De 5 största misstagen som arrangörer gör med sina lopp 

Publiken hejar på maratonfinisher

lopp Arrangörerna har på pappret en enkel uppgift: att leverera en intressant kurs så att du som deltagare får en bra upplevelse. Arrangörerna har en svår uppgift att göra de stora sakerna rätt (som din säkerhet) utan att försumma de mindre saker som är avgörande för idrottsutövarnas upplevelse. 

Som både tävlingsledare på arrangör och som erfaren idrottsman och deltagare i flera löp- och Swimrun-tävlingar har jag sett både bra och dåliga tävlingar från båda hållen. Det är i slutändan vad deltagaren tycker om hela upplevelsen som spelar roll. En utmärkt upplevelse bidrar sannolikt till att utveckla ditt lopp och varumärke, en likgiltig eller negativ och du upplever motsatsen. 

För att hjälpa dig har jag samlat de fem största misstagen som arrangörer kan göra, ur mitt deltagarperspektiv. 

1) Över- eller underkommunikation med idrottare 

Det här är en svår fråga. Kommunikationen med idrottare kommer att börja digitalt (t.ex. via e-post) och sedan övergå till mer personliga kontaktpunkter (t.ex. vid registreringen) innan den återgår till det digitala igen.

Ett eller två välplanerade e-postmeddelanden med all väsentlig information, tillsammans med en möjlighet att ställa frågor till lopp arrangör , är ungefär den rätta balansen i förväg. Om man skickar mer än ett par e-postmeddelanden är det fråga om spamming av idrottsutövare och det påverkar om dessa e-postmeddelanden verkligen kommer att läsas. Tydlig och aktuell information på arrangörernas webbplatser är också viktig när den digitala kommunikationen misslyckas, t.ex. när ett viktigt e-postmeddelande hamnar i skräppost eller skräppost. 

Registreringen kan vara en nervös plats för vissa, men att se ett vänligt ansikte från en tjänsteman på lopp är lugnande och hjälper till att kommunicera varumärkets mänskliga sida. Eftersom de flesta idrottare är amatörer är nöje och en bra upplevelse viktiga faktorer. En varm hälsning när du anländer till registreringen utan att vara påträngande tas väl emot och hjälper till att lugna ner eventuella nerver.

2) Alla deltagare behandlas inte lika

"Alla djur är lika, men vissa djur är mer lika än andra", en ökänd rad från George Orwells Animal Farm. Tyvärr är det något som de flesta arrangörer verkligen misslyckas med. Förmånsbehandling av kända personer, oavsett om de är kända för sporten, media eller TV, är uppenbar och får andra idrottare att känna sig som mindre mänskliga varelser och mindre välkomna. Behandla alla på samma sätt och rättvist, visa samma omsorg för en person som du har träffat för första gången som för en dubbel olympier som tävlar i din lopp. Låt andra deltagare njuta av sitt stjärnstoft, du bör förbli opartisk och välkomna alla lika mycket till din lopp. 

3) Tar betalt för fotografering och har dolda kostnader 

Att ha fria kvalitetsbilder är en verklig skillnad mellan olika tävlingar. De flesta är villiga att betala en något högre anmälningsavgift för att täcka fotografens kostnader. Vissa tävlingar som kostar en liten förmögenhet att delta i tar sedan betalt för fotografering, vilket ger en sur smak i munnen. Något som kan undvikas helt och hållet. Det känns också som en självklarhet, eller som ett trick som arrangörerna missat för att få ut en massa märkesbilder i världen när folk delar med sig av sina erfarenheter från lopp . Och bilderna bör komma inom några dagar efter det att lopp ägt rum. 

I samband med betalda fotografier finns dolda kostnader för lopp . Det kan handla om allt från en extra avgift för att behandla betalningen i kassan till att köpa näring efterlopp för att tanka eller betala för parkeringen. Det grundläggande bör täckas av lopp inträdesavgiften.

4) En undermålig upplevelse vid mållinjen 

Majoriteten av tävlingarna har en undermålig upplevelse vid målgången. Att avsluta ett lopp , oavsett nivå, är en bedrift. Det är viktigt att alla idrottare får en positiv och mänsklig interaktion vid mållinjen, snarare än att de slussas genom en tratt som boskap. 

Större löpartävlingar gör sig skyldiga till detta genom att ge dig en väska full av sponsorprylar som hamnar i papperskorgen. Vill du verkligen ha en broschyr från den lokala fastighetsmäklaren eller vill du ha varma och äkta gratulationer från en tjänsteman på lopp ? Ibland är det viktigt att göra mindre till mer och att fokusera på mållinjen som ett firande av en mänsklig upplevelse. 

5) Tillgång till resultat 

Även om det är sällsynt att stå på podiet vill du veta hur du har lyckats. Oavsett om det handlar om att jämföra dig själv med andra i samma kön, åldersgrupp eller den där irriterande personen från din löparklubb som har för vana att vara några sekunder snabbare än du tidigare har gjort, är det trevligt att jämföra dina ansträngningar. Att ha snabbt tillgängliga resultat är nyckeln, definitivt inom några timmar men omedelbara resultat är ännu bättre. Att inte veta när resultaten kommer att publiceras eller resultat som tar flera dagar att bearbeta är otillfredsställande. 

Sikta mot månen! 

Sammanfattningsvis är det de små sakerna som spelar stor roll. Många små saker som görs riktigt bra är lika med en exceptionell upplevelse för idrottsutövare. Att erbjuda en hög nivå av personlig kundservice för idrottare under hela deras resa gör skillnaden. Som deltagare vill man känna att man får valuta för pengarna och individuell uppmärksamhet. 

Det är viktigt att verkligen tänka på målgången, den ska vara en trevlig plats som underlättar samtal mellan lopp funktionärer och andra löpare och som uppfyller praktiska behov som näring och vätska. Att få foton och resultat snabbt efter lopp är återigen viktigt så att du som deltagare kan dela med dig till vänner och familj medan du fortfarande är i "ruset" av lopp.

Sikta på månen och om du missar så kommer du ändå att vara bland stjärnorna, vilket i vårt fall är att erbjuda idrottare bästa lopp upplevelse. de någonsin har haft. 

Vill du veta mer om hur du kan skapa en bättre upplevelse för deltagarna? Kom igång med RaceID idag.