5 måter å få flere organiske besøk til løpesiden din på

Du har sikkert på et eller annet tidspunkt hørt om SEO, og at du bør tenke på det for å sikre at løps- eller arrangementsnettstedet ditt blir synlig på internett. Det er en viktig kanal fordi den er gratis, og ved bare å gjøre 5 små justeringer kan du komme veldig langt og bli oppdaget når folk googler relevante søkeord som har å gjøre med løp i din idrett, arrangementer i ditt område eller løpsnavnet ditt. 

Hva er SEO, og hvorfor bør du som løpsarrangør bry deg om det?

SEO står for Search Engine Optimization (søkemotoroptimalisering), og dreier seg om å optimalisere nettstedet ditt slik at det enkelt kan rangeres høyt på søkemotorer. Siden Google er den største søkemotoren i den vestlige verden, fokuseres det vanligvis på denne søkemotoren. I bunn og grunn prøver du å få Google til å forstå nettstedet ditt og hvor bra det er, og ved å gjøre det vil Google vise nettstedet ditt i søkeresultatene fordi det hjelper folk med å svare på søkene sine (spørsmål de skriver inn i Google). 

Jo høyere du rangerer på Google, desto flere vil oppdage løpsnettstedet ditt, desto flere vil bli interessert i løpet ditt, og desto flere deltakere vil melde seg på! 

Slik bruker du SEO for å få løpsnettstedet ditt til å rangere høyere

Det er ikke så vanskelig å sørge for at nettstedet ditt blir forstått av Google, og fordelene er vel verdt innsatsen. Her er mine 5 tips til hvordan du kan få løpsnettstedet ditt til å rangere høyere: 

1.Legg til relevant og strukturert innhold på løpsnettstedet ditt

Dette punktet handler i bunn og grunn om sunn fornuft. Når du skriver teksten til nettstedet ditt, må du sørge for at innholdet er strukturert på en måte som gir mening for deltakerne. Strukturer innholdet på ulike sider og i en meny, og del opp innholdet i kategorier. Det viktigste er at det er enkelt for deltakerne å finne den informasjonen de leter etter. Hvis du tilbyr ulike distanser, bør du vurdere en side for hver distanse. Kanskje trenger du også en seksjon for løpsforberedelser, med sider om stedet, hvordan folk kan finne overnatting, hvordan de kan reise til løpet osv.

På hver side må du sørge for å legge til en "H1"-overskrift eller "Heading 1"-overskrift, ikke mer enn 1. Bortsett fra tittelen på siden er dette hovedtemaet, og det er viktig at denne overskriften kategoriseres som H1. Hvis du har underoverskrifter, merker du dem som H2 osv. Hvis du bruker Wordpress, kan du vanligvis velge overskriftstype i den visuelle redigeringsprogrammet:


Prøv å gjøre H1-overskriftene så beskrivende som mulig. Hvis arrangementet ditt for eksempel er Miami Beach Marathon, kan du skrive "Slik kjører du til Miami Beach Marathon" i stedet for bare "Veibeskrivelse".

2. opprette lenker på nettstedet ditt 

Et godt tips, som er nyttig for både Google og deltakerne dine, er å legge til mange tekstlenker på hver side som lenker til andre sider på løpsnettstedet ditt, slik jeg har gjort her. her. På den måten skaper du et nett av lenker i nettstrukturen din, noe som gjør det lettere for Google å forstå innholdet på nettstedet ditt.

3. Se etter måter å få "tilbakekoblinger" på 

Prøv å få andre nettsteder til å lenke til nettstedet ditt. Det kan du gjøre på mange måter: ved å lage innhold som kan deles, inngå partnerskap med sponsorer eller gjøre PR-arbeid og få magasiner og aviser til å skrive om deg og henvise til arrangementets nettsted. 

En idé er å legge til en lenke til din egen nettside fra alle løpskalendere du er med i. De lar deg vanligvis opprette en knapp eller legge til en lenke i beskrivelsesteksten. (Legg til løpet ditt i RaceID-kalenderen og ta med tilbakekoblingen din!)

Grunnen til at du ønsker å gjøre dette, er for å vise Google at nettstedet ditt er populært. Hvis andre henviser til nettstedet ditt, betyr det at innholdet er nyttig og respektabelt. 

4. Sørg for at lenkestrukturen er fornuftig

Det er viktig hvordan lenkene, eller nettadressene, på nettstedet ditt ser ut. Det er viktig at du har en struktur for hele logikken i lenkene. For eksempel bør du ha undersider for hver hovedmenyside, og i URL-adressene til undersidene bør navnet på hovedsiden stå i banen. For eksempel:

Du har en side som heter "Løpsinformasjon" med 3 undersider: Løpskart, Veibeskrivelse og Innkvartering, da bør URL-ene se slik ut:

myracewebsite.com/race-information/race-map

myracewebsite.com/race-information/directions

myracewebsite.com/race-information/acccommodation

Hovedideen er at du lager en smart struktur og setter opp alle kategorier slik at de gir mening. Lag en struktur, og hold deg til den. 

5. Skriv metatitler og beskrivelser

Jeg ser så mange løpsnettsteder som ikke har fullført dette trinnet, og det gjør meg vondt i hjertet, for det gjør en enorm forskjell, ikke bare for SEO, men også for hvordan lenkeforhåndsvisningene ser ut når folk deler nettstedet ditt i sosiale medier eller i meldinger. 

Metatitler og metabeskrivelser er en del av teksten som aldri er synlig direkte på nettstedet ditt, men bare en del av koden under. Google kan lese denne informasjonen og bruker den som den viktigste teksten som vises i søkeresultatene. Her er et eksempel på hvordan forhåndsvisningen av dette nettstedet vises når jeg deler det på slack (eller i meldinger eller andre sosiale medier): 

Hvis du bruker WordPress, kan du legge til metadata på alle sidene dine hvis du bare laster ned programtillegget Yoast SEO. Gratisversjonen er helt grei, og når du har installert den, kan du legge til metatitler og beskrivelser på hver side, bare bla litt nedover for å finne denne delen:

Legg til en metatittel (SEO-tittel) og prøv å holde den på maksimalt 60 tegn (inkludert mellomrom). Metabeskrivelser kan være litt lengre, men prøv å holde dem på mellom 140-160 tegn. 

Håper denne guiden er til hjelp, og gi meg gjerne beskjed hvis du har spørsmål. Husk imidlertid at man må være tålmodig når det gjelder SEO-arbeid. Det kan ta 3-6 måneder før endringer på nettstedet ditt begynner å gi effekt. Nøkkelen er å jobbe med innholdet ditt litt etter litt og gjøre forbedringer underveis! Lykke til 🙂 ...