De 8 beste tidtakingsappene for langdistanseløp

Vi har testet og vurdert de mest populære tidtakingsapplikasjonene på markedet. 

Artikkelen ble oppdatert den: 22. februar 2024

Om applikasjoner for tidtaking av løp 

App-tidtaking er en halvmanuell måte å ta tid på et langdistanseløp på, og egner seg vanligvis for mindre løp (vi anbefaler maks. 300 deltakere, men det avhenger av idretten og løpets art). Med app-tidtaking bruker du en håndholdt enhet (telefon eller nettbrett) og styrer hele tidtakingen og driften av løpet derfra. Du starter løpet og trykker på løperne i appen etter hvert som de kommer i mål for å registrere sluttid og plassering. I noen apper kan du legge til mellomtider, målt på samme måte, på tvers av løypen, i tillegg til umiddelbare resultater og live-tidtaking. Vil du finne ut mer og se om app-tidtaking passer for ditt løp? Vi gir deg noen gode tips i denne artikkelen.

Her lister vi opp og gjennomgår de tilgjengelige appene på markedet med bilder, priser og brukervennlighet etter å ha testet hver enkelt av dem. Listen vi kom frem til her er ordnet etter appens pris, tilgjengelig funksjonalitet og brukervennlighet. 

Selv om vi tilbyr en av tidtakingsappene på markedet (RaceID App Timing)), er vårt primære mål å hjelpe deg med å finne en løsning som passer til ditt løp, slik at du kan skape en bedre opplevelse for deltakerne dine. Derfor gir vi deg denne gjennomgangen (så objektiv som mulig!), slik at du kan sammenligne og velge en tidtakingsapp som passer ditt løps behov.

Mangler du en tidtakingsapp i denne listen? Gi oss beskjed så vurderer vi den og legger den til!

1. Webscorer 

Nettsted: https://www.webscorer.com/
App på iOS: https://itunes.apple.com/us/developer/webscorer-inc/id475523302
App på Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.webscorer.webscorerforandroid
Pris: $50 per år for 1 enhet, $100 per år for 5 enheter eller Pro (automatisk tidtaking) for $250 per år.

Webscorer er en populær tidtakingsapp for løp i alle idretter. De fungerer på abonnementsbasis, slik at du kan ta tid på så mange løp du vil, men antall enheter er begrenset avhengig av hvilken abonnementsmodell du velger. I tillegg til app-tidtaking tilbyr Webscorer også registrerings- og resultattjenester.

Du kan teste Webscorer gratis, med et løp for opptil 5 deltakere på tid. Det var enkelt å laste ned appen og komme i gang, du trenger ikke engang å opprette en konto. Når du starter et testløp, kan du velge hvordan du vil legge til en startliste, enten ved å legge til deltakere direkte i appen, laste opp en startliste fra enheten din eller importere den fra Webscorer-registreringen. Når løpet er startet, kan du velge mellom flere ulike visninger der du kan registrere løperne, noe som er ganske enkelt og greit. 

Fordeler: Webscorer fungerer godt og er enkelt å bruke. Vi liker veldig godt at du kan ta tid på runder og telle runder, for eksempel Backyard Ultra Races, hvis du velger dette alternativet i innstillingene. Det er også flott at du kan laste ned appen på både telefoner og bærbare datamaskiner. 

Ulemper: Appens utseende er ok, ikke det peneste brukergrensesnittet, med ganske mye tekst og svart/hvite Excel-rader i mange av visningene. Men alt i alt er det veldig enkelt å komme i gang og bruke. Hvis du betaler for den billigste løsningen, Pro til 50 dollar per år, får du bare bruke én enhet. Erfaringsmessig vil du ha flere enheter per løp, noe som krever det andre alternativet som koster 250 dollar per år. 

2. RaceID 

Nettsted: RaceID.com
App på iOS: https://apps.apple.com/us/app/raceid-timing/id1281928187
App på Android: kommer snart!
Pris: 199 euro per år (ubegrenset antall enheter, løp og deltakere).

RaceID-appen er et smidig tidtakingsverktøy som er sømløst koblet til RaceIDs administrasjons- og påmeldingssystem. Du kan ta tid på løp ved å logge inn, og startlisten overføres automatisk og oppdateres i sanntid med alle endringer du gjør i administrasjonssystemet: sette opp mellomtider, legge til tidtakingsassistenter med individuelle innlogginger og mer. I app-visningen under løpet kan du velge mellom tre visninger for å vise startnummer og resultater, avhengig av hvor mange deltakere du har.

Som en ekstra bonus kan du i RaceID-appen legge til og eksperimentere med automatisk GPS-tidtaking - en ny måte å ta tid på løp basert på GPS-kontrollsoner fra en opplastet .gpx-fil. Denne metoden krever forbedringer og bedre presisjon i GPS-teknologien for å fungere optimalt (avhengig av sted), men du kan allerede nå eksperimentere med den ved siden av den vanlige app-tidtakingen hvis du ønsker det. 

Fordeler: hensiktsmessig design og brukergrensesnitt. Ved dårlig dekning lagres resultatene på hovedenheten, slik at de kan lastes opp senere når tilkoblingen er stabil. Ingen forhåndskostnader, ettersom du bare betaler per deltaker etter løpet. Du kan legge til personlige pålogginger til tidtakingsassistentene dine og tildele bestemte delpoeng til hver assistent. Abonnementet inkluderer et ubegrenset antall enheter, løp og deltakere, slik at du aldri trenger å bekymre deg for å nå en grense. 

Ulemper: er ikke ideell for tidtaking av rundebaserte løp der du må telle runder (f.eks. Backyard Ultra osv.). 

3. Raceclocker

Nettsted: https://www.raceclocker.com
Ingen nedlastbar app tilgjengelig, tilgang via nettleser.
Pris: Essentials-abonnement for 59,90 dollar per år, premium-abonnement for 179,90 dollar per år. Du kan teste appen gratis for opptil 10 deltakere.

RaceClocker er et gjør-det-selv-verktøy for manuell tidtaking av idrettsløp. Det er ikke en app i seg selv, men et laptop-basert verktøy for manuell tidtaking. Løpet settes opp og administreres på tidtakingspanelet på en datamaskin, og deretter må du dele lenker til tidtakerne i feltet. Tidtakerne bruker deretter nettleseren på smarttelefonen eller nettbrettet til å få tilgang til tidtakingspanelet via lenken. Så snart tidtakerappen lastes inn i nettleseren, bufres alle data selv om forbindelsen er ustabil, og så snart forbindelsen er tilbake, synkroniseres den i bakgrunnen med serveren igjen, slik at du ikke mister informasjon. 

Det er ganske enkelt å sette opp en startliste (som du gjør direkte i administrasjonsverktøyet) samt delingstider. Brukergrensesnittet er behagelig, og funksjonene ser ut til å fungere som de skal uten forstyrrelser. 

Fordeler: Det finnes et helt gratis alternativ hvis du vil bruke appen for maksimalt 10 deltakere. Den er enkel å bruke og kan brukes både til tidskjøring og løp. 

Ulemper: Det finnes ingen egen app, så tidtakerne må alltid bruke nettleseren på enheten sin. 

4. RaceTime

Nettsted: https://racetime.app
App på iOS: https://apps.apple.com/app/race-timing-events/id1543541303?utm_source%3Dracetime.app
App på Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.racetime&utm_source%3Dracetime.app
Pris: Gratis for opptil 10 deltakere, $3,99 for en måned, $12,99 per år eller $59,99 for et livstidsabonnement.

RaceTime er et manuelt tidtakingssystem for arrangører med ubegrenset tidtaking på flere enheter og liveresultater. Manuell og nettbasert påmelding er også tilgjengelig. 

Det er enkelt å laste ned appen og logge inn, og det er like enkelt med den nettbaserte versjonen av dette verktøyet. Du går gjennom noen få trinn for å sette opp arrangementet og legge til deltakere manuelt i appen. Det er obligatorisk å legge til kategorier i løpet, noe som var vanskeligere å finne ut av og tok litt tid. Vi klarte ikke å finne ut hvordan vi skulle starte løpet etter flere forsøk, og vi fant dessverre ingen hjelpe- eller supportartikler eller veiledninger på nettstedet... Det er mulig at du må ta kontakt med support- eller salgsteamet for å få løpet "aktivert" på forhånd (vi undersøkte ikke nærmere). 

Fordeler: billig løsning til bare $ 12.99 per år eller $ 3.99 for en måned.

Ulemper: vanskelig å bruke verktøyet i appen, og vanskelig å starte et løp. 

5. RaceSplitter

Nettsted: https://www.racesplitter.com
App på iOS: https://apps.apple.com/us/app/racesplitter-race-timer/id414675226
Pris: 44,99 dollar (engangskjøp i App Store).

RaceSplitter er en "gjør det selv"-løsning for løpstidtaking. De gir trenere nøyaktige mellomtider, rundetider og plasseringer under løpene, og arrangører får et alternativ til app-tidtaking.

Det er enkelt å opprette en konto og få tilgang til dashbordet i administratorverktøyet. Verktøyet hilser deg velkommen med en velkomstmelding og guider deg til et supportbibliotek der du kan finne all slags informasjon og hjelp til å komme i gang. Du fullfører oppsettet ved å skrive ut startlisten din, nesten som i et Excel-ark på nettet, og deretter kan du sende den til e-posten din for opplasting i appen - det er noen få trinn, som ville gått mye raskere hvis det var automatisk, men ikke så vanskelig. 

Fordeler: Det er enkelt å komme i gang og opprette en konto, men vi kjøpte ikke hele appen for denne testen, så vi kan ikke evaluere nøyaktig hvordan det fungerer inne i appen. 

Ulemper: Det er ingen måte å teste appen på før du faktisk kjøper den i app store. Omtalene i appbutikken er gamle og ikke de beste, og den siste versjonsoppdateringen var for 3 år siden... Appen er bare tilgjengelig på iOS, det finnes ingen Android-versjon. 

6. STS Pro Score

Nettsted: https://www.sportstimingsolutions.co.uk/services/free-race-timing
App på iOS: https://apps.apple.com/za/app/sts-pro-time/id1643729313
App på Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=pro.score.timer.pro_score_timer&hl=en&gl=US
Pris: Gratis

STS Pro Score er et brukervennlig manuelt tidtakingssystem utviklet av Sports Timing Solutions, som er et tidtakingsselskap som også selger løsninger for brikketidtaking. De har utviklet og tilbyr tidtakingsappen sin gratis for arrangører. 

Denne tidtakingsappen er ekstremt enkel. Når du laster den ned, går du direkte inn i grensesnittet og ser en kalkulatorlignende skjerm der du kan legge inn startnummer og registrere tider. Hvis du kobler appen til Sports Timing Solutions-kontoen din via API, er det flere måter å bruke den på - den brukes ofte som en reservetidtakingsmetode for løp som bruker brikketidtaking som hovedmetode. 

Fordeler: Denne appen er helt gratis å bruke, uansett hvor mange arrangementer eller deltakere du trenger å tidfeste.

Ulemper: Appen er kanskje for enkel. Den mangler funksjoner som andre tidtakingsapper tilbyr direkte, for eksempel å legge til deltakernes navn og informasjon i startlister, sette opp mellomtider og administrere ulike typer starter og distanser via flere enheter og tidtakere som er koblet til samme løp.

7. RaceGorilla

Nettsted: https://www.racegorilla.com
App på iOS: https://apps.apple.com/app/cloud-timer-sports-timing/id1140246352
App på Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sweep6.cloudtimer
Pris: €99/år for opptil 40 deltakere og 1 enhet, €299/år for opptil 40 deltakere og 5 enheter, eller €39 for engangsarrangementer.

RaceGorilla tilbyr sportstidtaking og liveresultater fra smarttelefonen din - løsninger for tidtaking og liveresultater for trenere, coacher, tidtakingsteam og arrangører. Du kan teste appen gratis for opptil 10 deltakere. 

Det var veldig enkelt å logge inn og opprette en konto, samt sette opp det første arrangementet. Du oppretter arrangementet på datamaskinen, og deretter logger du inn med de samme kontoopplysningene i mobilappen. Når du er inne i appen, kan du enkelt legge til deltakere direkte i appens dashbord. Det var imidlertid ganske forvirrende å logge inn og se en liste over "seksjoner", selv om vi ikke hadde opprettet noen slike seksjoner. Det var ikke intuitivt enkelt å starte løpet. Du går inn på startskjermen og starter løpet, deretter navigerer du til målskjermen og kan fullføre hvert løp. Appen stengte ned to ganger etter at vi hadde forsøkt å validere resultatene vi hadde registrert. Kanskje hadde vi problemer fordi vi testet appen i demomodus ... 

Fordeler: Fleksible priser for ulike behov og enkel innlogging og håndtering av dataadministrasjonsverktøyet. De har også en ekstra tjeneste kalt Bluebox for arrangører som ønsker å koble til fotoceller og en profesjonell tidtakingsklokke for ytterligere nøyaktighet i tider og resultater. 

Ulemper: Det var ganske vanskelig å håndtere selve appen. Selv om det var enkelt å koble seg til løpet du setter opp i administratorverktøyet, var det vanskelig å starte løpet og administrere tidtakere og deres plasseringer i de ulike visningene. Appen stengte ned to ganger mens vi testet den og logget oss helt ut. 

8. Timing.mobi

Nettsted: https://www.timing.mobi
Pris: gratis for ditt første arrangement, deretter $50 for opp til 100 deltakere, $100 for opp til 250...osv, opp til tilpassede priser for løp med mer enn 1000 deltakere.

Timing Mobi er en "app" for tidtaking som fokuserer spesielt på terrengløp. Appen fungerer sikkert fint for andre typer løp også, men den markedsføres definitivt mot terrengløping på nettsiden. Du kan teste tidtaking på et første arrangement gratis, deretter tar de betalt per nivå av antall deltakere. 

Det er ganske enkelt å opprette en konto og registrere seg som arrangør. Du blir guidet gjennom en rekke trinn for å sette opp arrangementet i administratorpanelet på skrivebordet. En ganske stor forskjell fra andre apper i denne testen er at du må laste opp en startliste i Excel-format - det er ikke mulig å legge til deltakere én og én eller opprette en startliste direkte i verktøyet. Vi opplevde noen problemer etter å ha klikket for å vise startlisten, og måtte gjøre om alle introduksjonstrinnene på nytt, sannsynligvis på grunn av en feil. 

Dette systemet fungerer litt annerledes enn de andre tidtakingsappene vi har gjennomgått. I likhet med RaceSpliter er det et verktøy som betjenes direkte i nettleseren. Når du har konfigurert løpet, får du muligheten til å skrive ut QR-koder som deltakerne kan bruke som startnummer. Deretter logger du deg inn på en ny lenke med en pin-kode for å få tilgang til selve tidtakingspanelet. Tidtakingspanelet er ekstremt enkelt, du må enten skrive inn deltakernes nummer eller du kan skanne QR-koden deres. Det er ganske forvirrende, siden du aldri kan se en liste over alle deltakerne mens du tar tid, og du må gå til en annen lenke for å se resultatene. 

Fordeler: enkelt å opprette en konto og sette opp løpet. Innovativ bruk av QR-koder hvis det er noe du ønsker å bruke til løpet ditt. 

Ulemper: komplisert tidtakingsprosess å administrere og svært vanskelig å få noen form for oversikt over deltakerne eller løpet som helhet. Ikke tilgjengelig som en nedlastbar app, bare en lenke i nettleseren på smarttelefonen eller den bærbare datamaskinen - selv om resultatene lagres lokalt, er du avhengig av en internettforbindelse for å se noen form for tider eller resultater. Det er heller ikke mulig å redigere tider i tidtakingsvisningen. 

 

Vi håper denne listen og gjennomgangen var til hjelp! Som du kan se, tilbyr 7 av 8 apper at du kan teste dem før du kjøper dem - så hvis du vil gå dypere inn i materien, foreslår vi at du laster ned de appene du er interessert i, og prøver dem selv med et testløp. 

Vil du teste RaceID-appen? Opprett en konto, opprett et løp og test det ut (du bruker samme innlogging som du opprettet for RaceID Admin når du senere logger inn i appen på telefonen eller nettbrettet):

Opprett en konto for å teste appen her. 

Kanskje bør du også vurdere andre tidtakingsmetoder for løpet ditt. Her er en nyttig generell guide og video om hvilke løp som egner seg for app-tidtaking kontra tidtaking med brikke.