Hvordan finne og innlemme sponsorer i løpet ditt på en smidig måte

Sponsing kan være en fin måte for deg å få økonomisk støtte til løpet ditt på, samtidig som du hjelper sponsoren med å bygge opp merkevarekjennskapen sin på løpsarrangementet ditt. Hvordan finner du gode sponsorer til løpet ditt? I denne artikkelen får du noen tips! 

Alt begynner med å forstå målgruppen din, som i dette tilfellet er løpsdeltakerne. Hvilke interesser har de? Hvis du arrangerer et terrengløp, er deltakerne interessert i å ha gode terrengløpesko til arrangementet. Et annet spørsmål: Hvilke behov har deltakerne? Alle trenger noe å drikke og spise under et løp. Hvis du har noen som kan sponse disse varene for deg i bytte mot synlighet for merkevaren, kan det være vinn-vinn for begge parter! 

Før vi går nærmere inn på hvordan du finner og kontakter sponsorer, bør du først tenke på hva du kan tilby merkevarer. 

Hva kan du som løpsarrangør tilby merkevarer? 

Merkevareeksponering! Det er det korte svaret. For å gjøre det mer konkret kan vi nevne tre eksempler: merkevaresynlighet, vareprøver og tilstedeværelse i digitale/sosiale medier. 

Varemerkets synlighet

Å vise merkenavnet og logoen på løpsarenaen er flott for merkevarens synlighet. Tenk store bannere eller skjermer på arrangementet. I 2022 var New Balance det offisielle sko- og klesmerket for New York Marathon. Varemerket var synlig over hele arrangementet, slik at deltakerne assosierte arrangementet med New Balance. Denne merkevaresynligheten styrker ikke bare sponsorens identitet, men forsterker også assosiasjonen mellom sponsoren og løpet og etterlater et varig inntrykk hos deltakere og publikum.

Samling-produkter 

Varemerket kan vise frem produktene sine ved å tilby gratisprøver på arrangementet. Energidrikkprodusenter som Vitamin Well sponser for eksempel Midnattsloppet i Sverige. Varemerket kan også vise frem produktet på arrangementet. For eksempel Polestar på Göteborgsvarvet. Produktutstillinger skaper synlighet og nysgjerrighet hos deltakerne, som får lyst til å lære mer om sponsoren og produktene under og etter arrangementet.

Tilstedeværelse i digitale/sosiale medier

Hvis du direktestrømmer arrangementet, kan du vise logoen til det sponsede merket der. Og også på arrangementets sosiale medier og nettsted. 

Sosiale medier åpner for interaktivt og delbart innhold, for eksempel brukergenerert innhold med sponsorens produkter. Sponsoren kan sette opp en fotoboks når deltakerne har fullført løpet. Dette vil i sin tur bidra til å skape en historie om løpet og øke merkevarebevisstheten også etter arrangementet. På denne måten skapes det blest rundt arrangementet og sponsorens engasjement. 

Hvordan finner du riktig sponsor til arrangementet ditt?

Først og fremst bør du vurdere behovene dine. Har du behov for å tilby løperne væske, mat og energi? Da kan det være lurt å ha et energidrikk-merke og et proteinbar-merke. Du kan også samarbeide med supermarkeder som kan tilby bananer og frukt i bytte mot synlighet. 

Hvordan tar du kontakt? 

Først må du finne riktig kontaktperson i sponsororganisasjonen for å starte en samtale. Du bør kunne finne kontaktinformasjonen deres eller be om den ved å kontakte merkevaren. Fortell hvorfor du er interessert i å ha merkevaren deres på arrangementet ditt, og hvordan det vil være til gjensidig nytte for begge parter. 

Et vellykket sponsorat

Det bør være "logisk" for deltakerne hvorfor du samarbeider med en bestemt sponsor. Hvis du for eksempel har et løp som fokuserer på å begrense det økologiske fotavtrykket, som EcoTrail i Stockholm, kan det være lurt å ikke tilby vann på flaske. I stedet samarbeidet de med Runner's Store og ga deltakerne valget mellom å hente startnummeret dagen før og få en sammenleggbar kopp til bruk under løpet, eller ta med egen kopp. 

Det er alltid lurt å tenke langsiktig. Du bygger opp omdømmet til løpet ditt, og du vil sørge for at deltakerne får et positivt forhold til merkevaren du fremhever på arrangementet. Så sørg for at verdiene dine stemmer overens før du signerer en sponsor! 

Konklusjon

For å oppsummere: Å finne og innlemme sponsorer i løpet ditt krever nøye overveielse. Sørg for at verdiene deres stemmer overens, og at kommunikasjonen er tydelig. Når sponsing er gjennomtenkt, kan det gi verdifull økonomisk støtte og forbedre løpsopplevelsen for deltakerne, samtidig som det fremmer sponsorens varemerke på en autentisk og meningsfull måte!