Hva deltakerne vil ha etter pandemien - markedsundersøkelse

Vil langdistanseløp noensinne bli det samme når pandemien er over? Dette er selvfølgelig det store spørsmålet. Når vi nå ser at mange land åpner opp, er det avgjørende at vi kommer tilbake til virkeligheten på en trygg måte, og at vi revurderer arrangementene våre i lys av nye standarder og ideer. 

Pandemien har fått de fleste av oss til å stoppe opp og tenke - kanskje reflektere over livet og målene våre på ulike områder. Vi var nysgjerrige på deltakerne - har deres meninger om løp endret seg under pandemien? For å stille vår nysgjerrighet gjennomførte vi en undersøkelse blant løpere på RaceID-plattformen som deltar i flere løp i året (last ned rapporten fra undersøkelsen nederst på denne siden). Nedenfor er noen av de viktigste funnene våre. 

19 av 20 ønsker å konkurrere

Det er ingen tvil om at løperne er ivrige etter å stille seg bak startblokken. 17 av 20 spurte ønsker å kjøre løp med massedeltakelse igjen. Dette er gode nyheter, og vi vil nok før eller siden se en boom i bransjen med stor etterspørsel etter løp og idrettsarrangementer med mulighet for deltakelse. 

Motivasjonen for å konkurrere er i endring 

Det kanskje mest interessante funnet var at de færreste løper for resultatets og prestasjonens skyld. De fleste oppga at de deltar i utholdenhetsløp enten for det sosiale, for å være sammen med venner og idrettsmiljøet, eller for å få en opplevelse. Nesten like mange melder seg på løp av treningsgrunner. Denne innsikten bør gi oss grunn til ettertanke. Gir du løperne dine en opplevelse før, under og etter løpsdagen? 

Hvis du er usikker, er det beste å spørre. Snakk med deltakerne og finn ut hva de liker best med løpsopplevelsen. Spør dem hva de ville valgt hvis de kunne velge hva som helst. Du kan gjøre dette ved hjelp av kvalitative eller uformelle intervjuer eller kvantifisere det i en spørreundersøkelse. Det viktigste er at du analyserer resultatene og ser hvordan du kan innlemme forslagene i neste arrangement.

Verdi du enkelt kan tilføre 

Å tilfredsstille deltakernes behov er nøkkelen til å få dem til å komme tilbake år etter år og skape langsiktig vekst for arrangementet. Det viktigste er å heve opplevelsen av arrangementet, men i undersøkelsen vår oppdaget vi også at mange ønsker å kjøpe tilleggsprodukter og -tjenester, og at de tilfører arrangementet en merverdi. Så ikke vær redd for å tilby tilleggstjenester hvis de er relevante.

Alt i alt ser det ut til at vi har en ivrig gjeng med friluftsentusiaster som ønsker å fortsette å konkurrere som før, om ikke enda mer. Men de krever mer av hvert arrangement og stiller høye krav. Det er en fin anledning til å stoppe opp og tenke gjennom arrangementet ditt, så grip sjansen før sesongen allerede har startet! 

Last ned Market Outlook for Endurance Racing and Mass Participationevents for å få flere svar og tips!
(gratis nedlasting - vi ber bare om navn og e-postadresse, og om du vil abonnere på nyhetsbrevet vårt for arrangører):

Foto: M. Järvinen