12 sätt att få internationella deltagare till ditt lopp

Flaggor från hela världen

Sugen på att ta steget till ett globalt event? Att arrangera ett internationellt evenemang ger dig prestige och dragningskraft, men det är inte det lättaste! Särskilt om du är en ny arrangör. Men vi är här för att hjälpa och inspirera dig. I den här guiden utforskar vi några strategier som hjälper dig att få internationella deltagare till din startlinje. 

1. Skapa ett attraktivt evenemang

Detta kan tyckas vara en självklarhet! Men för att locka internationella deltagare till ditt lopp måste evenemanget vara oemotståndligt. Ditt lopp bör vara välorganiserat, erbjuda utmärkta faciliteter och ge en unik upplevelse. Tänk på faktorer som bansträckning, olika distansalternativ, tidtagning och atmosfär. Ett välplanerat evenemang kan locka internationella deltagare som söker minnesvärda upplevelser.

Läs den här artikeln för ytterligare inspiration: 5 tips som gör ett evenemang fantastiskt.

2. Effektiv och global marknadsföring

För att nå ut till potentiella deltagare utomlands behöver du en robust marknadsföringsstrategi. Utnyttja både online- och offlineplattformar för att marknadsföra ditt lopp. Investera i en professionellt utformad webbplats som innehåller all viktig information om loppet, inklusive anmälningsuppgifter, kartor över banan och boendealternativ. Skapa engagerande innehåll på sociala medieplattformar och använd riktad onlineannonsering för att nå en global publik.

Sociala medier är ett kraftfullt verktyg för att locka internationella deltagare. Använd populära plattformar som Instagram, Facebook, Twitter och TikTok för att marknadsföra ditt lopp. Samarbeta med influencers inom löpning som har en global följarskara för att hjälpa till att sprida ordet om ditt evenemang. Dessa influencers kan skapa spänning och trovärdighet bland sina följare, vilket ökar chanserna att locka internationella deltagare. Du kan t.ex. samarbeta med en resebyrå och erbjuda dessa influencers en gratis start, boende och transport till loppet i utbyte mot medieexponering i deras kanaler.

Kom ihåg att vara kulturellt känslig i din tävlingskommunikation och marknadsföring. Undvik innehåll eller bilder som kan vara stötande eller missförstås av internationella deltagare. Att visa respekt för olika kulturer kan bidra till att locka en mångsidig grupp av deltagare.

3. Internationella utställningar och mässor

Organisera eller delta i internationella utställningar eller evenemang före loppet i större städer runt om i världen. Dessa utställningar kan fungera som marknadsföringsevenemang och ge internationella deltagare en chans att lära sig mer om ditt lopp, träffa arrangörer och nätverka med andra deltagare.

4. Samarbeta med resebyråer

Överväg att samarbeta med resebyråer som är specialiserade på sportresor. Dessa byråer kan hjälpa internationella deltagare med reselogistik, boende och registrering. Att erbjuda praktiska paket kan göra det lättare för löpare från utlandet att delta i ditt lopp, eftersom de får det stöd de behöver för att planera sin resa. Ett tips är att sälja dina boendepaket som tillval i din registrering.

5. Lokala ambassadörer

Rekrytera lokala ambassadörer eller representanter i viktiga internationella städer. Dessa personer kan hjälpa till att marknadsföra ditt lopp lokalt, svara på frågor och tillhandahålla information på idrottarnas modersmål. De kan också organisera möten eller träningspass före loppet för att skapa en känsla av gemenskap bland de internationella deltagarna.

6. Översättning och flerspråkigt stöd

Se till att ditt loppmaterial, inklusive webbplats, registreringsformulär och marknadsföringsmaterial, finns tillgängligt på flera språk. Se till att din anmälningsleverantör erbjuder möjligheten att översätta material och att dina deltagare kan registrera sig på sitt modersmål. Detta visar ditt engagemang för internationella deltagare och eliminerar språkbarriärer som kan hindra potentiella deltagare från att anmäla sig.

Se till att det finns volontärer eller personal som talar flera språk på tävlingsdagen. Detta kan hjälpa internationella deltagare att navigera i logistiken och känna sig mer bekväma under evenemanget.

7. Särskilda rabatter och paket

Erbjud internationella deltagare särskilda rabatter vid tidig registrering. Överväg också att erbjuda särskilda incitament och förmåner för internationella deltagare. Det kan handla om rabatter på anmälningsavgifter, gratis tävlingsartiklar eller tillgång till exklusiva evenemang före eller efter loppet. Dessa extra förmåner kan göra ditt evenemang mer tilltalande för löpare som reser från utlandet.

8. Sponsring och priser

Attrahera internationella sponsorer och erbjud attraktiva priser till vinnare och deltagare. Utsikterna att vinna värdefulla priser kan motivera internationella deltagare att delta i ditt lopp eftersom det är värt att resa längre. Som en bonus ökar detta dina chanser att få toppidrottare till din startlinje. Marknadsför era sponsorers varumärken för att öka deras synlighet och uppmuntra till fortsatt stöd.

9. Främja kultur- och turistupplevelser

Marknadsför de kultur- och turistupplevelser som finns i tävlingens värdstad eller region. Lyft fram lokala sevärdheter, landmärken och kulturevenemang som internationella deltagare kan utforska före eller efter loppet. Gör loppet till en möjlighet för löparna att få en minnesvärd reseupplevelse - de kan sedan göra loppet till en semesterresa på en gång och kanske ta med sig vänner eller familj. 

10. Online communities

Skapa en community eller ett forum på nätet specifikt för internationella deltagare. Detta kan vara en plats där de kan knyta kontakter, dela med sig av tips och söka råd från andra som har deltagit i ditt lopp tidigare. Aktivt stöd online kan skapa en känsla av tillhörighet och få internationella deltagare att känna sig mer välkomna.

Tag kontakt med löpargrupper, klubbar och forum över hela världen. Plattformar som Reddits löpning eller specialiserade löparwebbplatser kan vara ovärderliga för att nå ut till passionerade löpare - även inom andra sporter. Att delta i diskussioner, dela uppdateringar om ditt lopp och erbjuda exklusiva rabatter eller förmåner till internationella löpargrupper kan avsevärt öka ditt evenemangs synlighet.

11. Internationella partnerskap för välgörenhet

Samarbeta med internationella välgörenhetsorganisationer och ideella organisationer. Många internationella löpare deltar i lopp som ett sätt att stödja välgörande ändamål. Att samarbeta med välkända internationella välgörenhetsorganisationer kan locka deltagare som brinner för att göra skillnad.

12. Erbjud ett virtuellt lopp

Utöver den fysiska tävlingen, överväg att erbjuda en virtuellt lopp. Detta gör det möjligt för löpare som inte kan delta personligen att delta från var som helst i världen. Virtuella lopp kan locka en global publik och utöka ditt evenemangs räckvidd, och kanske väljer de att komma till ditt evenemang personligen nästa år!

Vi hoppas att dessa tips har inspirerat dig! Kom ihåg att mun till mun-metoden och positiva omdömen från internationella deltagare kan leda till ännu större framgångar i framtida upplagor av ditt lopp - så börja nu och bygg upp din globala serie för framtiden!