Active vs RunSignUp - Hvilken løps-EMS bør du velge?

Prøver du å finne ut hvilket løpsadministrasjonssystem du skal kjøpe, og ønsker du å sammenligne både RunSignUp og Active som potensielle kandidater? Da har du kommet til rett sted! I denne artikkelen sammenligner vi ActiveWorks Endurance Event Management System med RunSignUp EMS for å hjelpe deg med å velge den plattformen som passer best for deg og ditt løp. 

Merk: Vi tilbyr også en EMS for løp her på RaceID (du er velkommen til å utforske den), men vårt hovedmål her er å veilede deg på din kjøpsreise og hjelpe deg med å finne den beste løsningen for ditt løp. Derfor gjør vi denne artikkelen så upartisk som vi kan, samtidig som vi vi sammenligner de to systemene ved å se på funksjoner, kostnader, systemgrensesnitt for arrangører, brukeropplevelse for deltakere og kundestøtte. Etter å ha samarbeidet med hundrevis av løpsarrangører og selv vært utholdenhetsutøvere og tidligere arrangører, vet vi hva som er viktig i et påmeldingsverktøy, og vi håper å kunne veilede deg til å velge riktig.

Nedenfor finner du en grundig sammenligning av RunSignUp og Active, fordelt på administrasjonssystem, brukervennlighet, priser, funksjoner, kundestøtte og deltakeropplevelse. 

Hvis du vil ha enda flere alternativer, kan du ta en titt på disse artiklene som lister opp alle de viktigste registreringsverktøyene i USA. USAog i og i Europa.

Om Active

Active.com er en av de største globale aktørene når det gjelder administrasjon av langdistanseløp, og deres plattform for arrangører heter ActiveWorks Endurance. De tilbyr en fullserviceløsning for påmelding og tidtaking for arrangører, samtidig som de har ulike apper og verktøy som hjelper deltakerne med å finne løp. Active tilbyr også muligheter for å administrere andre arrangementer som gallaer, konferanser og leirer på plattformen. 

Om RunSignUp

RunSignUp er en amerikansk påmeldingsplattform og løps EMS som primært opererer i USA, selv om de også har noen få internasjonale løp på plattformen. De har i dag den største markedsandelen når det gjelder påmelding til løp og er et populært valg for mange løp innen ulike idretter, til tross for navnet som indikerer et fokus på løp. 

Sammenligning av funksjoner

Både Active og RunSignUp er store og etablerte registrerings- og EMS-verktøy. Derfor tilbyr de begge hele pakken med grunnleggende verktøy som nettbetalinger, intrikate registreringsskjemaer, startlister og mer. 

Hovedfunksjoner Aktiv:

  • Et komplett registreringsverktøy med tilpassede spørsmål, gavekort, serieregistrering og mer. 
  • Velg mellom ulike valutaer å behandle betalinger i
  • Gi løpssiden din et personlig preg med logoer og mer
  • Prisverktøy for Early Birds og mer 
  • Dashboards og data for registreringer og deltakere, lagring av deltakerdata, rapporter
  • Selg varer i registreringen og separat og separat: kompliserte funksjoner for lagerstyring og mer, inkludert en POS-app.
  • Ledelse av frivillige 
  • Innsamlingsfunksjoner
  • App for løpsdagen; Active OnSite
  • App for løpsdagen: Active Experience - for deltakere, ansatte og arrangører
  • Selvbetjeningsportal for deltakerne 
  • E-postdeltakere: opprett personlige kampanjer 
  • Henvisningsprogram
  • Løpsoppføring på active.com (8,1 millioner unike besøkende hver måned)
  • Integrasjoner via åpen programvare med tredjeparter, for eksempel ulike tidsstyringsløsninger, samt egen IPICO-maskinvare for tidsstyring.  
  • Systemer for klubb-, anleggs- og medlemsadministrasjon gjennom separat programvare. 

Fullstendig liste over funksjoner Active: https://www.activenetwork.com/activeworks-endurance/features

Hovedfunksjoner RunSignUp: 

  • Et komplett registreringsverktøy med tilpassede spørsmål, logiske spørsmål og mer, tilpasset hver enkelt idrett. 
  • Gi løpssiden din et personlig preg med logoer og mer
  • Skreddersydd løpsnettsted for din organisasjon 
  • Prisverktøy for Early Birds og mer 
  • Dashboards og data for registreringer og deltakere, lagring av deltakerdata, rapporter
  • Selge varer i registreringen 
  • Ledelse av frivillige 
  • Pengeinnsamling (gjennom GiveSignUp)
  • Fotoplattform
  • App for løpsdagen; RaceDay CheckIn App
  • Tidtakingsapp for en lettvektsløsning for tidtaking 
  • Innebygd verktøy for smekkehåndtering 
  • Innebygd verktøy for administrasjon av innhegninger 
  • App for løpsdagen: RaceJoy (sertifiserte tidtakere kan koble seg til)
  • Selvbetjeningsportal for deltakerne 
  • E-postdeltakere: opprett personlige kampanjer 
  • Henvisningsprogram
  • Løpsoppføring i RunSignUp-kalenderen
  • Integrasjoner med tredjeparter, for eksempel ulike tidsstyringsløsninger.  
  • Funksjoner for klubber og medlemshåndtering 

Funksjoner RunSignUp: https://info.runsignup.com/products/registration/

Når man sammenligner funksjonene, er det vanskelig å kåre en vinner mellom RunSignUp og Active. De er begge ekstremt robuste og kompliserte systemer som tilbyr alt du kan tenke deg å trenge som løpsorganisasjon når det gjelder administrasjon av løpet ditt. RunSignup ser ut til å ha en litt sterkere innsamlingsfunksjon gjennom sitt varemerke GiveSignUp, ettersom de tilbyr ulike måter å donere på, inkludert team-, peer-to-peer- og spillbaserte innsamlingsfunksjoner. Noen flere funksjoner som skiller seg ut hos RunSignUp, er verktøyet for startnummeradministrasjon, plattformen for løpsbilder og muligheten til å bruke verktøyet til å bygge sin egen løpsside. 

Active har derimot en svært stor rekkevidde i kalenderen for deltakere, noe som gir deg mulighet til å bli eksponert for mange potensielle utøvere. Active opererer også i flere land enn RunSignup og har et litt mer internasjonalt fokus på plattformen, med en rekke valuta- og språkalternativer. En annen unik funksjon som Active tilbyr, er Point-of-Purchase-appen, som du kan bruke til å selge merchandise osv. på løpsdagen. Active tilbyr også en avansert selvbetjeningsportal der deltakerne kan logge seg inn og administrere påmeldingene sine, noe som sparer deg for tid og krefter når du skal gi support. 

Prissammenligning

Aktiv standardpris: $0.99 + 2.9% + "transaksjonsgebyr" for hver registrering (=$0.99 + 5.9% ca.)

RunSignUp: $ 1 + 6 % per registrering (for alle registreringsavgifter opp til $ 249,99). 

RunSignUp blir billigere hvis påmeldingsavgiften er 250 dollar eller mer, se prisoversikten nedenfor: 

I RunSignUp-prisene er kort- og betalingsbehandlingsgebyrer inkludert. For Active er dette ikke inkludert, og disse transaksjonsgebyrene er ikke spesifisert. Så vidt vi vet, utgjør disse gebyrene vanligvis 2,5-3 % av transaksjonsverdien når noen betaler med kredittkort. Når du sammenligner totalpriser, gir denne sammenligningen deg derfor et mer realistisk bilde av hva du betaler per transaksjon: 

Aktiv: $ 0,99 + 5,9 % (forutsatt 3 % transaksjonsgebyr)

RunSignUp: 1 $ + 6

Hvis vi tar utgangspunkt i et løp med 500 deltakere og en påmeldingsavgift på 50 dollar, blir dette den totale kostnaden: 

Aktive avgifter: $1970 ($3,94 per deltaker)

RunSignUp-avgifter: $2000 ($4 per deltaker)

Allerede før denne sammenligningen kan du se at prisene for RunSignUp og Active er nesten identiske, med Active litt billigere. Husk imidlertid at hvis du har et stort løp med en dyr påmeldingsavgift, vil RunSignUp komme ut som det billigere alternativet for deg, ettersom du kan dra nytte av den reduserte prosentavgiften. 

Sammenligning av grensesnitt og brukervennlighet 

Når det gjelder brukervennlighet, testet vi begge verktøyene ved å opprette en konto og logge inn som arrangør. Det tok oss en del forsøk å komme inn i Active-systemet, noe som var litt forstyrrende. Når du er inne, blir du møtt og veiledet til å opprette ditt første arrangement. Brukergrensesnittet er enkelt og greit, selv om det er litt overveldende med en oversikt over alle tilgjengelige innstillinger som du må fylle ut for å komme til neste trinn. 

Alt i alt er det et robust verktøy, og vi opplevde ingen ytterligere problemer.

Her er et eksempel på Active Admin-verktøyet for arrangører: 

Eksempel på et aktivt EMS-system

Når vi i tillegg sammenligner RunSignUp med Active når det gjelder administrasjonsgrensesnitt og brukervennlighet, må vi si at RunSignUp vinner. Det var ekstremt enkelt å logge inn som ny bruker, og du blir guidet gjennom trinnene for å sette opp kontoen din og ditt første løp veldig greit. Grensesnittet er behagelig å jobbe med, og alt i alt likte vi oppsettet og systemet veldig godt.

Her er et eksempel på RunSignUp-administratorverktøyet for arrangører: 

Eksempel på Runsignup EMS-administrator

Kundestøtte

Både RunSignUp og Active er store selskaper, og produktene deres er utformet som selvbetjeningsverktøy. Du oppretter altså en konto selv, følger trinnene og kommer i gang uten å måtte snakke med en selger eller supportmedarbeider. Hvis du trenger support eller hjelp, tilbyr begge selskapene et utmerket supportbibliotek med artikler og veiledninger som du kan søke i. 

Men hvis du er ute etter et verktøy med et mer personlig preg og gjerne vil ha en kundeansvarlig som du kan ringe til personlig, er dette ikke lett tilgjengelig for noen av disse to registreringsleverandørene (med mindre du er et veldig stort løp og blir behandlet som en spesialkunde). 

Active har en generell supportlinje som er tilgjengelig mandag til fredag, og du kan også chatte med supportteamet hvis du har tekniske problemer: 

Når det gjelder RunSignUp, kunne vi ikke finne noe generelt kontaktnummer eller chat for support på nettstedet eller i kunnskapsbasen deres. Du kan bestille en salgssamtale på nettstedet, så det kan sannsynligvis være mulig å bli koblet til en dedikert supportmedarbeider når du blir kunde. 

Deltakernes erfaringer

Både RunSignUp og Active tilbyr solide, mobilvennlige og letthåndterlige påmeldingsskjemaer for deltakerne. Begge systemene er pålitelige og har sikre betalingsportaler, så uansett hvilket system du velger, vil deltakerne få en smidig påmeldingsopplevelse. Men la oss se nærmere på detaljene for å finne ut hvilket system som faktisk gir løperne en bedre opplevelse. 

La oss først ta en titt på de faktiske registreringsskjemaene for PC og mobil. Nedenfor ser du eksempler for Active: 

Eksempel på registreringsskjema Aktiv

 

Eksempel på mobilregistreringsskjema Aktiv         

Se eksempler på en RunSignUp-registrering nedenfor: 

Eksempel på registreringsskjema for Runsignup

 

Eksempel på mobilregistreringsskjema Runsignup     

Som deltaker selv må jeg si at RunSignUp-opplevelsen er litt morsommere å gå gjennom og har et utseende som gleder øyet mitt mer sammenlignet med Active. 

Selve løpssiden til RunSignUp er utmerket, ettersom all informasjon om hvert løp er samlet på en egen liten nettside med en oversiktlig meny øverst. Som deltaker er det enkelt å finne alt du leter etter: 

Eksempel på løpsside Runsignup

Hvis vi sammenligner med selve løpssiden på Active, virker den veldig rotete og favoriserer reklame fremfor klarhet: 

Eksempel på løpsside Aktiv

Når man sammenligner kalenderne til de to leverandørene, ser man også at Active Space er ganske reklamepreget, noe som etter min mening forstyrrer surfeopplevelsen litt: 

Kalenderen på RunSignUp er mye mer oversiktlig og enkel: 

Runsignup løpskalender

Når det gjelder tilleggsfunksjoner for deltakerne, tilbyr begge selskapene en app som deltakerne kan bruke på løpsdagen (men i denne artikkelen er det ikke gjort noen grundig analyse av disse appene). 

Når vi tar alle deler i betraktning og ser på sammenligningsbildene ovenfor, mener vi at RunSignUp vinner på deltakeropplevelsen - hovedsakelig fordi de har et overlegent design uten å fylle hver side med reklame. 

Konklusjon: Bør du velge RunSignUp eller Active? 

Vi håper sammenligningen av funksjoner, pris og brukeropplevelse har hjulpet deg med å avgjøre om Active eller RunSignUp er best for deg. 

For å oppsummere kan Active være et godt valg hvis du er et stort internasjonalt løp og ønsker å nå bredt ut og få mulighet til å bli sett av flere deltakere. For løp med en påmeldingsavgift på under 250 vil Active også være litt billigere for deg til slutt (selv om det bare er snakk om et lite beløp, ettersom prisene er svært like). For å være ærlig ligger både Active og RunSignup i det øvre sjiktet når det gjelder løpsadministrasjonssystemer. (Hvis du er på utkikk etter et billigere verktøy, kan du ta en titt på vår gjennomgang og liste over alle verktøyene i USA eller Europa)..)

RunSignUp vinner når det gjelder estetikk og deltakeropplevelse. Hvis dette er noe du prioriterer, bør RunSignUp være et opplagt valg for deg. Hvis du arrangerer et løp i USA, har RunSignUp et svært godt rykte og en stor rekkevidde - så det vil definitivt være et godt valg hvis du holder til i USA. Videre kan du få en redusert pris hvis du har en dyr påmeldingsavgift, ettersom RunSignUp senker provisjonen til 4 % i stedet for 6 % hvis påmeldingsavgiften er på 1000 dollar eller mer. 

Til syvende og sist er alle løp forskjellige, og du bør ta hensyn til hvilke deler av EMS-løpet du synes er viktigst, og ta en beslutning basert på det. 

Vi ønsker deg lykke til med løpsplanene dine, og ikke nøl med å ta kontakt med oss. ta kontakt med oss hvis du trenger hjelp eller ønsker å prøve RaceID til løpet ditt!

Eksempelbilde med tillatelse fra Active-plattformen og Runsignup-plattformen.