De 8 bästa tidtagningsapparna för motionslopp

Vi har testat och granskat de mest populära tidtagningsapparna på marknaden. 

Artikeln uppdaterad den: 22 februari 2024

Om Tidtagningsappar 

App Timing är ett halvmanuellt sätt att ta tid på ett lopp och är vanligtvis lämpligt för mindre lopp (vi rekommenderar högst 300 deltagare, men det beror på sporten och loppets karaktär). Med app timing använder du en handhållen enhet (telefon eller surfplatta) och sköter hela tävlingens tidtagning och drift därifrån. Du startar loppet och trycker sedan på deltagare i appen när de kommer i mål för att registrera deras sluttid och placering. Vissa appar gör det möjligt att lägga till mellantider, som tas på samma sätt, över hela banan samt genererar resultat i realtid. Vill du veta mer och se om tidtagning via app är lämplig för ditt lopp? Vi ger dig några bra tips i den här artikeln.

Här listar och granskar vi dock de tillgängliga apparna på marknaden med bilder, priser och användarvänlighet efter att ha testat var och en av dem. Listan vi kom fram till här är ordnad efter att ha tagit hänsyn till appens pris, tillgänglig funktionalitet och användarvänlighet. 

Även om vi erbjuder en av marknadens tidsappar (RaceID App Timing)är vårt främsta mål att hjälpa dig att hitta en lösning som passar din lopp och hjälpa dig att skapa en bättre upplevelse för dina deltagare. Därför ger vi dig den här recensionen (så opartiskt som möjligt!) så att du kan jämföra och välja en tidtagningsapp som passar dina loppbehov.

Saknar du en app i listan? Låt oss veta så granskar vi och lägger till den!

1. Webscorer 

Webbplats: https://www.webscorer.com/
App för iOS: https://itunes.apple.com/us/developer/webscorer-inc/id475523302
App för Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.webscorer.webscorerforandroid
Pris: 50 dollar per år för 1 enhet, 100 dollar per år för 5 enheter eller Pro (automatisk tidtagning) för 250 dollar per år.

Webscorer är en populär tidtagningsapp för tävlingar inom alla sporter. De fungerar på abonnemangsbasis, så du kan ta tid på så många lopp som du vill, bara att enheterna är begränsade beroende på vilken abonnemangsmodell du väljer. Förutom appens tidtagning erbjuder Webscorer även registrerings- och resultattjänster.

Du kan testa Webscorer gratis med lopp för upp till 5 deltagare med tidtagning. Det var enkelt att ladda ner appen och komma igång, du behöver inte ens skapa ett konto. När du startar ett test lopp kan du välja hur du vill lägga till en startlista genom att antingen lägga till tävlande direkt i appen, ladda upp en startlista från din enhet eller så kan du importera den från din Webscorer-registrering. När lopp har startats har du några olika vyer att välja mellan där du kan registrera tävlande, allt är ganska enkelt och okomplicerat. 

Fördelar: Webscorer fungerar bra och är lätt att använda. Vi gillar verkligen att du kan ta tid på varvlopp och räkna varv, till exempel Backyard Ultra Races, om du väljer detta alternativ i inställningarna. Det är också bra att du kan ladda ner appen på både telefoner och bärbara datorer. 

Nackdelar: Appens utseende är okej, inte det vackraste användargränssnittet, med ganska mycket text och svartvita excelrader för många av vyerna. Men allt som allt är det väldigt enkelt att komma igång och använda. Om du betalar för den billigaste lösningen, Pro för 50 USD per år, får du bara använda en enhet. Enligt vår erfarenhet kommer du att vilja ha flera enheter per lopp, vilket kräver det andra alternativet som kostar 250 USD per år. 

2. RaceID 

Webbplats: RaceID.com
App för iOS: https://apps.apple.com/us/app/raceid-timing/id1281928187
App för Android: kommer snart!
Pris: 199 € per år (obegränsat antal enheter, lopp och deltagare)

RaceID-appen är ett smidigt tidtagningsverktyg som är sömlöst anslutet till RaceID:s administrations- och registreringssystem. Du kan ta tid på tävlingar genom att helt enkelt logga in, och din startlista överförs automatiskt och uppdateras i realtid med alla ändringar du gör via administrationssystemet: ställ in delade tider, lägg till tidtagningsassistenter med individuella inloggningar och mycket mer. I appvyn under lopp kan du välja mellan 3 vyer för att visa startnummer och resultat beroende på hur många deltagare du har.

Som en extra bonus kan du med RaceID-appen lägga till och experimentera med automatisk GPS-tidtagning - ett nytt sätt att ta tid på tävlingar som endast baseras på GPS-kontrollzoner från en uppladdad .gpx-fil. Denna metod kräver förbättringar och bättre precision i GPS-tekniken för att fungera på bästa sätt (beroende på plats), men du kan redan experimentera med den vid sidan av din vanliga apptidning om du vill. 

Fördelar: ändamålsenlig design och användargränssnitt. Vid dålig mottagning sparas resultaten på huvudenheten för senare uppladdning när en stabil anslutning har uppnåtts. Ingen kostnad i förskott, eftersom du bara betalar per deltagare efter loppet. Du kan lägga till personliga inloggningar för dina tidtagningsassistenter och tilldela vissa splitpoäng till varje assistent. Prenumerationen inkluderar obegränsat antal enheter, lopp och deltagare så att du aldrig behöver oroa dig för att nå en gräns. 

Nackdelar: är inte idealisk för tidtagning av varvbaserade lopp där du behöver räkna varv (t.ex. Backyard Ultra's, etc). 

3. Raceclocker

Webbplats: https://www.raceclocker.com
Ingen nedladdningsbar app finns tillgänglig, utan nås via webbläsaren.
Pris: Pris: Essentials plan för 59,90 dollar per år, Premium plan för 179,90 dollar per år. Du kan testa appen gratis för upp till 10 deltagare.

RaceClocker är ett gör-det-själv-verktyg för manuell tidtagning av idrottstävlingar. Det är inte en app i sig, utan snarare ett bärbart verktyg för manuell tidtagning. lopp ställs in och hanteras på tidtagningsinstrumentpanelen på en dator, och sedan måste du dela länkar till tidtagare på fältet. Dina tidtagningsassistenter använder sedan sin smartphone eller surfplatta webbläsare för att komma åt tidtagningsinstrumentpanelen via länken. Så snart tidtagarappen laddas i webbläsaren buffras alla data även om anslutningen är instabil, och så snart anslutningen är tillbaka synkroniseras den i bakgrunden med servern igen så att du inte förlorar någon information. 

Det är ganska enkelt att ställa in en startlista (vilket du gör direkt i administrationsverktyget) och dela upp tider. Användargränssnittet är trevligt och funktionerna verkar fungera korrekt utan några störningar. 

Fördelar: Det finns ett helt gratis alternativ om du vill använda appen för högst 10 tävlande. Den är lätt att använda och kan användas både för tidstester och tävlingar. 

Nackdelar: Det finns ingen särskild app, så timers måste alltid använda webbläsaren på sin enhet. 

4. RaceTime

Webbplats: https://racetime.app
App för iOS: https://apps.apple.com/app/lopp-timing-events/id1543541303?utm_source%3Dracetime.app
App för Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.racetime&utm_source%3Dracetime.app
Pris: Pris: Gratis för upp till 10 tävlande, 3,99 dollar för en månad, 12,99 dollar per år eller 59,99 dollar för en livslång prenumeration.

RaceTime är ett manuellt lopp tidtagningssystem för arrangörer med obegränsad tidtagning på flera enheter och live-resultat. Manuell och online-registrering är också tillgänglig. 

Det är enkelt att ladda ner appen och logga in, och det är lika enkelt med den webbaserade versionen av verktyget. Du går igenom några steg för att konfigurera evenemanget och lägga till deltagare manuellt i appen. Det är obligatoriskt att lägga till kategorier i lopp, vilket var svårare att lista ut och tog lite tid. Vi kunde dock inte räkna ut hur man startar lopp efter flera försök, och kunde tyvärr inte hitta någon hjälp eller några supportartiklar eller handledningar på webbplatsen... Det är kanske så att du måste ta kontakt med deras support- eller säljteam för att få din lopp "aktiverad" i förväg (vi undersökte inte vidare). 

Fördelar: billig lösning för endast 12,99 dollar per år eller 3,99 dollar per månad.

Minus: Svårt att använda verktyget i appen och svårt att starta en lopp. 

5. RaceSplitter

Webbplats: https://www.racesplitter.com
App för iOS: https://apps.apple.com/us/app/racesplitter-lopp-timer/id414675226
Pris: 44,99 dollar (engångsköp i App Store)

RaceSplitter är en "gör det själv"-lösning för lopp timing. De förser tränare med exakta deltider, varvtider och ställningar under lopp och arrangörer med ett alternativ till tidtagning i appen.

Det är enkelt att skapa ett konto och få tillgång till instrumentpanelen i det administrativa skrivbordsverktyget. Verktyget hälsar dig med ett välkomstmeddelande och guidar dig till ett supportbibliotek där du kan hitta all slags information och hjälp för att komma igång, mycket användbart. Du slutför installationen genom att skriva ut din startlista, nästan som i ett online excelark, och sedan kan du skicka den till din e-post för att ladda upp den i appen - det är några steg, som skulle gå mycket snabbare om det var automatiskt, men inte så svårt. 

Fördelar: Det är lätt att komma igång och skapa ett konto, men vi köpte inte hela appen för det här testet så vi kan inte utvärdera exakt hur det fungerar i appen. 

Nackdelar: Det finns inget sätt att testa appen innan du köper den i appbutiken. Recensionerna i appbutiken är gamla och inte de bästa, och den senaste uppdateringen av versionen var för tre år sedan... Appen finns bara tillgänglig för iOS, det finns ingen Android-version. 

6. STS Pro Score

Webbplats: https://www.sportstimingsolutions.co.uk/services/free-lopp-timing
App på iOS: https://apps.apple.com/za/app/sts-pro-time/id1643729313
App för Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=pro.score.timer.pro_score_timer&hl=en&gl=US
Pris: Free

STS Pro Score är ett lättanvänt manuellt tidtagningssystem som byggts av Sports Timing Solutions, som är ett tidtagningstjänstföretag som även säljer lösningar för chiptidtagning. De har byggt och erbjuder sin tidtagningsapp gratis för arrangörer. 

Denna tidsapp är extremt enkel. När du laddar ner den går du direkt in i gränssnittet och ser en skärm som ser ut som en miniräknare där du direkt kan skriva in startnummer och registrera tider. Om du ansluter appen till ditt konto hos Sports Timing Solutions via API finns det fler sätt att använda den - den används ofta som en reservtidtagningsmetod för lopp som använder chiptidtagning som huvudmetod. 

Fördelar: Det är helt gratis att använda den här appen, oavsett hur många evenemang eller deltagare du behöver tidsbestämma.

Nackdelar: appen är kanske för enkel. Den saknar funktioner som andra tidtagningsappar erbjuder direkt inifrån, t.ex. att lägga till deltagarnas namn och information i startlistor, ställa in deltider och administrera olika typer av starter och distanser genom flera enheter och tidtagare som är anslutna till samma lopp.

7. RaceGorilla

Webbplats: https://www.racegorilla.com
App för iOS: https://apps.apple.com/app/cloud-timer-sports-timing/id1140246352
App för Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sweep6.cloudtimer
Pris: 99 euro/år för upp till 40 deltagare och 1 enhet, 299 euro/år för upp till 40 deltagare och 5 enheter eller 39 euro för engångsevenemang.

RaceGorilla erbjuder sporttidtagning och liveresultat från din smartphone - lösningar för tidtagning och liveresultat för tränare, coacher, tidtagningsteam och evenemangsarrangörer. Du kan testa appen gratis för upp till 10 deltagare. 

Det var mycket enkelt att logga in och skapa ett konto och att sätta upp det första evenemanget. Du konfigurerar evenemanget på din dator och loggar sedan in med samma kontouppgifter i mobilappen. När du väl är inne i appen kan du enkelt lägga till dina tävlande direkt i appens instrumentpanel. Det var dock ganska förvirrande när man loggade in för att se en lista över "sektioner", trots att vi inte hade inrättat några sådana sektioner. Det var inte intuitivt lätt att faktiskt starta lopp. Man går in på startskärmen och startar lopp, varefter man navigerar till målskärmen och kan avsluta varje lopp. Appen stängde av sig två gånger efter att ha försökt validera de resultat som vi registrerade. Kanske hade vi problem eftersom vi testade appen i demoläget... 

Fördelar: Det är enkelt att logga in och hantera datoradministrationsverktyget. De har också en extratjänst som kallas Bluebox för arrangörer som vill ansluta fotoceller och en professionell tidtagningsklocka för ytterligare noggrannhet för dina tider och resultat. 

Minus: Det var ganska svårt att hantera själva appen. Även om det var lätt att ansluta till lopp som du ställde in i administrationsverktyget, var det svårt att starta lopp och hantera tidsbestämda tävlande och deras resultat i de olika vyerna. Appen stängde av två gånger när vi testade den och loggade ut oss helt och hållet. 

8. Timing.Mobi

Webbplats: https://www.timing.mobi
Pris: gratis för ditt första evenemang, därefter 50 dollar för upp till 100 deltagare, 100 dollar för 250 deltagare osv., och upp till anpassade priser för tävlingar med mer än 1 000 deltagare.

Timing Mobi är en tidtagningsapp som är särskilt inriktad på trail running-tävlingar. Appen fungerar förmodligen bra även för andra typer av lopp, men den är definitivt inriktad på trailrunning på webbplatsen. Du kan testa tidtagningen av ett första evenemang gratis, därefter tar de betalt per nivå av ett antal deltagare. 

Det är ganska enkelt att skapa ett konto och registrera sig som evenemang arrangör. Du guidas genom en rad steg för att konfigurera ditt evenemang i administratörspanelen på skrivbordet. En ganska stor skillnad från andra appar i den här granskningen är att du måste ladda upp en startlista i Excel-format - det går inte att lägga till deltagare en och en eller skapa en startlista direkt i verktyget. Vi stötte på vissa svårigheter efter att ha klickat för att visa startlistan och var tvungna att göra om alla introsteg en gång till, förmodligen på grund av en bugg. 

Det här systemet fungerar lite annorlunda än de andra tidtagningsapparna som vi har granskat. Precis som RaceSpliter är det ett verktyg som används direkt i webbläsaren. När du har ställt in lopp får du möjlighet att skriva ut QR-koder som du kan ge dina tävlande och som de kan bära som startnummer. Sedan loggar du in på en ny länk med en pinkod för att få tillgång till själva tidtagningsinstrumentpanelen. Tidtagningsinstrumentpanelen är extremt enkel, du måste antingen skriva in deltagarnas nummer eller skanna deras QR-kod. Det är ganska förvirrande, eftersom du aldrig kan se en lista över alla dina deltagare när du utför tidtagningen, och du måste gå till en annan länk för att se dina resultat. 

Fördelar: Enkelt att skapa ett konto och konfigurera lopp. Innovativ användning av QR-koder om det är något du vill använda för din lopp. 

Nackdelar: Det är komplicerat att hantera tidsplaneringen och mycket svårt att få någon form av överblick över deltagarna eller lopp som helhet. Finns inte som nedladdningsbar app, utan endast som en länk i webbläsaren på din smartphone eller bärbara dator - även om resultaten lagras lokalt först är du beroende av en internetanslutning för att kunna se tider eller resultat. Det finns inte heller något sätt att redigera tider i tidsvisningen. 

 

Vi hoppas att denna lista och granskning var till hjälp! Som du kan se erbjuder 7 av 8 appar dig att testa dem innan du köper något - så om du vill gå djupare in föreslår vi att du laddar ner de appar du är intresserad av och testar dem själv på lopp . 

Vill du testa RaceID-appen? Skapa ett konto, skapa ett lopp och testa (du använder samma inloggning som du skapat för RaceID Admin när du senare loggar in i appen på din telefon eller surfplatta):

Skapa ett konto för att testa appen här. 

Kanske bör du också överväga andra tidsbestämningsmetoder för din lopp. Här finns en hjälpsam allmän guide och video om vilka lopp som lämpar sig för app-tidtagning jämfört med chiptidtagning.