Hvordan behandler RaceID data, profiler og vilkår for deltakere?

Dataskjerm som illustrerer personvern

Personvern og datahåndtering har vært et hett tema siden målrettet annonsering ble vanlig, men det skjøt for alvor fart med innføringen av sporingsprogramvare på nettsteder. Derfor har det med rette blitt innført personvernlover som GDPR i Europa. Internettbrukernes personvern er blitt et spørsmål alle virksomheter må ta stilling til. På samme måte må du som internettbruker ta stilling til hvordan dataene dine skal håndteres, og du kan benytte deg av de mulighetene som disse lovene gir deg. 

Det påvirker også løpsarrangører, siden du håndterer personopplysninger fra deltakere, enten du samler inn registreringsdata selv eller bruker en tredjepartsplattform for registrering. 

I denne artikkelen svarer vi på vanlige spørsmål om hvordan RaceID håndterer deltakeropplysninger, slik at du kan forstå hvilke sikkerhets- og personverntiltak vi overholder og opprettholder. Det bør også hjelpe deg med å forklare og kommunisere dette til deltakerne dine, og du kan legge til ekstra informasjon i din egen personvernerklæring om nødvendig. 

Hvilke opplysninger kreves når deltakerne registrerer seg gjennom RaceID? 

For å melde deg på et arrangement eller bli RaceID-medlem, er minimumsinformasjonen som kreves:

  • For- og etternavn
  • Passord
  • e-postadresse

Når noen melder seg på et løp, er det også nødvendig å oppgi kjønn. Du har muligheten til å legge til ytterligere krav til påmeldingen. Disse dataene er bare tilgjengelige for deg som løpsarrangør via RaceID Super Admin-dashbordet og er knyttet til arrangementet ditt. De er ikke knyttet til løpernes RaceID-profildata.

Når deltakerne betaler via Raceid.com, trenger vi ytterligere opplysninger, inkludert kjøpsinformasjon, betalingsinformasjon (betalingskortnummer og andre kortopplysninger) og kontaktinformasjon. Denne informasjonen er sikret og kryptert hos vår etablerte betalingsleverandør. 

Må deltakerne mine opprette en RaceID-profil når de melder seg på arrangementet mitt? 

Nei, det er ikke obligatorisk. Når du konfigurerer arrangementet ditt, har du muligheten til å velge "Ingen profil" eller "Profil"-registrering. Denne innstillingen er tilgjengelig per distanse. Du må velge hvilken type registrering som skal vises for hele distansen (det kan ikke blandes innenfor samme distanse). 

Vi anbefaler imidlertid alltid at du velger profilregistrering, fordi det gir deltakerne en mye bedre registreringsopplevelse. For det første har mange løpere allerede en RaceID-profil, og når de er logget inn, kan de bruke funksjonen for automatisk utfylling og fullføre registreringen på noen få sekunder og med et par klikk. Det sparer dem for tid og øker samtidig konverteringsraten for deg. For det andre kan løperne logge seg inn igjen og administrere påmeldingen, for eksempel gjøre endringer hvis noe var feil, redigere et lag eller overføre påmeldingen til en annen løper. Dette sparer deg for mye tid på deltakerstøtte og gir løperne kontroll over sin egen påmelding. 

Den eneste typen distanser vi anbefaler å bruke No Profile Registration til, er hvis du har barneløp. Hvis du vil at foreldrene skal registrere barna sine, er det som regel enklere å gjøre dette uten profil, slik at du for eksempel unngår at foreldrene oppretter flere profiler.

Markedsfører eller annonserer RaceID overfor deltakerne mine når de blir medlemmer av plattformen? 

I vilkårene og betingelsene som aksepteres av deltakerne ved registrering og/eller påmelding til medlemskap, godtar brukerne at RaceID bruker kontaktinformasjonen deres til: 

  • Kommunisere om tjenestene våre, f.eks. sende en e-postbekreftelse på påmelding til idrettsarrangementer og for å kunne svare når brukere kontakter oss;
  • Være i stand til å gi brukerne konsistent informasjon og tilby våre tjenester på alle enheter.
  • Sende personlige tilbud til brukere om sportsbegivenheter, produkter eller tjenester, hovedsakelig gjennom medlemsprofilen i Raceid.com Community og de kommunikasjonsmetodene som brukeren har godkjent. 

Opplysningene brukes først og fremst til å gi deltakerne/brukerne informasjon om deres påmelding til ditt arrangement. Vi forbeholder oss retten til å forbedre deltakernes opplevelse ved å gi dem inspirasjon til å trene til løp, holde seg i form eller anbefale flere løp for å holde motivasjonen oppe. 

Vi selger eller distribuerer aldri data til tredjeparter.. Deltakerne skal føle seg trygge og vite at e-postadressene deres ikke blir spammet eller misbrukt. Kommunikasjonen og markedsføringen vi gjør hos RaceID er alltid minimal og nyansert. Vi er nøye med å sørge for at all e-post og reklame alltid er relevant for dem vi kommuniserer til, og målet er alltid at kommunikasjonen skal være nyttig og inspirerende. Vår misjon er å inspirere folk til en aktiv livsstil.

Trenger jeg egne vilkår og betingelser som løpsarrangør? 

Raceid.com fungerer kun som et mellomledd mellom deltakerne og arrangøren som er ansvarlig for arrangementet. Eventuelle spørsmål knyttet til gjennomføringen av eller deltakelsen i et løp skal derfor rettes direkte til den ansvarlige arrangøren.

Som arrangør har du rett til å sette opp egne vilkår for deltakelse i et løp, som da vil gjelde i tillegg til RaceIDs vilkår. Dine egne vilkår kan da vises via løpssiden din på RaceID, enten direkte på selve siden eller via en lenke til nettstedet ditt. Det er ikke obligatorisk å legge til egne vilkår og personvernbetingelser, men vi anbefaler det på det sterkeste. 

I RaceIDs vilkår henviser vi til arrangørens vilkår og betingelser for å antyde at deltakerne godtar disse når de registrerer seg. Men hvis du ønsker ekstra tydelig informasjon, foreslår vi at du også legger til et avkrysningsfelt i påmeldingsflyten, der deltakerne kan bekrefte at de også har lest og forstått dine egne vilkår. 

Til orientering lyder det nevnte avsnittet som følger: 

"3.2 Ved å melde seg på et arrangement, godkjenner medlemmet eventuelle vilkår fastsatt av ansvarlig arrangør som angitt i punkt 2.4 for det spesifikke arrangementet. Et medlem antas derfor å ha tatt del i Arrangørens egne vilkår for arrangementet før han/hun fullfører påmeldingen til arrangementet."

Hvordan håndteres deltakernes data hos RaceID? 

Hvis du vil ha en grundig forklaring på hvordan vi håndterer deltakeropplysninger, kan du se vår personvernerklæring. Det finnes også en Retningslinjer for informasjonskapsler for mer detaljert informasjon om hvordan informasjonskapsler håndteres på raceid.com og relaterte nettsteder for besøkende.

Du kan også få tilgang til deltakerens generelle vilkår og betingelser her.

Hvis du har ytterligere spørsmål, er du velkommen til å med å ta kontakt.