Hur du marknadsför ditt utomhusevenemang på Instagram

Som en person som är djupt involverad i uthållighetscommunityt lopp , både professionellt och personligen, följer jag en hel del instagramkonton som antingen är lopp -arrangörer eller på andra sätt aktiva i branschen. Jag har funderat på vad jag gillar att se, och har brutit ner det till några användbara instagrammarknadsföringstips som kan få din kreativa safter att flöda.  

Du kanske frågar dig själv, är Instagram en viktig kanal för mig? Jag tror att du har några deltagare att ta in, eftersom det är en av de mest populära sociala medieplattformarna där ute och får en publik som är ganska synonym med de åldrar vi ser på uthållighetslopp - 32% av instagramanvändarna är mellan 25 och 34 år gamla. Facebook är fortfarande större, men Instagram ger dig ett lite annorlunda och mer visuellt fokus på innehållet, vilket kan vara till din fördel. Om du fortfarande inte är övertygad kan du fundera över det faktum att 2,3 miljarder människor scrollar genom Instagram-appen varje månad. 

Gör din Instagram-bio perfekt

Först och främst bör du överväga att skapa ett separat Instagram-konto för enbart din lopp, eller ett gemensamt konto om du driver en cup. Uppdatera det till ett företagskonto (det gör du under inställningar och scrolla hela vägen ner). På så sätt får du tillgång till fler analysverktyg direkt i appen så att du kan hålla koll på dina resultat. Därefter; 

 • Sätt din webbplats eller en länk till din registrering i din bio
 • Skriv en spännande biografisk text för din lopp. Inkludera emojis från din sport! 
 • Lägg till några "höjdpunkter" - permanenta Instagram stories som alltid kan visas på din profil. 

Inlägg och innehåll på Instagram för evenemang utomhus 

Det viktigaste, för alla företagskonton egentligen, är att hålla en balans. Skriv inte "registrera dig nu" på varje bild och i varje bildtext. Det finns många andra sätt att inspirera deltagarna och lägga upp innehåll som de kommer att gilla, till exempel: 

 • Visa bilder från tidigare upplagor
 • Video: Försök att göra minst en video med dina höjdpunkter på lopp. Be din videograf om flera format (horisontellt, vertikalt och fyrkantigt). Du kan lägga upp videor i ditt flöde som är upp till 60 sekunder - om den är längre än så kan du lägga upp den som ett Instagram TV-inlägg! 
 • Natur / kurs - fantastiskt landskap - som simmare är jag en total sucker för bilder av coola pooler och hav, sjöar och floder 😀 Kolla in det här inlägget från ÖTILLÖ, är inte den kursen helt fantastisk? 

 • Använd dina racers! Intervjuer, citat, klipp från samtal efterlopp . Som tävlande älskar vi att höra strategier, recensioner och kommentarer från potentiella konkurrenter! 
 • Dela med dig av hur du arbetar med hållbarhet. Jag älskar att se hur vissa tävlingar hjälper miljön och lokalsamhället. Här är ett bra exempel från Ångaloppet:

Några ytterligare tips för att få ditt flöde att se fantastiskt ut: använd samma filter för alla foton och lägg inte upp landskapsbilder - beskär dem vertikalt eller kvadratiskt - du får upp till 3 gånger mer digital mark än med ett typiskt horisontellt förhållande!

Instagram Stories - en kanal som du måste använda

Stories är snabbt innehåll som bara är tillgängligt i 24 timmar och visas som en videosekvens när någon klickar på din cirkulära profilbild.Det är ett mycket populärt sätt att ta del av innehåll - jag känner vänner som i princip bara tittar på stories och rullar på Instagram - så använd det effektivt! Försök att ha något nytt i din story minst varannan dag. Varje gång du lägger till en ny story kommer din profilbild att visas högst upp i flödet när folk loggar in - gratis synlighet! Här är några fler tips för att få ut det mesta av dina stories:

 • Använd länkar i berättelser (nu är det inte längre begränsat till 10 000 följare+, alla kan lägga till en länk!)
 • Dela med dig av förberedelserna på lopp ! Glöm inte att ta några bilder när du är ute och markerar banan eller inventerar medaljer eller varor. Smygtittar på detta är alltid intressanta för deltagarna. 
 • Använd nedräkningar för din registrering på lopp , tidiga fåglar och ditt lopp -datum. 
 • Använd interaktivt innehåll: roliga omröstningar, låt deltagarna ställa frågor som du sedan publicerar svaren på - bra innehåll för en permanent markering på din profil som sparar dig en del supportmejl 😉

Ett exempel på Oceanman som visar hur de har lagt upp kursen bakom kulisserna. 

Hashtaggar - hur och när du ska använda dem i dina inlägg på lopp

Hashtaggar gör att du kan hittas med hjälp av sökord på Instagram, och du kan också organisera och hålla reda på inlägg som rör ditt varumärke. 

För dig själv: Skapa en unik hashtag för din lopp som du uppmuntrar polen att använda (se till att det inte är en redan använd hashtag / sök bara efter den och se om det finns några inlägg ännu). Sedan kan du snyggt samla alla inlägg som folk gör och återanvända dem. Se hur Rockman gör det med #alongthepathofalegend:


I inflöde av inlägg: Använd hashtags för branschen och varumärket i ditt inlägg. Gör bara en lista och kopiera/klistra in den under texten i ditt inlägg. 

Lägg till hashtaggar i berättelser: Du kan dölja dem genom att antingen göra dem super super små eller genom att göra dem i samma färg som bakgrunden/fotot. Du kan lägga till upp till 10.

Rullar - vad är det och hur gör man en? 

Rullar är förmodligen det bästa sättet att bli upptäckt på Instagram. Det är en Tiktok-inspirerad funktion som har en egen flik i appen. Det du ser i den fliken är slumpmässiga korta videor med musik som skapats av människor. Det behöver inte vara personer som du följer (det är baserat på den mystiska Instagram-algoritmen), vilket också innebär att du kan publicera reels och bli visad för andra personer som inte visste att din lopp fanns. 

Hur man gör en rulle: 

Det är inte så svårt att komma igång. Välj (vertikala!) klipp och sätt ihop en serie små videor (eller bara en) och lägg sedan till musik som tillhandahålls direkt av instagram. Välj låtar som är populära, för att få mer räckvidd för din rulle. 

Ämnen som fungerar utmärkt på rullar:

 • Handledning (tänk på vad du behöver göra för att förbereda dig inför lopp i din sport) 
 • Landskap - små klipp från din lopp bana - det är mycket viktigt att det är i vertikalt format!
 • Roliga bloopers eller andra fåniga klipp för att fånga ögonen. 

Använd innehåll från dina deltagare

Vi är alla upptagna med andra viktigare saker, och ibland är det lätt att sociala medier hamnar långt ner på prioriteringslistan. Då är det bra att få lite gratis innehåll! Uppmuntra dina tävlande att använda din hashtag och tagga dig - sedan kan du helt enkelt återpublicera i stories och voila - du har en massa innehåll som nästan inte kostade dig någon tid att skapa eller publicera. 

Du bör hålla utkik efter innehåll precis innan lopp, särskilt kvällen innan, när alla lägger upp sina bilder från förberedelserna (du vet, med utrustningen prydligt utplacerad för att visa att de är redo - och troligen lite nervösa!). Håll också utkik efter folk som delar med sig av sina resultat och när de anmäler sig till lopp. 

Gör sociala medier enklare med organisation och struktur

Gör det en miljon dollar lättare för dig själv genom att registrera dig för en innehållsplanerare. Du kan till exempel prova en av dessa: Planoly, Later eller Hootsuite. Vissa versioner är gratis - men alla låter dig planera och schemalägga dina inlägg enkelt från din dator så att du kan skapa innehåll i omgångar. Du kan också göra social listening, få meddelanden när folk skriver till dig och svara på alla meddelanden från ett och samma ställe. 

Jag hoppas att det var till hjälp! Säg till om du har några frågor och följ gärna mig(@fannyfromswe) och RaceID(@raceid_organizer eller @raceid) på Instagram! 

/Fanny Kuhn på RaceID

 

Inlägget uppdaterat den 21 augusti 2023