Det beste tidspunktet å åpne påmeldingen til løpet ditt

Vi ser arrangører som åpner påmeldingene opptil et år før løpet, og andre som åpner bare noen få uker før arrangementet. Men hva er egentlig den beste tiden på året å åpne påmeldingen til et løp? I dette innlegget går vi gjennom påmeldingsdata for å se på påmeldingstoppene og diskutere hvilken sesong eller tid på året du bør åpne påmeldingen for å oppnå optimal effekt. 

Åpent når det er flest registreringer 

For et hvilket som helst løp vil du garantert se en topp i antall påmeldinger akkurat når du åpner påmeldingssiden. påmeldingssiden for påmelding, uansett når det er. Dette skyldes vanligvis at du også sender ut informasjon og kombinerer påmeldingslanseringen med en stor markedsføringskampanje som kan omfatte sosiale medier, e-postmarkedsføring til tidligere deltakere med mer. Deltakerne som har ventet på å melde seg på, gjør det så snart de får sjansen. 

Når vi ser på registreringstransaksjoner fra RaceID-plattformen, ser vi at de største generelle toppene inntreffer på slutten av våren (mai) og på slutten av sommeren (august). Årsakene til dette kan være mange. Ettersom transaksjonene hovedsakelig kommer fra Europa, er det sannsynlig at deltakerne våkner opp etter vinteren og begynner å gjøre noe med løpsdrømmene og -ønskene sine. De får vårfølelsen i beina og får lyst til å løpe. På samme måte kan toppen mot slutten av sommeren tilsvare en økning i antall påmeldinger til løp på høsten når folk kommer tilbake fra sommerferien og begynner å planlegge reiser og helger for andre halvår. 

Det kan være en god idé å åpne, eller i det minste sørge for at registreringen er åpen i disse periodene, for å dra nytte av den store pågangen og aktiviteten blant deltakerne. 

Åpne registreringer 1 år før

Det aller beste alternativet er å åpne påmeldingen ett år i forveien, f.eks. direkte i løpet av løpshelgen eller dagen etter arrangementet. Dette av flere grunner:

  • Ved alltid å ha påmeldingen åpen kan løperne registrere seg når de er klare og når det passer dem. Det gir deg også den største muligheten til å sørge for at du er åpen for impulspåmeldinger. La oss si at en løper er ivrig, kanskje etter en fantastisk treningsøkt og føler seg på toppen av verden, og bestemmer seg for å besøke nettstedet ditt for å registrere seg. Hvis de blir møtt av en melding med store, røde bokstaver "Påmeldingen åpner om 3 måneder", er det stor sannsynlighet for at de aldri kommer tilbake for å melde seg på, eller at de ser seg om etter et annet løp de kan melde seg på med en gang. 
  • Når du åpner i løpet av løpshelgen, kan du dra nytte av medieeksponeringen på løpsdagen og markedsføringskraften fra løpshelgen. Du vil mest sannsynlig legge ut spennende historier på sosiale medier, dele resultater og få masse respons fra digitale tilskuere. Hvis påmeldingen er åpen da, kan du tenke deg at nye og gamle deltakere vil bli begeistret. Et tips for å gjøre det hele enda mer spennende: tilby en spesialrabatt for påmeldinger som kommer den første uken.
  • En tredje grunn til å åpne så tidlig, er at venner, familie og tilskuere kan få en sterk følelse av FOMO når de er på løpet, og benytter seg av muligheten til å registrere seg for neste utgave når de føler seg inspirert. Da er det viktig med en ryddig og velfungerende mobil påmelding, slik at folk kan registrere seg mens de er på farten. 
  • Nesten alle større løp (målt i antall deltakere) åpner påmeldingen tidlig. Bare små løp pleier å åpne 1-2 måneder før løpet. Hvis du ønsker å vokse, bør du begynne å åpne tidligere! 

Hvis du vil dra nytte av denne strategien, er det viktig at du åpner nøyaktig ett år før, slik at du ikke mister momentumet fra det aktuelle arrangementet. Hvis du går glipp av det, kan du like gjerne vente med å åpne i noen måneder. Gjennom data fra utvalgte løp som åpner ett år i forveien, kan vi se et oppsving på åpningstidspunktet, men deretter er det stille i noen måneder, før det tar seg opp igjen mot slutten av påmeldingstiden: 

 

 

Utnytt høytiden til å øke antall registreringer

I registreringsdataene kan vi også se en middels stor topp på slutten av året i julemåneden, sammenlignet med tidlig på høsten. En smart markedsføringstaktikk kan være å åpne for påmeldinger i løpet av desember, for å utnytte løp som gave (i fjor var det å gi en opplevelse årets julegave i Sverige!). Du kan for eksempel lansere påmeldingen med et 2-for-1-tilbud eller en spesialrabatt hvis du kjøper løpet som gave. 

Når man sammenligner løp som åpnet i desember, har de fått en større topp ved åpningstidspunktet sammenlignet med løp som åpner på andre tidspunkter i løpet av året. Se eksempel for to tilfeldig utvalgte løp nedenfor (data vises som prosentandel av total påmelding, månedlig): 

 

 

Sammenlignet med et annet løp som åpner i september, er det fortsatt i feriesesongen at den største toppen inntreffer: 

 

Åpent 1. januar for å ri på bølgen av treningslanseringer

Som en fortsettelse (eller konsekvens) av høytiden er den første uken i januar kjent for sin magiske evne til å få folk til å være ekstra sunne og sverge til nye treningsplaner, dietter og andre nye begynnelser. Du kan utnytte dette rushet til treningssentrene og løpebanene ved å tilby alle disse ambisiøse menneskene noe å trene for: løpet ditt! Åpne for påmelding 1. januar og markedsfør det som et verktøy for å hjelpe folk til å holde seg til målene sine og faktisk trene for noe. 

Januarrushet bekreftes også av registreringsdataene, som viser en liten topp den første uken i januar sammenlignet med de påfølgende ukene. Så dra nytte av dette ved lanseringen av nyregistreringen. 

Når er det riktige tidspunktet for å åpne Sign Ups?

For å oppsummere bør du sikte på å åpne så tidlig som mulig for å øke sjansene for å tilby noen en plass når de faktisk er på utkikk etter løpet ditt. Åpne når du er klar for det, og sørg for å starte med et smell. Selv en sen påmeldingslansering med en gjennomtenkt markedsføringsplan kan ha stor effekt og selge ut et løp raskt, spesielt hvis du er flink til å tease for påmeldingsåpningen i for eksempel sosiale medier. 

Jeg tror at påmeldingsøkninger og -topper avhenger mest av markedsføringskampanjene dine og hvor godt du klarer å selge arrangementet ditt i ulike kanaler og få PR-aktivitet og kampanjer på ulike måter. Ut fra vår analyse ser det også ut til at uansett når du åpner, vil du få flest påmeldinger ca. 1-2 måneder før løpet eller når du stenger påmeldingene. 

Sørg for å sjekke ut våre markedsføringstips for løp og denne artikkelen om hvordan du bekjemper sen påmelding for å være forberedt på suksess neste sesong.