Hvor mye (og hvordan) ønsker deltakerne å betale for et løp? Betalingstrender og dataanalyse

Teknologien endrer seg raskere enn noensinne, og stadig flere transaksjoner skjer digitalt og på nettet. I Sverige (der vi befinner oss) er det i hvert fall sjelden man ser sedler eller mynter lenger! Folk har blitt vant til å betale for alt på nettet, og hvis du handler i en butikk, trenger du ikke engang å ta med deg det fysiske kortet lenger hvis du velger å betale med en digital lommebok. 

Denne endringen kan observeres i hele langdistanseløpsbransjen også - det er vanlig at utøverne betaler for påmeldingen direkte på nettet når de melder seg på. Vi ønsket å se hvilke betalingsmåter som er mest populære i dag, og analysere hvordan deltakerne ønsker å betale for løp og hvor mye de er villige til å betale.

Vi har satt sammen denne artikkelen ved hjelp av en blanding av dataanalyse fra de mange transaksjonene som skjer via RaceID-plattformen, kombinert med resultater fra en nylig gjennomført deltakerundersøkelse (2023). 

Betalingstyper - Hvordan kjøper deltakerne løp (på RaceID)?

Vi har sett på de siste 90 dagers registreringsdata på RaceID-plattformen.

  • Mastercard 56,4
  • Visa 40,0 prosent
  • Amex 4 %.
  • Annet 0,6

Vi spurte også deltakerne våre: Hvordan foretrekker du å betale? Vi fikk 98 svar:

Konklusjoner:

Deltakerne liker å betale med kredittkort! Det er trygt, enkelt og sikkert - de fleste kortleverandørene tilbyr en svært god kundeopplevelse. Gebyrene for denne tjenesten legges på forhandlerne - vanligvis mellom 2,5 og 3 % av kjøpsverdien (vanligvis viderefaktureres dette til kunden av forhandleren. Hos RaceID inkluderer vi dette i avgiften som arrangørene betaler oss for hver registrering). I tillegg liker 1 av 4 respondenter å bruke peer-peer-betalinger (som for eksempel "Swish" i Sverige). 

Ta med deg lærdom for løpsarrangører

Sørg for at løpet ditt kan ta imot betaling med kredittkort på nettet - gi deltakerne det de vil ha, ellers vil du tape på det. Husk å budsjettere med kredittkortleverandørens behandlingsgebyr! Kjennskap, sikkerhet og enkelhet er viktige egenskaper ved dagens betalingsløsninger.

Fremtidige betalingstrender (generelt)

Ifølge undersøkelser undersøkelser fra Shopify er det en rekke viktige e-handelstrender som blir stadig mer utbredt:

  1. Betalingsmåter på nettet og utenfor nettet smelter sammen, noe som betyr at selv om det er flere som igjen bruker penger i fysiske butikker, bruker de nå i større grad digitale lommebøker og friksjonsfrie betalinger - som forventes å dobles (til 8 billioner USD innen 2024).
  2. Opphavsmenn kan motta betaling i appen fra sine følgere. Dette er en voksende trend. Hvis du er innholdsskaper, kan du tjene penger gjennom appen du velger - slik mange Tik-tok- og Twitch-brukere allerede gjør.
  3. Digitale lommebøker blir stadig mer vanlig. 30 % av alle transaksjoner på utsalgssteder skjer nå via digitale lommebøker (Apple Pay, Google Pay osv.).
  4. Betalingsapper er den nye livsstilens "superapper". Dette er apper som tilbyr en rekke tjenester og shoppingalternativer i én og samme app. Vi kan forvente å se flere av disse dukke opp.
  5. Flere BNPL-selskaper og -tjenester (buy now, pay later). Dette kommer til å bli en stor del av markedet. Ifølge Global Payments (et kommersielt programvareselskap) la mer enn 65 % av kjøpmennene til dette alternativet i kassen i 2022, og 1 av 4 betalinger forventes å være BNPL i årene som kommer.
  6. QR-koder er blitt allemannseie - å skanne koder er en rask, enkel og håndfri måte å handle på. QR-koder som inneholder menyer, kuponger eller spesialrabatter, erstatter ofte lenker til nettsteder. I stedet for å skrive, blir kundene ført direkte til riktig sted på nettet, og sporingskoder for analyse kan også inkluderes for å kartlegge bruken og effektiviteten av ulike kampanjer osv.

Ta med deg lærdom for løpsarrangører

Hvis du planlegger å selge ting på arrangementet ditt (på stedet), må du ta høyde for at deltakerne kanskje ønsker å betale med sin digitale lommebok. Mange handler også mer når de betaler digitalt enn med kontanter. Hvis løpet ditt har en høy påmeldingsavgift, bør du i tillegg sørge for at deltakerne har mulighet til å dele opp betalingen eller bruke "kjøp nå, betal senere"-tjenester. Til slutt kan du bruke QR-koder. Det kan være alt fra innsjekking til påmelding på løpsdagen og bestilling av mat og drikke fra den digitale menyen etter løpet.

Hvor mye er deltakerne villige til å betale for et løp?

Spørsmålet i Q2 2022-undersøkelsen var: Hvor mye er du villig til å betale for et løp?

I 1. kvartal 2023 var de to spørsmålene:

Konklusjoner:

I 2022-undersøkelsen er de fleste deltakerne "villige" til å betale (i gjennomsnitt) opptil 100 euro. Det er interessant å merke seg at det er en ganske stor andel som sier at prisen ikke er viktig - noe som kan tyde på at erfaring eller andre aspekter er mer avgjørende i beslutningsprosessen.

Favorittløpstypene er terrengløp og triatlon. De fleste (66 %) forventer å betale mellom 30-100 euro, hvorav 33 % av disse ligger i intervallet 30-50 euro.

For terrengløpere: 15 av de 29 (52 %) som sa at dette var deres favorittløp, forventer å betale mellom 30-50 €, 17 % forventer 50-75 € og 14 % forventer å betale 75-100 €. De resterende 13 % fordeler seg jevnt over og under disse intervallene.

For triatleter: 10 av 28 (36 %) forventet å betale mer enn mer enn 200 euro - 21 % forventet å betale 100-200 euro i avgifter. 18 % forventet 50-75 euro.

 

Ta med deg lærdom for løpsarrangører

Sett en pris som er tilpasset idretten din! Prøv å innfri deltakernes forventninger når det gjelder pris. Hvis du ønsker å øke deltakelsen, bør du sikte deg inn på den mest forventede prisklassen. Kanskje du må kutte litt i budsjettet for å komme under den magiske grensen på 100 euro for startkontingenten? Eller kanskje du har litt slingringsmonn? Hvis du arrangerer et løp med en spesifikk idrett og tilbyr "en opplevelse", kan det være at du ønsker å nå ut til dem som mener at prisen ikke er viktig. Les mer om hvordan du fastsetter startkontingenten i denne artikkelen.

Hvor mye betaler deltakerne faktisk for løp (på RaceID)?

Vi har sett på gjennomsnittsprisen for løp hver uke de siste fire årene (2019-2022, ca. 200 uker med data). Det kom frem noen interessante tall.

Gjennomsnittspris for en registrering på plattformen (2019-2022): 589 SEK (ca. 53 euro).

Standardavvik for antall registreringer (2019-2022): 323 SEK (29 euro)

Standardavvik i prosent av gjennomsnittet: 54.8%

Grafen viser det glidende gjennomsnittet av registreringsavgifter de siste 4 årene:

Konklusjoner:

Gjennomsnittsprisen gjenspeiler gjennomsnittsverdien av alle løpene på plattformen (rundt 50 euro), men standardavviket viser at verdien av et gitt løp kan variere mye fra dette. Ett standardavvik er rundt 55 % av gjennomsnittet, noe som betyr at dataene for alle registreringsprisene på plattformen varierer ganske mye (fra lav til høy). Spesielt ser det ut til at løp solgt på plattformen i 1. kvartal for både 2020 og 2021 varierer betydelig fra gjennomsnittet (mange billige virtuelle løp eller dyre løp i disse periodene?).

Det var forventet at den rullerende gjennomsnittlige registreringsverdien skulle vise en sterk trend med stadig økende priser (ettersom løpene øker i pris fra år til år), men som det fremgår av grafen over, er dette tydeligvis ikke tilfelle. ikke tilfelle. Den faller sommeren 2019 (sommerløpene har en tendens til å være mindre/billigere?), og deretter ser vi en stor topp i begynnelsen av pandemien (mindre, dyrere/eksklusive løp ble ikke avlyst like ofte som andre, og dermed ble gjennomsnittet skjevt?), etterfulgt av et nytt stort fall sommeren 2021. I 2022 flater kurven ut (som forventet) etter hvert som gjennomsnittet glattes ut og går tilbake til gjennomsnittet.

Ta med deg lærdom for løpsarrangører

Vurdere prisfastsettelsen - Er den gjennomsnittlig i forhold til markedet? Er den dyr? Og med tanke på den tidligere registreringsavgiften - kanskje det er på tide å sette opp prisen? Våre data fra de siste årene viser at prisene stort sett har stagnert (se glidende gjennomsnittstrendlinje). Det betyr at arrangørene har fått reduserte inntekter fra år til år får reduserte inntekter (selv om de selger ut løpene sine) etter at inflasjon og andre tiltak er tatt i betraktning. Sørg for å budsjettere godt (bruk denne budsjettmalen!) for å sikre at påmeldingsavgiften dekker kostnadene og gir deg de inntektene du trenger.

Hvis du likte denne artikkelen, kan du lese mer om deltakernes brukeratferd på RaceID. se denne artikkelen, og for å finne ut mer om hva deltakerne er ute etter i løp sjekk ut denne rapporten.

Fant du denne artikkelen nyttig? Hvis du vil ha flere tips abonner på nyhetsbrevet vårt!