en nyligen genomförd undersökning frågade vi över 600 deltagare när de brukar anmäla sig till loppen, och det verkar som att de flesta ändå försöker hålla några månaders mellanrum från anmälan tills att de ställer sig på startlinjen. Hur som helst vill du som arrangör göra allt du kan för att undvika sista-minuten anmälningar. Om dina deltagare anmäler sig i tid och du fyller upp ditt lopp tidigt på säsongen, gärna flera månader innan, kan du i lugn och ro planera loppet, beställningar, mat, vatten, goodie bags och mer. Här är tre beprövade sätt att få deltagarna att anmäla sig tidigare. 

Skapa FOMO Och Kommunicera Begränsade Platser 

När de ombads kommentera lade flera deltagare till “rädsla för att förlora en plats”, “att säkra en plats i loppet” och “biljetterna säljs snabbt” som skäl som driver dem att anmäla sig tidigt. Som med alla produkter eller tjänster, om efterfrågan är knapp (eller egentligen uppfattningen om knapp efterfrågan), kommer det att driva upp populariteten och människor kommer att spendera mer resurser och ansträngning för att få vad de vill ha. Man blir rädd att gå minste om det man vill ha – FOMO (Fear OF Missing Out). Många lopp har ett kvalsystem, som Xtri och Norseman till exempel, som skapar en hög efterfrågan kring ett begränsat antal platser genom sin ballot. 

Sätt du kan skapa en känsla av FOMO hos deltagare på detta sätt, är att lansera en exklusiv pre-sale av begränsade platser, hypa upp loppet i sociala medier, kommunicera det exakta antalet tillgängliga platser och följ upp hur snabba platserna tar slut. Om du kan, visa någon form av nedräkning på din hemsida eller bredvid din anmälan som visar att det bara finns ett fåtal platser kvar. Ta inspiration från andra branscher – när du ska boka hotell på hotels.com eller booking.com använder de denna teknik genom att visa meddelanden som “157 andra tittar på det här hotellet just nu” eller “bara 2 rum kvar till detta pris”.

Early Bird-Prissättning: Belöna Deltagare Som Anmäler Sig Tidigt 

Enligt deltagarna själva är att betala ett billigare pris för en plats det bästa incitamentet för att anmäla sig tidigt. 78% av deltagarna angav detta skäl som den största motivationen att anmäla sig tidigt till lopp. 

Diagram över varför deltagarna har anmält sig till tidigare omröstningar

Men utifrån statistik som vi ser på RaceID-plattformen, spelar roll hur stor rabatten är. Om du bara gör prisskillnaden 50 kr har deltagarna inget emot att betala extra för att registrera sig senare. Det måste verkligen göra lite ont i plånboken för att köpa tid – naturligtvis inom rimliga gränser. För dyrare lopp är det dock inte ovanligt att se 30-40% rabatt om du anmäler dig tidigt. 

När du bestämmer din in Early Bird-prissättning, se till att du inte går i förlust och når dina mål med loppet redan med det första priset du ger. Sedan rekommenderar vi att du gör 2 prishöjningar på ett fastställt datum vardera. Se till att du kommunicerar dessa datum väl i förhand och gör det väldigt tydligt för deltagarna att de måste betala mer om de är sena till anmälningsknappen. 

En annan teknik som vi har sett lopp använda är att höja priset baserat på antalet anmälda deltagare. Till exempel får de 100 första deltagarna det billigaste priset, nummer 101-500 ett annat, och resten, 501 och uppåt, betalar fullt pris. 

Du kan låta din kreativitet flöda – se bara till att du kommunicerar prisstegen tydligt och ofta! 

Försäkringar Och Policys: Säkerhet Vid Anmälan 

I undersökningen gav deltagarna också höga betyg för försäkringstillägg och tydliga avbokningspolicys. Du har två alternativ här som du kan erbjuda deltagarna. 

Det första är att se till att du har tydliga villkor och terms som deltagarna får acceptera när de anmäler sig. En idé är att ta ut och tydliggöra delar av det som är relaterade till force majeure och inställt lopp och vad som händer med deltagarnas anmälningsavgifter. Detta är en extra viktig aspekt efter det som hände under pandemin när många lopp saknade tydlig policy och många deltagare kände sig bestulna på sina pengar när de ej fick tillbaka någonting.  

Ett andra alternativ, som har blivit mer och mer populärt och även efterfrågat av deltagare, är att erbjuda dem en möjlighet att köpa en individuell loppförsäkring i kassan när de anmäler sig. Sådana försäkringar täcker anmälningsavgiften om deltagaren skulle bli sjuk, skadad eller på annat sätt hindras från att delta. På RaceID har vi sett en konverteringsgrad på över 50% hos deltagare som köper Refundable Booking, vår inbyggda version av loppförsäkring. 

Du kan läsa mer om Återbetalningsbar Bokning här, och hur det kan hjälpa dig att undvika sena anmälningar samt erbjuda en extra aspekt av säkerhet för dina deltagare när de anmäler sig till ditt lopp.