Vad Vill Loppdeltagare Ha Efter Pandemin?

Kommer motionslopp någonsin att vara detsamma när pandemin är helt över? Detta är förstås miljonfrågan. Eftersom vi nu ser många länder öppnar sig är det avgörande att vi kommer tillbaka till verkligheten på säkra sätt, och omprövar våra evenemang i ljuset av de senaste normerna och idéerna. 

Pandemin har fått de flesta av oss att stanna upp och tänka – kanske reflektera över våra liv och mål inom olika områden. Vi var nyfikna på vad loppdeltagare känner – har deras åsikter om lopp förändrats under pandemin? Så av nyfikenhet genomförde vi en undersökning på RaceID-plattformen med deltagare som gör flera lopp per år (se rapporten från undersökningen längre ner). Nedan är några av våra viktigaste resultat. 

19 av 20 vill tävla igen

Deltagare är utan tvekan ivriga att ställa sig på startlinjen. 17 av 20 tillfrågade vill delta i mass-motionslopp igen. Detta är goda nyheter och vi kommer förmodligen att se en boom i branschen förr eller senare med en hög efterfrågan på lopp och sportevenemang med deltagandemöjligheter. 

Motivationen att göra lopp förändras 

Den kanske mest intressanta insikten var att få deltagare kör lopp för resultatet och prestationen. De flesta uppgav att de kör uthållighetslopp för antingen den sociala aspekten, för att umgås med vänner och känna gemenskapen, eller för att ta del av en upplevelse. En nära tvåa var att anmäla sig till lopp för att hålla i träningen. Denna insikt borde ge oss en tankeställare. Ger du dina deltagare en upplevelse före, under och efter tävlingsdagen? 

Om du inte är säker är en bra strategi att helt enkelt fråga dem. Prata med dina deltagare och ta reda på vad de tycker är bäst med din loppupplevelse. Fråga dem, om de kunde få välja något extra på loppdagen, vad skulle de lägga till? Du kan göra detta genom kvalitativa informella intervjuer eller kvantifiera det i en enkätundersökning. Det viktigaste är att du analyserar resultaten och ser hur du kan implementera dessa förslag i ditt kommande lopp.

Värde som gör skillnad och är enkelt att lägga till 

Att tillfredsställa dina deltagares behov är nyckeln för att få dem att komma tillbaka år efter år och driva den långsiktiga tillväxten av ditt evenemang. Att lyfta loppsupplevelsen är det viktigaste, men i vår studie upptäckte vi också att många vill köpa ytterligare produkter och tjänster i samband med loppet eller anmälan, och att de tillför ett övergripande värde till evenemanget. Så var inte rädd för att erbjuda tillägg om de är relevanta.

Sammantaget verkar det som de flesta vill fortsätta tävla mer än någonsin. Men deltagarna ställer allt högre krav på evenemangen de väljer att delta i och förväntar sig en unik upplevelse. Det är ett utmärkt tillfälle att stanna upp och se hur du kan förbättra ditt evenemang – så ta din chans innan säsongen är i full fart! 

Ladda ner vår Market Outlook för att hitta fler svar och tips (gratis nedladdning – vi ber dig bara om ditt namn och e-post, och om du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev för arrangörer):


Foto: Foto: M. Järvinen