När Bör du Öppna Anmälan För Ditt Lopp?

Vi ser arrangörer som öppnar sina anmälningar upp till ett år före loppet och andra som försöker öppna bara några veckor före evenemanget. Men vad är egentligen den bästa tiden på året för att öppna anmälningar till ett lopp? I det här inlägget går vi igenom registreringsdata för att se vilka perioder då flest deltagare anmäler sig och diskuterar vilken säsong eller tid på året du bör öppna dina anmälningar för att få optimal effekt. 

Öppet vid Peak-tider för Anmälan 

För en viss lopp är du säker på att se en topp i antalet anmälningar just när du öppnar din registreringssida för deltagarna att registrera sig, oavsett när det sker. Detta beror vanligtvis på att du också skickar ut information och kombinerar din registrering med en stor marknadsföringskampanj som kan omfatta sociala medier, e-postmarknadsföring till tidigare deltagare med mera. Även de deltagare som har väntat på att anmäla sig gör det så snart de får chansen. 

När vi tittar på registreringstransaktioner från RaceID-plattformen kan vi se att de största topparna inträffar i slutet av våren (maj) och i slutet av sommaren (augusti). Orsakerna till detta kan vara många. Eftersom transaktionerna huvudsakligen kommer från Europa är det troligt att deltagarna vaknar upp efter vintern och börjar tänka på sina loppdrömmar och mål. De får vårkänslan i benen och får lust att tävla. På samma sätt skulle toppen mot slutet av sommaren kunna motsvara en anmälningspeak för lopp på hösten när folk återvänder från sommarsemestern och börjar planera resor och helger för andra halvåret. 

Det kan vara ett bra drag att öppna, eller åtminstone se till att du redan har öppnat din registrering, under dessa toppar för att dra nytta av aktiviteten bland deltagarna. 

Öppna Anmälan 1 år Innan

Det allra bästa alternativet är att öppna din anmälan ett år innan, t.ex. direkt under din helg på lopp eller dagen efter ditt evenemang. Detta av flera skäl:

  • Genom att alltid ha registreringen öppen kan deltagarna registrera sig när de är redo och när det passar dem. Det ger dig också största möjliga tillfälle att se till att du är öppen för impulsiva anmälningar. Låt oss säga att en tävlande är på G, kanske efter att ha haft ett fantastiskt träningspass och känt sig på toppen av världen, och de bestämmer sig för att besöka din webbplats för att anmäla sig. Om de möts av ett meddelande med stora röda bokstäver "Anmälan öppnar om tre månader" är sannolikheten stor att de aldrig kommer tillbaka för att anmäla sig, eller att de letar efter ett annat lopp som de kan anmäla sig till med en gång. 
  • När du öppnar under tävlingshelgen kan du använda dig av den uppmärksamhet som uppstår på tävlingsdagen och den marknadsföringskraft som mediaexponeringen under tävlingshelgen ger dig. Du kommer troligen att publicera spännande berättelser på sociala medier, dela resultat och få mycket respons från digitala åskådare. Om din registrering är öppen då kan du tänka dig att nya och gamla deltagare kommer att bli sugna på att delta. Ett proffstips för att göra detta surr ännu högre: erbjud en specialrabatt för anmälningar endast under den första veckan.
  • Ett tredje skäl till att öppna så här tidigt är att vänner, familj och åskådare kan få en stark känsla av FOMO (Fear Of Missing Out) när de är på loppet och utnyttja detta för att anmäla sig till nästa upplaga när de känner sig inspirerade i stunden. En snygg och väl fungerande mobil anmälningsupplevelse är nyckeln i det här fallet, så att folk kan anmäla sig på språng. 
  • Nästan alla större lopp (i antal deltagare) öppnar registreringen tidigt. Endast små lopp brukar öppna 1-2 månader före lopp. Om du vill växa, börja öppna tidigare! 

Om du vill dra nytta av denna strategi är det viktigt att du öppnar exakt ett år innan, så att du inte förlorar momentum från ditt nuvarande evenemang. Om du missar det kan du lika gärna vänta med att öppna i några månader. Genom data från utvalda lopp som öppnar ett år tidigare kan vi se en ökning vid öppningstillfället, men efter det är det lugnt i några månader för att sedan börja ta fart igen i slutet av registreringstiden: 

 

 

Utnyttja Julhelgen för att Öka Anmälningar

I registreringsuppgifterna kan vi också se en medelstor topp i slutet av året under julhelgerna, jämfört med början av hösten. En smart marknadsföringstaktik kan vara att öppna registreringar under december, för att dra nytta av lopp som julklappar (förra året i Sverige var det årets julklapp att ge en upplevelse!). Du kan till exempel lansera din registrering med ett 2-för-1-erbjudande eller en särskild rabatt om du köper ditt lopp som gåva. 

När man jämför lopp som öppnade i december har de fått en större topp vid öppningstiden jämfört med tävlingar som öppnar vid andra tider under året. Se exempel för två slumpmässigt utvalda lopp nedan (uppgifterna visas i procent av den totala registreringen, månadsvis): 

 

 

Jämför med ett annat lopp som öppnar i september - den största toppen inträffar fortfarande under julhelgerna: 

 

Öppna 1 januari för att rida på Fitness Relaunch-vågen

Som en fortsättning (eller konsekvens) av semestertiderna är den första veckan i januari känd för sin magiska förmåga att få människor att vara extra hälsosamma och svära på nya träningsplaner, dieter och andra löften. Du kan utnyttja denna rusning till gymmen och löparbanorna genom att erbjuda alla dessa ambitiösa människor något att träna för: ditt lopp! Öppna anmälan den 1 januari och marknadsför det som ett verktyg för att hjälpa människor att hålla fast vid sina mål och faktiskt träna för något. 

Januari-stressen bekräftas också i registreringsdatan som en liten topp under den första veckan i januari jämfört med de följande veckorna. Så dra nytta av detta! 

När är den perfekta tidpunkten för att öppna anmälan?

Sammanfattningsvis bör du sträva efter att öppna så tidigt som möjligt för att öka chanserna att erbjuda någon en plats när de faktiskt letar efter ditt lopp. Öppna när du är redo för det och se till att du startar med en bang. Även en sen registreringstart med en väl genomtänkt marknadsföringsplan kan få stor effekt och sälja ut ett lopp snabbt, särskilt om du är duktig på att "teasa" upp öppnandet av registreringen i till exempel sociala medier. 

Jag tror att ökningen av antalet anmälningar och toppar främst beror på dina marknadsföringskampanjer och hur väl du lyckas driva på försäljningen av ditt evenemang i olika kanaler och få PR-exponering och lansera kampanjer på olika sätt. Från vår analys verkar det också som att oavsett när du öppnar så får du flest anmälningar ungefär 1 eller 2 månader före loppet. 

Se till att du kollar in våra marknadsföringstips för lopp och denna artikel om hur du kan bekämpa sena anmälningar för att vara väl beredd att lyckas nästa säsong.