Hvordan en prisstrategi for tidlig påmelding kan øke antall påmeldte til konkurranser

maratonstart

Early Bird-pris er et tidsbegrenset tilbud som oppfordrer deltakerne til å bestille nå. Det kommer fra uttrykket "the early bird catches the worm", som betyr at hvis du kjøper nå, får du det beste tilbudet. 

En forenklet versjon av dette kan være at hvis løpet ditt koster 50 dollar å delta i til full pris, tilbyr du en early bird-pris på 40 dollar, som varer i en kort periode og oppmuntrer deltakerne til å ta en umiddelbar kjøpsbeslutning.  

Brukt på riktig måte kan det være en effektiv metode for å konvertere salg, formidle at det haster og få inn tidlige kontantforpliktelser til løpet ditt. 

Strategi for tidligprising: Hvilke rabatter du kan bruke

Rabatten må være stor nok til å oppmuntre til tidlige kjøp, samtidig som den gir deltakerne insentiver til å bestille på ulike stadier i salgssyklusen. 

Tjue prosent avslag på full pris er et godt utgangspunkt, som reduseres til 5 % når visse terskler er nådd (mer om dette senere). Denne enkle trinnvise strukturen er svært effektiv:

 • Super early bird: 20 % rabatt på full pris
 • Early bird 1: 10 % rabatt på full pris 
 • Early bird 2: 5 % rabatt på full pris 
 • Full pris: ingen rabatt 

Early Bird-tidsstrategi - når du skal søke 

Siden tidligprising er avhengig av at det haster og at det er knapphet på produktet, finnes det to metoder for å oppmuntre til handling. 

Metode 1: Fordel antall billetter til de ulike prisnivåene. Hvis du for eksempel forventer å selge 200 billetter, gjelder følgende:  

 • Super early bird: de 25 første billettene tildeles 
 • Early bird 1: de neste 50 billettene tildeles 
 • Early bird 2: de neste 50 billettene tildeles  
 • Full pris: 75 tildelte billetter 

Metode 2: Planlegg tidspunkter for å skape hastverk. Hvis du for eksempel har 6 måneder mellom lanseringen av løpet og når løpet skal gå av stabelen, kan du planlegge en fremgangsmåte som følger:

 • Super early bird: kun 6 timer etter lansering 
 • Early bird 1: gjelder i 1 måned
 • Early bird 2: soler i 2 måneder 
 • Full pris: trer i kraft 3 måneder før løpet.

Generelt er det slik at jo tidligere på året du åpner for registreringer, jo bedre. Hvis du åpner for neste års utgave allerede i løpet av den aktuelle løpshelgen, kan det være en god idé å gi utøverne et eksklusivt tilbud på stedet hvis de melder seg på neste år med en gang. 

Slik kommuniserer du tidligprising 

Early Bird-rabattene dine er til liten nytte hvis du bare aktiverer dem på registreringssiden og ikke gjør noe mer med det. Du må lage en markedsførings- og kampanjeplan for å kommunisere Early Bird-prisene til publikum. 

Sørg for å planlegge planlegger kommunikasjon i alle kanalerfor eksempel nedtellinger og påminnelser, en uke eller to før hver prisøkning. Sosiale medier kan være et godt verktøy når du nærmer deg prisendringen, for eksempel kan "24 timer" og "1 time" igjen av Early Bird-priser oppmuntre kundene til å ta en kjøpsbeslutning nå. 

En av de mest effektive måtene å markedsføre løpet og Early Bird-prisene på er å sende e-post til tidligere deltakere. Sørg for at du har en liste over alle tidligere deltakere, og planlegg jevnlige e-postutsendelser til dem - spesielt når du lanserer påmeldingen og den beste Early Bird-prisen! 

Er Early Bird-priser virkelig verdt det?

Vi overlater denne til John Paul Lacroix, som er løpsleder for Human Potential Running Series. Human Potential Running Series å svare: ''Tidligprisen vår varer bare i tre dager, og på kvelden den tredje dagen arrangerer jeg et direktesendt show på Facebook. Showet er tre timer langt, og folk kan spare ytterligere 10-20 % i løpet av de tre timene. Ved midnatt får alle løpene sin første prisøkning. Det er den største kvelden i året økonomisk sett.

Som du kan se av dette eksemplet, kan en Early Bird-prisstrategi kombinert med en effektiv lanserings- og kampanjeplan utgjøre en enorm forskjell! 

Men for at Early Bird Pricing virkelig skal være verdt det, må rabatten også være stor nok til at utøverne bryr seg om den. Hvis du gir for liten rabatt, kan det hende at deltakerne ikke bryr seg og prioriterer bekvemmeligheten ved å melde seg på sent fremfor å spare noen ekstra kroner. 

For å få denne strategien til å fungere enda bedre, spesielt i disse vanskelige tider, bør du også vurdere å tilby en form for refunderbar bookingforsikring. refunderbar bookingforsikring for utøverne dine. På denne måten kan de føle seg trygge når de bestiller, og vite at de er dekket i tilfelle de blir syke eller skadet på løpsdagen, og de kan fortsatt benytte seg av early bird-prisen mens det ennå er tid.

Har du behov for å åpne påmeldinger raskt, med innebygd early bird-pris? Kom i gang med RaceID i dag!