Slik markedsfører du utendørsarrangementet ditt på Instagram

Article updated 21 May 2024. 

Som en person som er dypt inne i utholdenhetsløpsmiljøet, både profesjonelt og personlig, følger jeg ganske mange instagramkontoer som enten er løpsarrangører eller på andre måter aktive i bransjen. Jeg har gjort meg noen tanker om hva jeg liker å se, og har delt det opp i noen nyttige instagram-markedsføringstips som kan få kreativiteten til å flyte.  

Du spør deg kanskje om Instagram er en viktig kanal for meg? Jeg tror du har noen deltakere å ta igjen, for det er en av de mest populære sosiale medieplattformene der ute og er i ferd med å få et publikum som er ganske synonymt med alderen vi ser på langdistanseløp - 32 % av instagrambrukerne er mellom 25 og 34 år. Facebook er fortsatt større, men Instagram gir deg et litt annet og mer visuelt fokus på innholdet, noe som kan være til din fordel. Hvis du fremdeles ikke er overbevist, kan du tenke på at 2,3 milliarder mennesker skroller gjennom Instagram-appen hver måned. 

Gjør Instagram-biografien din perfekt

Først og fremst bør du vurdere å opprette en egen instagramkonto kun for ditt løp, eller en samlet konto hvis du kjører en cup. Oppdater den til en bedriftskonto (du gjør dette under innstillinger og blar helt ned). Da får du tilgang til flere analyseverktøy direkte i appen, slik at du kan følge med på resultatene dine. Og så er det bare å sette i gang; 

 • Put your website or registration link in your bio (or both, you can add several links now!) 
 • Skriv en spennende biotekst for løpet ditt. Inkluder emojis fra idretten din! 
 • Legg til noen "høydepunkter" - permanente instagramhistorier som alltid kan vises på profilen din. 

Instagram-innlegg og innhold for utendørsarrangementer 

Det viktigste for enhver bedriftskonto er å holde balansen. Ikke skriv "registrer deg nå" på hvert eneste bilde og i hver eneste bildetekst. Det finnes mange andre måter du kan inspirere deltakerne på og for eksempel legge ut innhold som de vil like: 

 • Legg ut bilder fra tidligere utgaver
 • Video: try to make at least one highlight video of your race. Ask your videographer for several formats (horizontal, vertical and square). You can also post videos as reels, which usually get greater reach (see below). 
 • Naturen / selvfølgelig fantastisk landskap - som svømmer er jeg en total sucker for bilder av kule bassenger og hav, innsjøer og elver 😀 Sjekk dette innlegget fra ÖTILLÖ, er ikke den banen bare fantastisk? 

 • Bruk løperne dine! Intervjuer, sitater, klipp fra samtaler etter løp. Som syklister elsker vi å høre strategier, vurderinger og kommentarer fra potensielle konkurrenter! 
 • Fortell hvordan dere jobber med bærekraft. Jeg elsker å se hvordan enkelte løp hjelper miljøet og lokalsamfunnet. Her er et flott eksempel fra Ångaloppet:

Noen ekstra tips for å få feeden din til å se fantastisk ut: Bruk det samme filteret for alle bilder, og ikke legg ut liggende bilder - beskjær til loddrett eller kvadratisk format - du får opptil tre ganger så mye digital plass i forhold til et vanlig vannrett format!

Instagram Stories - en kanal du bare må bruke

Stories er raskt innhold som bare er tilgjengelig i 24 timer og vises som en videosekvens når noen klikker på det runde profilbildet ditt. det er en veldig populær måte å engasjere seg i innhold på - jeg kjenner venner som stort sett bare ser på stories og reels på instagram - så bruk det effektivt! Prøv å ha noe nytt i storyene dine minst annenhver dag. Hver gang du legger til en ny story, vises profilbildet ditt øverst i feeden når folk logger inn - gratis synlighet! Her er noen flere tips for å få mest mulig ut av storyene dine:

 • Bruk lenker i historiene (nå er det ikke lenger begrenset til 10 000 følgere eller mer, alle kan legge til en lenke!)
 • Del forberedelsene til løpet! Ikke glem å ta noen bilder når du er ute og markerer løypen eller lager medaljer eller merchandise. Smugtitt på dette er alltid interessant for deltakerne. 
 • Bruk Countdowns for løpsregistreringen, early birds og løpsdatoen. 
 • Bruk interaktivt innhold: morsomme avstemninger, la deltakerne stille spørsmål som du deretter legger ut svarene på - flott innhold for et permanent høydepunkt på profilen din som vil spare deg for noen support-e-poster 😉.
 • Make sure you share stories that people tag you in – easy and free content, and your fans will be happy that you feature them! Just klick “Add to story” when you get a Direct-Message notification.

Eksempel på Oceanman som viser hvordan de setter opp kurset bak kulissene. 

Hashtags - hvordan og når du skal bruke dem i løpsinnleggene dine

Emneknagger gjør det mulig å bli funnet via søkeord på Instagram, og gir deg også mulighet til å organisere og holde oversikt over innlegg som er relatert til varemerket ditt. 

For deg selv: lag en unik hashtag for løpet ditt som du oppfordrer polet til å bruke (pass på at det ikke er en som ikke er tatt / bare søk etter den og se om det er noen innlegg ennå). Deretter kan du samle alle innleggene folk legger ut og gjenbruke dem. Se hvordan Rockman gjør det med #alongthepathofalegend:


I feed-innlegg: Bruk bransje- og merkevarehashtags i innlegget ditt. Lag en liste og kopier/lim den inn under innleggsteksten. 

Legg til Hashtags i stories: Du kan skjule dem ved enten å gjøre dem supersmå, eller ved å gjøre dem i samme farge som bakgrunnen/bildet. Du kan legge til opptil 10.

Ruller - hva er dette og hvordan lager man en? 

Reels er sannsynligvis den beste måten å bli oppdaget på Instagram på. Det er en Tiktok-inspirert funksjon som har en egen fane i appen. Det du ser i den fanen, er tilfeldige korte videoer med musikk laget av folk. Det trenger ikke å være folk du følger (det er basert på den mystiske Instagram-algoritmen), noe som også betyr at du kan publisere reels og bli vist til andre som ikke visste at racen din eksisterte. 

Hvordan lage en spole: 

Det er ikke så vanskelig å komme i gang. Velg ut (vertikale!) klipp og sett sammen en serie små videoer (eller bare én), og legg deretter til musikk direkte fra Instagram. Velg sanger som er populære, slik at du får større rekkevidde. 

Temaer som fungerer utmerket på hjul:

 • Veiledning (tenk på hva du trenger å gjøre for å forberede deg til løpet i din idrett). 
 • Scenery - små klipp av løypen - veldig viktig at det er vertikalt format!
 • Morsomme bloopers eller andre morsomme og iøynefallende klipp 

Bruk innhold fra deltakerne

Vi er alle opptatt med andre og viktigere ting, og noen ganger er det lett at sosiale medier kommer langt ned på prioriteringslisten. Da er det godt å få litt gratis innhold! Oppfordre løperne dine til å bruke hashtaggen din og tagge deg - så er det bare å legge det ut i stories, og vips har du en haug med innhold som det nesten ikke kostet deg noe å lage eller legge ut. 

Tiden for å holde øye med innhold er rett før løpet, spesielt kvelden før, når alle legger ut bilder av forberedelsene sine (du vet, med utstyret pent lagt frem for å erklære at de er klare - og mest sannsynlig litt nervøse!) Hold også utkikk etter folk som deler resultatene sine og når de melder seg på løpet. 

Gjør sosiale medier enklere med organisering og struktur

Gjør det en million kroner enklere for deg selv ved å registrere deg for en innholdsplanlegger. Du kan for eksempel prøve en av disse: Planoly, Later eller Hootsuite. Noen versjoner er gratis - men alle lar deg enkelt planlegge og timeplanlegge innleggene dine fra datamaskinen din, slik at du kan lage innhold i en rekke. Du kan også gjøre sosial lytting, få varsler når folk skriver til deg og svare på alle meldinger fra ett sted. 

Håper det var til hjelp! Si ifra hvis du har spørsmål, og følg gjerne meg(@fannyfromswe) og RaceID(@raceid_organizer eller @raceid) på Instagram! 

/Fanny Kuhn hos RaceID