En bedre deltakeropplevelse - slik kan RaceID-appen hjelpe deg med ditt løp

RaceID-appen

Hvis du er løpsdeltaker i dag og lengter etter en ny utfordring, kan det være vanskelig å finne et nytt løp. Spesielt et løp som passer dine spesifikke behov. Det finnes ikke noe sted der du kan bla gjennom alle løp i verden eller finne lokale løp for din favorittutholdenhetssport.

Mange deltakere er også frustrerte over kompliserte påmeldingsprosesser og over å finne riktig informasjon før, under og etter løpet. 

For å sikre lang levetid og et vellykket arrangement må du gi deltakerne en god opplevelse. Den moderne forbrukeren har høye forventninger til en skreddersydd opplevelse, selvbetjeningsalternativer og brukervennlig design. En god deltakeropplevelse er mer enn bare selve løpsdagen. Den starter lenge før og fortsetter etter at løpet er over. Det er derfor RaceID finnes. 

RaceID-fellesskapet gir deltakerne mulighet til å finne inspirasjon, bla gjennom tilgjengelige alternativer og enkelt melde seg på nye løp. Vi gir også deg som løpsarrangør de verktøyene og den teknologien du trenger for å skape uforglemmelige opplevelser. Fra påmelding til målgang hjelper RaceID deg med å gi deltakerne dine en bedre løpsreise. I denne artikkelen viser vi deg hvordan dette gjøres ved hjelp av RaceID-appen

Hva er RaceID-applikasjonen? 

RaceID-appen for deltakere er tilgjengelig både på iOS (App Store, for iPhone) og i Google Play-butikken (for Android-telefoner). Denne appen er basen for det voksende RaceID-fellesskapet. Den gir deltakerne et sted der de kan finne og lagre alt som har med lidenskapen deres å gjøre, og en måte å komme i kontakt med andre deltakere på. 

Appen er et av våre hovedfokusområder og gjennomgår stadige oppdateringer og funksjonsforbedringer. Du og løperne dine kan med andre ord forvente spennende tider fremover som vil forbedre løpsopplevelsen på begge sider!

RaceID-appen i dag

Dette er hva deltakerne kan finne i appen i dag: 

 • Stablede kalendere med løp - søk etter sted, sport eller løpsnavn for å finne nye utfordringer, enten via listen eller kartsøket vårt
 • Løpssider - Deltakerne får detaljert informasjon om hvert løp i kalenderen på de dedikerte løpssidene. Resultater fra tidligere løp er også tilgjengelig på løpsidene.
 • Profil og innlogging - Deltakerne kan opprette en RaceID-konto, fylle ut profilen sin og lagre personlig informasjon for registrering med ett klikk, tilgang til historiske resultater og mye mer.
 • Favorittløp - Deltakerne kan velge ut løp de er interessert i for fremtiden og lagre en liste i profilen sin for å planlegge løpsåret.
 • Rask registrering - Når du er logget inn, kan deltakerne registrere seg på noen få sekunder med automatisk utfylling av personlig informasjon (fungerer også på nettet!).
 • Følg venner - ta kontakt med andre deltakere ved å følge dem (og forhåpentligvis følger de deg tilbake!)
 • Nyhetsfeed - Deltakerne ser nye løp i sitt område blandet med aktiviteter fra nettverket sitt (for eksempel hvis venner har meldt seg på et løp).
 • Kommentering - Deltakerne kan legge igjen kommentarer til venners aktiviteter, for eksempel for å gratulere når en venn fullfører et løp eller motivere når de melder seg på et nytt løp.
 • Varsler - løperne holder seg oppdatert om all aktivitet knyttet til løpene sine, inkludert kommunikasjon fra arrangører av løp de er påmeldt til.
 • Push-varsler - Etter at deltakerne har lastet ned RaceID-appen og meldt seg på løpet ditt, kan du som arrangør sende dem push-meldinger (f.eks. viktige oppdateringer om løpet eller tilbud fra sponsorene dine) direkte på telefonens startskjerm.
 • Ekstrautstyr ved påmelding - Når deltakerne registrerer seg, kan de kjøpe tilvalg som for eksempel forsikringer, treningsplaner eller hva du som løpsarrangør velger å inkludere i påmeldingsskjemaet.

RaceID-appen i nær fremtid 

Som nevnt slutter vi aldri å forbedre RaceID-appen, fordi vi ønsker at den skal være et verktøy som hjelper flere til å få mest mulig ut av løpsopplevelsen og -reisen. Her er en liste over utviklingen du og deltakerne dine kan se i nær fremtid: 

 • Tilpassede løpsanbefalinger - Vi er i ferd med å utvikle en egenutviklet algoritme som vil hjelpe deltakerne med å få anbefalinger om hvilket løp de bør delta i neste gang, basert på personlige interesser, historikk, sted og preferanser. Vi er også i ferd med å utvikle muligheten til å få arrangementet ditt til å vises hyppig i løpsanbefalingene.
 • Kommunikasjon med deltakerne - meldingsfunksjonen vil bli forbedret og utvidet, slik at du kan kommunisere riktig informasjon til riktig tid til deltakerne dine og bidra til å forbedre hele løpsreisen deres.
 • Anmeldelser av løp - Det vil være mulig for deltakerne å legge igjen anmeldelser på løpsidene dine. Dette vil bidra til at løpet ditt blir oppdaget, både på RaceID og i søkemotorer.
 • Treningsplaner - Vi tilbyr deltakerne måter å komme i form og trene til løpet på gjennom tilpassede treningsplaner.
 • Inspirerende innhold - Appen vil være fylt med all den informasjonen og inspirasjonen deltakerne trenger for å prestere og få mest mulig ut av hver eneste løpsreise.
 • Tilpasset merchandise og utstyr - Det vil bli lagt til flere muligheter for å legge til ekstrautstyr i påmeldingen, slik at du kan tilby deltakerne alt de trenger for å være godt forberedt til løpet.

Hva skjer hvis noen av deltakerne mine ikke laster ned appen? 

Ingen grunn til bekymring. De fleste av funksjonene som er beskrevet ovenfor, er også tilgjengelige i nettløsningen vår. Deltakerne kan for eksempel få tilgang til kalendersøket på samme måte, og de kan også enkelt logge seg inn på profilen sin via raceid.com i en hvilken som helst nettleser og få tilgang til all informasjon, lagrede løp og resultater. Den automatiske utfyllingen av påmeldingen fungerer også på nettet, og hvis du vil sende meldinger, kan du kombinere push-varslingen med en e-post for å sikre at den når ut til alle deltakerne. 

De eneste funksjonene i appen som deltakerne ikke ser på nettet, er den tilpassede nyhetsstrømmen, muligheten til å følge venner og kommentere aktiviteter. 

Hvorfor bør jeg som løpsarrangør bry meg om RaceID-appen? 

I dag er de fleste deltakerne ikke ute etter en enkel konkurranse, men en meningsfull opplevelse. Det er tydelig gjennom en rekke undersøkelser og utredninger at deltakerne ikke bare setter pris på resultatene, men også på stemningen, det sosiale aspektet og alle de andre små tingene som til sammen blir en del av det store bildet: løpsreisen.

Som løpsarrangør bør det være i din interesse å gi deltakerne den opplevelsen de er ute etter. Ved hjelp av teknologi hjelper RaceID-appen deg med dette: 

 1. Gi deltakerne en smidigere registreringsopplevelse, noe som optimaliserer konverteringsfrekvensen og dermed øker inntektene. 
 2. Kommuniser effektivt med deltakerne. Et stort stressmoment for mange løpere er å ikke ha tilgjengelig informasjon om hvor og når startnummerinnsamling eller start er, og generelt å være uforberedt på grunn av manglende kommunikasjon fra arrangørene. Med RaceID-appen kan du holde kontakten med deltakerne og formidle informasjon på en effektiv måte. 
 3. Hjelp deltakerne med å knytte seg til et relevant og målrettet fellesskap der de kan finne inspirasjon til å gjøre sitt aller beste under løpet.
 4. Utvid ditt eget fellesskap og trekk til deg nye syklister. Etter hvert som bruken av appen øker, vil RaceID-fellesskapet vokse seg større og sterkere. Som en del av dette fellesskapet kan du høste fordelene av ekstra eksponering for løpet ditt, noe som vil bidra til at arrangementet ditt får flere deltakere over tid. 
 5. Skaff inntekter til løpet ditt. Det er ikke alltid lett å være løpsarrangør, og forretningsmodellen er utfordrende. Du må dekke store kostnader på forhånd, og inntektene er usikre. Du kan ikke alltid forutsi nøyaktig hvor mange deltakere som kommer, og inntektene kommer som regel senere i sesongen. Alle måter du kan sikre deg ekstra inntekter på, er verdifulle. Med RaceID og i RaceID-appen kan du supplere sesongen med tilleggssalg som merchandise og utstyr, i tillegg til å ta en påmeldingsavgift. 

Er du nysgjerrig på å se hvordan appen ser ut selv? Last ned den gratis i App Store eller Google Play.