Kamma in fler anmälningar med en genomtänkt early-bird-strategi

maratonstart

Early Bird-priset är ett tidsbegränsat erbjudande som uppmuntrar deltagarna att boka nu. Det kommer från uttrycket "den tidiga fågeln fångar masken", vilket innebär att om du köper nu får du det bästa möjliga erbjudandet. 

En förenklad version av detta skulle kunna vara att om ditt lopp kostar 500 kr att delta i till fullpris, erbjuder du en early bird på 400 kr, som gäller under en kort period och uppmuntrar deltagarna att fatta ett omedelbart köpbeslut.  

Om du använder det på rätt sätt kan det vara en effektiv metod för att omvandla försäljning, förmedla brådska och få in tidiga anmälningar till ditt lopp. 

Early Bird strategi: Hur stora rabatter ska du använda?

Rabatten måste vara tillräckligt stor för att uppmuntra till tidiga köp, samtidigt som deltagarna uppmuntras att boka i olika skeden av försäljningscykeln. 

Tjugo procent rabatt på fullpriset är en bra utgångspunkt, som sjunker till 5 % när vissa tröskelvärden är uppfyllda (mer om detta senare). Denna enkla nivåstruktur är mycket effektiv:

 • Super early bird: 20 % rabatt på fullpriset
 • Tidig fågel 1: 10 % rabatt på fullt pris 
 • Tidig fågel 2: 5 % rabatt på fullt pris 
 • Fullt pris: ingen rabatt 

Early Bird Strategi - när ska du höja priset? 

Eftersom priset för tidig fågel bygger på att skapa brådska och knapphet på produkten finns det två metoder för att uppmuntra till handling. 

Metod 1: Tilldela biljettnummer till prisnivåerna. Om du till exempel räknar med att sälja 200 platser gäller följande:  

 • Super early bird: de första 25 anmälningarna 
 • Early bird 1: nästa 50 anmälningarna 
 • Early bird 2: nästa 50 anmälningarna  
 • Fullt pris: 75 anmälningar 

Metod 2: Planera tidpunkter för att skapa urgancy. Om du till exempel har sex månader på dig mellan lanseringen av loppet och när loppet ska hållas kan du planera ett tillvägagångssätt på följande sätt:

 • Super early bird: endast 6 timmar efter lanseringen 
 • Early bird 1: pågår i 1 månad
 • Tidig fågel 2: pågår i 2 månader 
 • Fullt pris: börjar gälla 3 månader före loppet.

Generellt gäller att ju tidigare på året du öppnar registreringarna desto bättre.. Om du öppnar för nästa års upplaga redan under din nuvarande lopp -helg kan det vara en bra idé att också erbjuda ett exklusivt erbjudande för idrottare på plats om de anmäler sig till nästa år direkt. 

Hur du kommunicerar dina Early Bird priser 

Dina rabatter för tidiga anmälningar är inte till någon större nytta om du bara aktiverar dem på din registreringssida och inte gör något annat åt det. Du måste göra en marknadsförings- och kampanjplan för att kommunicera dina Early Bird-priser till din publik. 

Se till att du planera kommunikationen i alla dina kanalert.ex. nedräkningar och påminnelser, en vecka eller två före varje prishöjning. Sociala medier kan vara ett utmärkt verktyg när du närmar dig prisändringen, till exempel "24 timmar" och "1 timme" kvar av Early Bird-priset uppmuntrar kunderna att fatta ett köpbeslut nu. 

Ett av de mest effektiva sätten att marknadsföra lopp och priserna för Early Bird är att skicka e-post till dina tidigare deltagare. Se till att du har en lista över alla dina tidigare deltagare och planera e-postutskick till dem regelbundet - särskilt när du lanserar din registrering och det bästa Early Bird-priset! 

Är en Early Bird-strategi verkligen värt det?

Vi överlåter denna fråga till John Paul Lacroix som är lopp Director of Human Potential Running Series att svara: ''Vårt pris för tidig fågel gäller bara tre dagar och på kvällen den tredje dagen har jag en direktsändning på Facebook. Showen är tre timmar lång och folk kan spara ytterligare 10-20 % rabatt under de tre timmarna. Vid midnatt får alla lopp se sin första prishöjning. Det är vår största kväll på året ekonomiskt sett.

Som du kan se i det här exemplet kan en strategi för Early Bird-priser i kombination med en effektiv lanserings- och kampanjplan göra stor skillnad! 

Men för att Early Bird Pricing verkligen ska vara värt det måste det också vara en tillräckligt stor rabatt för att idrottare ska bry sig om den. Om rabatten är för liten kanske deltagarna inte bryr sig och prioriterar bekvämligheten med att anmäla sig sent framför att spara några extra dollar. 

För att få denna strategi att fungera ännu bättre, särskilt i svåra tider, kan du överväga att även erbjuda någon form av återbetalningsbar bokningsförsäkring för dina deltagare. På så sätt kan de känna sig trygga vid bokningstillfället och veta att de är försäkrade om de blir sjuka eller skadade på tävlingsdagen, och de kan fortfarande välja det tidiga priset medan det fortfarande finns tid.

Behöver du öppna anmälan snabbt, med inbyggda Early Bird priser? Kom igång med RaceID idag!