De 5 største feilene arrangører gjør med løpene sine 

Publikum jubler over maratonfinisher

På papiret har løpsarrangører en enkel oppgave, nemlig å levere en interessant løype slik at du som deltaker får en god opplevelse. Arrangørene har en tøff jobb med å gjøre de store tingene riktig (som sikkerheten din), samtidig som de ikke glemmer de små tingene som er avgjørende for utøvernes opplevelse. 

Som både løpsarrangør og en erfaren utøver og deltaker i flere løp og Swimrun-løp har jeg sett både gode og dårlige løp fra begge sider. Til syvende og sist er det hva deltakeren synes om helhetsopplevelsen som betyr noe. En god opplevelse vil sannsynligvis bidra til å styrke løpet og merkevaren din, mens en likegyldig eller negativ opplevelse kan føre til det motsatte. 

For å hjelpe deg har jeg samlet de 5 største feilene arrangører kan gjøre, sett fra mitt deltakerperspektiv. 

1) Over- eller underkommunikasjon med utøverne 

Dette er en vanskelig oppgave. Kommunikasjonen med utøverne vil starte digitalt (f.eks. via e-post), for så å gå over til mer personlige kontaktpunkter (f.eks. ved registrering) før man går tilbake til det digitale igjen.

En eller to tidsbestemte e-poster med all viktig informasjon, sammen med en mulighet til å stille spørsmål til løpsarrangøren, er omtrent den rette balansen på forhånd. Hvis man sender ut mer enn et par e-poster på forhånd, kan man risikere å spamme utøverne, og det har betydning for om e-postene faktisk blir lest. Tydelig og oppdatert informasjon på arrangørens nettsider er også viktig de gangene den digitale kommunikasjonen svikter, for eksempel når en viktig e-post havner i søppelpost. 

Registreringen kan være et nervepirrende sted for noen, men å se et vennlig ansikt fra en funksjonær er betryggende og bidrar til å kommunisere den menneskelige siden av merkevaren. Siden de fleste idrettsutøvere er amatører, er det viktig å skape glede og en god opplevelse. En varm hilsen når du kommer til registreringen, uten å være anmassende, blir godt mottatt og bidrar til å roe ned eventuelle nerver.

2) Ikke behandle alle deltakerne likt

"Alle dyr er like, men noen dyr er mer like enn andre", en beryktet setning fra George Orwells Animal Farm. Dessverre er dette noe som de fleste arrangører virkelig gjør feil. Særbehandling av kjente personer, enten de er kjent for idretten, media eller TV, er åpenbart og får andre utøvere til å føle seg som mindreverdige mennesker og mindre velkomne. Behandle alle likt og rettferdig, vis like mye omsorg for en du har møtt for første gang som for den doble OL-deltakeren som deltar i ditt løp. La andre deltakere nyte stjernestøvet sitt, du bør være upartisk og ønske alle like velkommen til løpet ditt. 

3) Tar betalt for fotografering og har skjulte kostnader 

Det å ha gratis kvalitetsbilder er en stor forskjell mellom løpene. De fleste er villige til å betale en litt høyere påmeldingsavgift for å dekke kostnadene til fotografen. Noen løp som koster en liten formue å delta på, tar faktisk betalt for fotografering, noe som gir en sur smak i munnen. Noe som er helt mulig å unngå. Det føles også som en selvfølge, eller som et triks arrangørene har gått glipp av for å få en haug med merkevarebilder ut i verden når folk deler løpsopplevelsen sin. Og bildene bør komme i løpet av noen få dager etter at løpet har funnet sted. 

Skjulte løpskostnader er knyttet til betalt fotografering. Det kan dreie seg om alt fra et ekstra betalingsgebyr i kassen til kjøp av næring etter løpet eller betaling for parkeringsplassen. Det grunnleggende bør dekkes av påmeldingsavgiften.

4) En overveldende opplevelse på målstreken 

Flertallet av løpene har en underveldende målgang. Å fullføre et løp, uansett nivå, er en prestasjon. Det er viktig at alle utøvere får en positiv og menneskelig interaksjon på målstreken i stedet for å bli stuet gjennom en måltrakt som kveg. 

De store løpsløpene gjør seg skyldige i dette ved å gi deg en pose full av sponsorkram som ender opp i søpla. Vil du virkelig ha en brosjyre fra den lokale eiendomsmegleren, eller vil du ha en varm og ektefølt gratulasjon fra en funksjonær? Noen ganger er mindre mer, og det er viktig å fokusere på målstreken som en feiring av en menneskelig opplevelse. 

5) Tilgjengelighet av resultater 

Selv om det hører til sjeldenhetene å stå på pallen, liker du å vite hvordan du har gjort det. Enten du sammenligner deg med andre i samme kjønn, aldersgruppe eller med den irriterende personen i løpeklubben som har for vane å være noen sekunder raskere enn deg selv, er det fint å kunne måle innsatsen din. Det er viktig med raskt tilgjengelige resultater, definitivt innen noen timer, men det er enda bedre med umiddelbare resultater. Det er utilfredsstillende å ikke vite når resultatene kommer, eller å ha resultater som tar flere dager å behandle. 

Sikt mot månen! 

For å oppsummere: Det er de små tingene som betyr mye. Mange små ting som gjøres veldig bra, gir en eksepsjonell idrettsopplevelse. Det er den personlige kundeservicen til utøverne gjennom hele reisen som utgjør forskjellen. Som deltaker vil du føle at du får god valuta for pengene og individuell oppmerksomhet. 

Det er viktig å tenke på målgang, og det bør være et hyggelig sted der det er lett å snakke med funksjonærer og andre deltakere, samtidig som det dekker praktiske behov som ernæring og væske. Det er også viktig å motta bilder og resultater raskt etter løpet, slik at du som deltaker kan dele dem med venner og familie mens du fortsatt er i "rusen" etter løpet.

Sikt mot månen, og hvis du bommer, vil du likevel være blant stjernene, som i vårt tilfelle er å tilby utøverne den beste løpsopplevelsen. beste løpsopplevelsen de noensinne har hatt. 

Er du nysgjerrig på hvordan du kan skape en bedre deltakeropplevelse? Kom i gang med RaceID i dag.