En bättre deltagarupplevelse - hur RaceID-appen kan hjälpa ditt lopp

Appen RaceID

Om du är loppdeltagare idag och längtar efter nya utmaningar kan det vara svårt att hitta dem. Särskilt lopp som passar dina specifika behov. Det finns ingen specifik plats där du kan bläddra bland alla lopp i världen eller hitta lokala lopp inom din sporttyp.

Loppdeltagare idag är också frustrerade över komplicerade anmälningsprocesser eller att det kan vara så svårt att hitta rätt information före, under och efter ett lopp. 

För att säkerställa ett lyckat loppevenemang måste du erbjuda dina deltagare en fantastisk upplevelse. Den moderna konsumenten har höga förväntningar på en skräddarsydd upplevelse, självbetjäningsalternativ och användarvänlig design. En god deltagarupplevelse är mer än själva lopp -dagen. Den upplevelsen börjar långt innan och fortsätter efter att loppet har avslutats. Därför finns RaceID. 

RaceID-gemenskapen ger deltagarna möjlighet att hitta inspiration, se vilka alternativ som finns och enkelt anmäla sig till nya lopp. Vi förser även dig som tävling arrangör med de verktyg och den teknik som krävs för att skapa oförglömliga upplevelser. Från det ögonblick då du anmäler dig till det ögonblick då du korsar mållinjen hjälper RaceID dig att ge dina deltagare en bättre tävlingsresa. I den här artikeln visar vi hur detta görs genom RaceID-appen

Vad är RaceID-appen? 

Appen RaceID för deltagare finns tillgänglig både för iOS (App Store, för iPhones) och i Google Play Store (för Android-telefoner). Denna app är basen för den växande RaceID-communityn. Den erbjuder deltagarna en plats där de kan hitta och lagra allt som har med deras racingpassion att göra samt ett sätt att komma i kontakt med andra deltagare. 

Appen är ett av våra huvudfokusområden och genomgår ständiga uppdateringar och förbättringar av funktionerna. Med andra ord kan du och dina förare förvänta er en spännande tid framöver som kommer att förbättra lopp -upplevelsen på båda sidor!

RaceID-appen idag

Det här är vad dina deltagare kan hitta i appen idag: 

 • Staplad kalender med tävlingar - Bläddra efter plats, sport eller lopp namn för att hitta nya utmaningar, antingen genom vår lista eller kartans sökning.
 • lopp Sidor - deltagarna får detaljerad information om varje lopp i kalendern på de särskilda lopp -sidorna. För tidigare lopp finns resultaten också tillgängliga på lopp -sidorna.
 • Profil och inloggning - Deltagarna kan skapa ett RaceID-konto, fylla i sin profil och lagra sin personliga information för registrering med ett klick, tillgång till historiska resultat och mycket mer.
 • Favoritlopp - Deltagarna kan göra en kort lista över lopp som de är intresserade av i framtiden och spara en lista i sin profil för att planera sitt lopp år.
 • Snabb registrering - När deltagarna är inloggade kan de registrera sig på några sekunder med automatisk ifyllning av personlig information (fungerar även på webben!).
 • Följ vänner - Kom i kontakt med andra deltagare genom att följa dem (och förhoppningsvis följer de dig tillbaka!).
 • Nyhetsflöde - Deltagarna ser nya lopp i sitt område blandat med aktiviteter från sitt nätverk (till exempel om vänner har anmält sig till ett lopp lopp).
 • Kommentarer - Deltagarna kan lämna kommentarer till sina vänners aktiviteter, t.ex. gratulera när en vän avslutar en lopp eller motivera när han eller hon anmäler sig till en ny lopp
 • Meddelanden - tävlande håller sig uppdaterade om alla aktiviteter som rör deras lopp, inklusive meddelanden från arrangörer av lopp som de är registrerade till.
 • Push-notiser - När deltagarna har laddat ner RaceID-appen och är anmälda till ditt lopp kan du som arrangör skicka dem push-meddelanden (t.ex. viktiga uppdateringar om loppet eller erbjudanden från dina sponsorer) direkt på deras telefoners startskärmar.
 • Extrafunktioner för registrering - När deltagarna registrerar sig kan de köpa extrafunktioner som t.ex. skyddsförsäkringar, träningsplaner eller vad du som tävling arrangör väljer att inkludera i registreringsformuläret.

RaceID-appen i en nära framtid 

Som vi redan nämnt slutar vi aldrig att förbättra RaceID-appen, eftersom vi vill att den ska vara det verktyg som hjälper fler människor att få ut det mesta av sin upplevelse och resa på lopp . Här är en lista över utveckling som du och dina deltagare kan se inom en snar framtid: 

 • Skräddarsydda rekommendationer på lopp - Vi håller på att bygga upp en egen algoritm som hjälper deltagarna att få rekommendationer om vilken lopp de bör göra härnäst, baserat på deras personliga intressen, historik, plats och preferenser. Vi bygger också upp möjligheten att få ditt evenemang att synas från frekventa i lopp rekommendationer.
 • Deltagarnas kommunikation - Meddelandefunktionen kommer att förbättras och utökas så att du kan kommunicera rätt information vid rätt tidpunkt till dina deltagare och bidra till att förbättra hela deras resa på lopp .
 • lopp recensioner - Det kommer att finnas en funktion som gör det möjligt för deltagarna att lämna recensioner på dina sidor på lopp . Detta kommer att hjälpa din lopp att bli upptäckt, både på RaceID och i sökmotorer.
 • Utbildningsplaner - Vi kommer att erbjuda deltagarna sätt att komma i form och träna inför lopp genom skräddarsydda träningsplaner.
 • Inspirerande innehåll - Appen kommer att vara fylld med all information och inspiration som deltagarna behöver för att utföra och få ut det mesta av varje resa på lopp .
 • Anpassade varor och redskap - Ytterligare möjligheter att lägga till extrafunktioner i din registrering kommer att läggas till, vilket gör det möjligt för dig att erbjuda dina deltagare allt de behöver för att vara förberedda för din lopp.

Vad händer om några av mina deltagare inte laddar ner appen? 

Det är ingen fara. De flesta av de funktioner som beskrivs ovan finns även i vår webblösning. Till exempel kan deltagarna få tillgång till kalendersökningen på ett liknande sätt och de kan också enkelt logga in på sin profil via raceid.com i vilken webbläsare som helst och få tillgång till all sin information, sparade lopp och resultat. Automatisk ifyllning av registreringen fungerar också på webben, och om du vill skicka meddelanden kan du kombinera push-notisen med en e-postsändning för att se till att den når alla deltagare. 

De enda appfunktioner som deltagarna inte kan se på webben är det anpassade nyhetsflödet, möjligheten att följa vänner och kommentera aktiviteter. 

Varför ska jag som lopparrangör bry mig om RaceID-appen? 

I dag är de flesta deltagarna inte ute efter en enkel tävling, de vill ha en tillfredsställande upplevelse. Det framgår av ett flertal undersökningar och utredningar att deltagarna inte bara värdesätter sina resultat utan även atmosfären, den sociala aspekten och alla andra små saker som tillsammans blir en del av den större bilden: loppresan.

Som lopparrangör bör det ligga i ditt intresse att ge deltagarna den upplevelse de vill ha. RaceID-appen hjälper dig med hjälp av teknik: 

 1. Ge dina deltagare en smidigare registreringsupplevelse, som i sin tur optimerar konverteringsgraden för dig och därmed ökar dina intäkter. 
 2. Kommunicera effektivt med deltagarna. En stor stressfaktor för många deltagare är att inte ha tillgång till information om var och när nummerupphämtning eller start är och att i allmänhet vara oförberedd på grund av bristande kommunikation från arrangörerna. Genom RaceID-appen kan du hålla kontakten med dina deltagare och kommunicera information på ett effektivt sätt. 
 3. Hjälp dina deltagare att ansluta sig till en relevant och meningsfull gemenskap där de kan finna inspiration för att göra sitt bästa på ditt lopp.
 4. Utöka ditt egna community och locka nya deltagare. I takt med att användningen av appen ökar kommer RaceID-gemenskapen att växa sig större och starkare. Som en del av denna gemenskap kan du skörda fördelarna med extra exponering för din lopp som kommer att bidra till att ditt evenemang växer med fler deltagare med tiden. 
 5. Skapa intäkter för ditt lopp. Det är inte alltid lätt att vara en lopparrangör och affärsmodellen är utmanande. Du måste täcka stora kostnader i förväg och har osäkra intäkter. Du kan inte alltid förutse exakt hur många deltagare som kommer och dina intäkter kommer vanligtvis senare under säsongen. Alla sätt att säkra extra intäkter är värdefulla. Med RaceID och RaceID-appen kan du komplettera din säsong med extra försäljning, t.ex. varor och utrustning, utöver att ta ut en anmälningsavgift. 

Är du nyfiken på hur appen ser ut själv? Ladda ner den gratis i App Store eller Google Play.