12 måter å få internasjonale deltakere til løpet ditt på

Flagg fra hele verden

Leter du etter måter å komme opp på nivå med et globalt løp? Å arrangere et internasjonalt arrangement gir deg prestisje, tiltrekningskraft og et globalt preg, men det er ikke det enkleste! Spesielt ikke hvis du er ny som arrangør. Men vi er her for å hjelpe og inspirere deg! I denne guiden utforsker vi noen strategier som kan hjelpe deg med å få internasjonale deltakere til startstreken. 

1. Lag et attraktivt arrangement

Dette kan virke som en selvfølge! Men for å tiltrekke seg internasjonale deltakere til løpet, må arrangementet være uimotståelig.. Løpet bør være godt organisert, ha gode fasiliteter og en unik opplevelse. Tenk på faktorer som løypetrasé, alternativer for løpsdistanse, tidtaking og atmosfære. Et godt planlagt arrangement kan tiltrekke seg internasjonale deltakere som søker minneverdige opplevelser.

Les denne artikkelen for mer inspirasjon: 5 tips som gjør et arrangement fantastisk.

2. Effektiv og global markedsføring

For å nå ut til potensielle deltakere i utlandet trenger du en robust robust markedsføringsstrategi. Benytt deg av både online- og offline-plattformer for å markedsføre løpet ditt. Invester i en profesjonelt utformet nettside som inneholder all viktig informasjon om løpet, inkludert påmeldingsinformasjon, løypekart og overnattingsmuligheter. Lag engasjerende innhold på sosiale medier, og bruk målrettet nettannonsering for å nå ut til et globalt publikum.

Sosiale medier er et effektivt verktøy for å tiltrekke seg internasjonale deltakere. Bruk populære plattformer som Instagram, Facebook, Twitter og TikTok til å markedsføre løpet ditt. Samarbeid med løpsinfluencere som har en global følgerskare for å spre budskapet om arrangementet ditt. Disse influencerne kan skape begeistring og troverdighet blant følgerne sine, noe som øker sjansene for å tiltrekke seg internasjonale deltakere. Du kan for eksempel samarbeide med et reisebyrå og tilby disse influencerne gratis start, overnatting og transport til løpet i bytte mot medieeksponering i deres kanaler.

Husk å være kultursensitiv i kommunikasjonen og markedsføringen av løpet. Unngå innhold eller bilder som kan virke støtende eller misforstås av internasjonale deltakere. Å vise respekt for ulike kulturer kan bidra til å tiltrekke seg en mangfoldig gruppe deltakere.

3. Internasjonale utstillinger og messer

Organiser eller delta på internasjonale messer eller arrangementer før løpet i større byer rundt om i verden. Disse utstillingene kan fungere som salgsfremmende arrangementer, og gi internasjonale deltakere en sjanse til å lære mer om løpet, møte løpsarrangører og bygge nettverk med andre deltakere.

4. Samarbeid med reisebyråer

Vurder å samarbeide med reisebyråer som spesialiserer seg på sportsreiser. Disse byråene kan hjelpe internasjonale deltakere med reiselogistikk, overnatting og påmelding. Ved å tilby praktiske pakker kan du gjøre det enklere for løpere fra utlandet å delta i løpet ditt, ettersom de får den støtten de trenger for å planlegge reisen. Et tips er å selge overnattingspakker som ekstrautstyr i påmeldingen.

5. Lokale ambassadører

Rekrutter lokale ambassadører eller representanter i viktige internasjonale byer. Disse personene kan bidra til å markedsføre løpet lokalt, svare på spørsmål og gi informasjon på utøvernes morsmål. De kan også organisere møter eller treningsøkter før løpet for å skape en fellesskapsfølelse blant de internasjonale deltakerne.

6. Oversettelse og flerspråklig støtte

Sørg for at løpsmaterialet, inkludert nettsiden, påmeldingsskjemaer og reklamemateriell, er tilgjengelig på flere språk, er tilgjengelig på flere språk. Sørg for at påmeldingsleverandøren tilbyr muligheten til å oversette materiellet og at deltakerne kan registrere seg på morsmålet sitt. Dette viser at dere satser på internasjonale deltakere og fjerner språkbarrierer som kan hindre potensielle utøvere i å registrere seg.

Sørg for at det er frivillige eller ansatte som snakker flere språk på løpsdagen. Dette kan gjøre det lettere for internasjonale deltakere å navigere i logistikken og føle seg mer komfortable under arrangementet.

7. Spesielle rabatter og pakker

Tilby spesielle rabatter ved tidlig påmelding for internasjonale deltakere. Vurder også å tilby spesielle insentiver og fordeler for internasjonale deltakere. Det kan være rabatter på påmeldingsavgiften, gratis løpsartikler eller tilgang til eksklusive arrangementer før eller etter løpet. Disse ekstra fordelene kan gjøre arrangementet ditt mer attraktivt for løpere som kommer fra utlandet.

8. Sponsing og premiering

Tiltrekke seg internasjonale sponsorer og tilby attraktive premier til vinnere og deltakere. Utsiktene til å vinne verdifulle premier kan motivere internasjonale deltakere til å delta i løpet fordi det er verdt å reise lenger. Som en bonus øker dette sjansene for å få toppidrettsutøvere til startstreken. Markedsfør sponsorenes varemerker for å gjøre dem mer synlige og oppmuntre til fortsatt støtte.

9. Fremme kultur- og turistopplevelser

Markedsfør kultur- og turistopplevelsene som finnes i byen eller regionen der løpet arrangeres. Fremhev lokale attraksjoner, landemerker og kulturelle begivenheter som internasjonale deltakere kan utforske før eller etter løpet. Gjør løpet til en mulighet for løperne til å få en minneverdig reiseopplevelse - da kan de gjøre løpet til en ferietur på én gang og kanskje ta med seg venner eller familie. 

10. Nettfellesskap og støtte

Opprett et nettsamfunn eller forum spesielt for internasjonale deltakere. Her kan de komme i kontakt med hverandre, dele tips og søke råd fra andre som har deltatt i løpet ditt tidligere. Aktiv støtte på nettet kan skape en følelse av tilhørighet og få internasjonale deltakere til å føle seg mer velkomne.

Kom i kontakt med løpefellesskap, klubber og fora over hele verden. Plattformer som Reddits løpeforum eller spesialiserte løpenettsteder kan være uvurderlige for å nå ut til lidenskapelige løpere - også innen andre idretter. Hvis du deltar i diskusjoner, deler oppdateringer om løpet ditt og tilbyr eksklusive rabatter eller fordeler til internasjonale løpesamfunn, kan det øke arrangementets synlighet betraktelig.

11. Internasjonale partnerskap med veldedige organisasjoner

Samarbeid med internasjonale veldedige og ideelle organisasjoner. Mange internasjonale løpere deltar i løp for å støtte veldedige formål. Samarbeid med kjente internasjonale veldedige organisasjoner kan tiltrekke seg deltakere som brenner for å gjøre en forskjell.

12. Alternativer for virtuelle løp

I tillegg til det fysiske løpet, bør du vurdere å tilby en virtuelt løp alternativ. Dette gjør det mulig for løpere som ikke kan delta fysisk, å delta fra hvor som helst i verden. Virtuelle løp kan tiltrekke seg et globalt publikum og utvide arrangementets rekkevidde, og kanskje velger de å delta fysisk året etter!

Vi håper disse tipsene har inspirert deg! Husk at jungeltelegrafen og positive anmeldelser fra internasjonale deltakere kan føre til enda større suksess i fremtidige utgaver av løpet ditt - så start nå og bygg opp en global serie for fremtiden!