Deltakernes preferanseundersøkelse 2023: Hva ser deltakerne etter i løp?

Følgende artikkel har sitt utspring i et par undersøkelser, den ene gjennomført i 2022 og den andre i begynnelsen av dette året, 2023. Vi sammenligner resultatene fra den gamle undersøkelsen med den nye og trekker noen interessante konklusjoner om hvordan deltakernes preferanser har endret seg, og presenterer hva du som arrangør kan lære av disse erfaringene. 

For å se hele rapporten fra Deltakerundersøkelsen 2022, gå til denne artikkelen.

For å starte med RaceID-deltagerrapporten for 2022 var ett av spørsmålene; 

Hvilken løpsstørrelse er du mest interessert i å delta i neste gang?

Konklusjoner

På det tidspunktet (med de nåværende globale forholdene) så de fleste deltakerne etter mindre, mer lokale og (sannsynligvis) billigere løp å konkurrere i - noe som også kan bidra til å forklare hvorfor det ikke var noen sterk tendens til at den gjennomsnittlige påmeldingsverdien økte.

Ta med deg lærdom for løpsarrangører

Hvis du arrangerer et stort løp, men vurderer å starte et mindre og mer lokalt løp, er det fortsatt et godt tidspunkt å gjøre det på. Og for de som allerede arrangerer lokale løp - ta del i den lokale stemningen! Selv om det har blitt mulig å reise internasjonalt igjen, er deltakerne fortsatt på jakt etter løp som er nærmere hjemmet. 

Hvordan finner løperne sitt neste løp?

Konklusjoner

Mange bruker nettkalendere og sosiale medier - det er ikke så mange som bruker RaceID-appen for øyeblikket. Det viser imidlertid at appen har potensial til å erstatte disse (folk har som regel mobilen fremme uansett når de er på sosiale medier). Se denne artikkelen som analyserer data om appbruk og registreringskonverteringer. Anbefalingene fra venner er også høye.

Ta med deg lærdom for løpsarrangører

Sørg for at du er aktiv på sosiale medier og har en markedsføringsplan for hver av plattformene du har en konto på. Sørg også for at løpet ditt er representert med oppdateringer i relevante løpskalendere (her er en liste over hvilke du bør vurdere).. Tenk også på hvordan du kan oppfordre eksisterende deltakere til å verve nye deltakere.

Hva er det viktigste med løpsregistrering?

Konklusjon

Sikkerhet og enkelhet er helt klart viktigst under registreringsprosessen.

Ta med deg lærdom for løpsarrangører

Velg en pålitelig registreringsplattform med oppdatert sikkerhet og et enkelt registreringssystem for deltakerne. Hvis den ser bra ut og har en app, er det enda bedre!

Ekstrautstyr til løp - er det verdt innsatsen?

T-skjorter, medaljer og merchandise:

Konklusjon

De fleste vil kjøpe en t-skjorte, medalje eller lignende - hvis løpet er spesielt eller prisen er rimelig. Noen vil velge å la være hvis de får muligheten, men det er også greit - det sparer penger i budsjettet, og det er mindre sannsynlig at du har t-skjorter og lignende til overs etter løpet (det er mer sannsynlig at deltakere som kjøper ekstrautstyr, møter opp).

For en mer inngående analyse av temaet om å gjøre medaljer og t-skjorter valgfrie, gå til dette innlegget.

Klimakompensasjon

Ytterligere data fra Icebug Experience West Coast Trail 2022 (på RaceID): arrangørene har lagt til "Klimakompensasjon" (med ulike valgmuligheter avhengig av reisemåte til løpet) i påmeldingen, og så en oppslutning på 35 % (263 av 737 deltakere valgte å kompensere for CO2 på reisen).

Konklusjon:

80 % av deltakerne i undersøkelsen ville eller kunne tenke seg å kompensere for karbonutslippene i forbindelse med løpet. Deltakerne føler et ansvar, og er tilsynelatende villige til å betale for det når de registrerer seg. Den reelle kompensasjonen kan være lavere, som Icebug Experience West Coast Trail (2022) viser, men dette er bare ett datapunkt som kanskje ikke overbeviste deltakerne om metoden eller prisingen av kompensasjonen.

Refund Protect-forsikring

For sammenhengens skyld: Refund Protect er en type "ekstra" som løpsarrangører kan velge å legge til på påmeldingsskjemaet. Deltakeren kan velge å betale 10 % ekstra for å dekke en "refusjonsforsikring" av påmeldingsavgiften. De kan kreve å få tilbake påmeldingsavgiften hvis de ikke kan delta i løpet (av gitte gyldige og beviselige grunner, inkludert Covid19). Arrangørene får fortsatt avgiften, selv om deltakeren krever refusjon, så det er en vinn-vinn-situasjon.

Vi har sett på dataene våre det siste året (inkludert på "slutten" av Covid 19-pandemien).

Refusjon Protect ble kjøpt 30.5% av gangene (i gjennomsnitt).

Konklusjon

Nesten 1 av 3 deltakere er interessert i å kjøpe Refund Protect! Dette er et betydelig antall, selv om Covid19-pandemien kan ha blåst opp kjøpet. Vi må følge dette videre i de kommende månedene og årene for å se om denne trenden holder seg.

Hva arrangører kan ta med seg fra Race Extras

Hvis løpet er spesielt, vil folk gjerne ha t-skjorte (eller medalje). Ellers må du gjøre det rimelig. Hvis du gjør den valgfri, vil det redusere antall solgte t-skjorter - men kan øke deltakernes opplevelse - særlig for dem som ikke ville valgt den. Du får også et nøyaktig antall som du må bestille.

Det kan også være en god idé å tilby klimakompensasjon, men da må du gjøre grundig research og sette riktig pris (og være transparent!). Det kan også være en god idé å gi deltakerne mulighet til å kjøpe en refusjonsbeskyttelse.

Vi håper du syntes disse innsiktene var nyttige! Hvis du vil holde deg oppdatert på trender, nyheter og måter å optimalisere løpet ditt på, kan du sørge for å abonnere på nyhetsbrevet til arrangøren som kommer hver uke.