Active vs RunSignUp - Vilken lopp EMS bör du välja?

Försöker du ta reda på vilket system för hantering av evenemang på lopp du ska köpa och vill jämföra RunSignUp och Active som potentiella kandidater? Då har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln jämför vi ActiveWorks Endurance Event Management System med RunSignUp EMS för att hjälpa dig att välja den plattform som fungerar bäst för dig och din lopp. 

Observera: Vi tillhandahåller också en EMS för tävlingar här på RaceID (du får gärna utforska den), men vårt huvudsakliga mål här är att vägleda dig på din köparresa och hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för din lopp. Därför gör vi den här artikeln så opartisk som möjligt samtidigt som vi Vi jämför de två systemen genom att titta på funktioner, kostnader, systemgränssnitt för arrangörer, användarupplevelse för deltagare och kundsupport. Från att ha arbetat med hundratals lopp -arrangörer och även vara ett team av uthållighetsidrottare och före detta arrangörer själva, vet vi vad som är viktigt i ett registreringsverktyg och hoppas kunna guida dig till rätt val.

Nedan hittar du en grundlig jämförelse mellan RunSignUp och Active, med avseende på administrationssystem, användarvänlighet, priser, funktioner, kundsupport och deltagarupplevelse. 

Om du vill ha ännu fler alternativ kan du ta del av dessa artiklar som listar alla de viktigaste registreringsverktygen i USAoch i Europa.

Om Active

Active.com är en av de största globala aktörerna när det gäller uthållighetshantering lopp , och deras plattform för arrangörer heter ActiveWorks Endurance. De erbjuder en fullservicelösning för registrering och tidtagning för arrangörer samtidigt som de tillhandahåller olika appar och verktyg för att deltagarna ska kunna hitta lopp. Active erbjuder också möjligheter att hantera andra evenemang som galor, konferenser och läger på deras plattform. 

Om RunSignUp

RunSignUp är en amerikansk registreringsplattform och lopp EMS som främst är verksam i USA, även om de även har några internationella lopp på plattformen. De har för närvarande den största marknadsandelen när det gäller lopp -registrering och är ett populärt val för många lopp inom olika sporter, trots namnet som indikerar ett fokus på löpartävlingar. 

Jämförelse av funktioner

Både Active och RunSignUp är stora och etablerade registreringsverktyg och EMS-verktyg. Därför erbjuder de båda hela sviten av grundläggande verktyg som onlinebetalningar, invecklade registreringsformulär, startlistor med mera. 

Huvudsakliga funktioner Active:

 • Ett heltäckande registreringsverktyg med anpassade frågor, presentkort, registrering av serier med mera. 
 • Välj mellan olika valutor för att hantera betalningar
 • Märk din lopp -sida med logotyper med mera
 • Prissättningsverktyg för Early Birds med mera 
 • Kontrollpaneler och data för registreringar och deltagare, lagring av deltagaruppgifter, rapporter.
 • Sälja varor i registreringen och separat: komplicerade funktioner för lagerhantering med mera, inklusive en POS-app.
 • Förvaltning av volontärer 
 • Funktioner för insamling av medel
 • App för lopp day; Aktiv OnSite
 • App för lopp day: Aktiva upplevelsere - för deltagare, personal och arrangörer
 • Självbetjäningsportal för deltagare 
 • Deltagare i e-post: skapa personliga kampanjer 
 • Hänvisningsprogram
 • lopp listning på active.com (8,1 miljoner unika besökare varje månad)
 • Integrering via öppen programvara med tredje part, t.ex. olika tidlösningar, plus egen IPICO-maskinvara för tidtagning.  
 • System för förvaltning av klubbar, anläggningar och medlemskap med hjälp av separat programvara. 

Fullständig lista över funktioner Active: https://www.activenetwork.com/activeworks-endurance/features

Huvudfunktioner RunSignUp: 

 • Ett heltäckande registreringsverktyg med anpassade frågor, logiska frågor med mera, anpassat för varje sport. 
 • Märk din lopp -sida med logotyper med mera
 • Anpassningsbar lopp webbplats för din organisation 
 • Prissättningsverktyg för Early Birds med mera 
 • Kontrollpaneler och data för registreringar och deltagare, lagring av deltagaruppgifter, rapporter.
 • Sälja varor i registreringen 
 • Förvaltning av volontärer 
 • Insamling av medel (genom GiveSignUp)
 • Fotoplattform
 • App för lopp dag; RaceDay CheckIn App
 • Timing App för en lättviktig lösning för tidtagning 
 • Inbyggt verktyg för hantering av bib 
 • Inbyggt verktyg för hantering av korral 
 • App för lopp day: RaceJoy (certifierade chip-tidtagare kan ansluta sig)
 • Självbetjäningsportal för deltagare 
 • Deltagare i e-post: skapa personliga kampanjer 
 • Hänvisningsprogram
 • lopp notering i RunSignUp-kalendern
 • Integrering med tredje part, t.ex. olika tidsstyrningslösningar.  
 • Funktioner för klubbar och hantering av medlemskap 

Funktioner RunSignUp: https://info.runsignup.com/products/registration/

När funktioner jämförs är det svårt att välja en vinnare mellan RunSignUp och Active. De är båda extremt robusta och invecklade system som erbjuder allt du någonsin kan tänka dig att behöva som lopp organisation när det gäller administrationen av din lopp. RunSignup verkar ha en något starkare insamling av medel genom sitt varumärke GiveSignUp, eftersom de erbjuder olika sätt att donera, inklusive funktioner för team-, peer-to-peer- och gamifierad insamling. Ytterligare några funktioner som sticker ut för RunSignUp är deras verktyg för bib-hantering, lopp fotoplattform och möjligheten att använda verktyget för att bygga en egen lopp webbplats. 

Active däremot har en mycket stor räckvidd i sin kalender för deltagare, vilket gör att du kan få exponering för många potentiella idrottare. Dessutom är Active verksamt i fler länder än RunSignup och har ett något mer internationellt fokus på sin plattform och erbjuder en mängd valutor och språkalternativ. En annan unik funktion som Active erbjuder är deras Point-of-Purchase-app, som du kan använda för att sälja merchandise etc. på lopp day. Active erbjuder också en avancerad självbetjäningsportal där deltagarna kan logga in och hantera sina registreringar, vilket sparar tid och arbete när det gäller att ge support. 

Prisjämförelse

Active Standard Pricing: $0.99 + 2.9% + "transaktionsavgifter" för varje registrering (=$0.99 + 5.9% ca)

RunSignUp: 1 $ + 6 % per registrering (för alla registreringsavgifter upp till 249,99 $) 

RunSignUp blir billigare om din registreringsavgift är 250 dollar eller mer, se prislistan nedan: 

I RunSignUp-priserna ingår avgifter för kort- och betalningshantering. För Active ingår inte detta och dessa transaktionsavgifter specificeras inte. Enligt vad vi vet är dessa avgifter vanligtvis 2,5-3 % av transaktionsvärdet när någon betalar med kreditkort. För att jämföra den totala prissättningen ger den här jämförelsen därför en mer realistisk bild av vad du skulle betala per transaktion: 

Aktivt: 0,99 $ + 5,9 % (med en transaktionsavgift på 3 %)

RunSignUp: 1 dollar + 6 %

Om vi tillämpar detta på en lopp med 500 deltagare och en anmälningsavgift på 50 dollar blir den totala kostnaden följande: 

Aktiva avgifter: 1970 dollar (3,94 dollar per deltagare)

RunSignUp-avgifter: 2000 dollar (4 dollar per deltagare)

Redan före denna jämförelse kan du se att priserna för RunSignUp och Active är nästan identiska, Active är något billigare. Kom dock ihåg att om du har en stor lopp med en dyr inträdesavgift kommer RunSignUp att framstå som det billigare alternativet för dig eftersom du kan dra nytta av den reducerade procentuella avgiften. 

Jämförelse av gränssnitt och användarvänlighet 

När det gäller användbarhet testade vi de båda verktygen genom att skapa ett konto och logga in som arrangör. Det tog oss ett antal försök att komma in i Active-systemet, vilket var något störande. När man är inne blir man välkomnad och guidad till att skapa sitt första evenemang. Användargränssnittet är enkelt och okomplicerat, även om det är något överväldigande med en vy över alla tillgängliga inställningar som du måste fylla i för att komma till nästa steg. 

På det hela taget är det ett robust verktyg och vi stötte inte på några ytterligare svårigheter.

Här är ett exempel på Active Admin-verktyget för organisatörer: 

Exempel på ett aktivt EMS-system

Om vi jämför RunSignUp med Active när det gäller administrationsgränssnittet och användarvänligheten måste vi säga att RunSignUp vinner. Det var extremt enkelt att logga in som ny användare, och du guidas mycket smidigt genom stegen för att konfigurera ditt konto och din första lopp . Gränssnittet är trevligt att arbeta med och på det hela taget gillade vi verkligen inställningen och systemet.

Här är ett exempel på RunSignUp-administrationsverktyget för arrangörer: 

Exempel på Runsignup EMS-administratör

Kundsupport

Både RunSignUp och Active är stora företag och deras produkter är utformade som självbetjäningsverktyg. Därför tar du själv hand om att skapa ett konto, följer stegen och kommer igång utan att behöva prata med en säljare eller supportmedlem. Om du behöver support eller hjälp erbjuder båda företagen ett utmärkt supportbibliotek med artiklar och guider som du kan söka igenom. 

Om du letar efter ett verktyg med en mer personlig prägel och vill ha en kontoförvaltare som du kan ringa upp personligen, är detta dock inte lätt tillgängligt för någon av dessa två registreringsleverantörer (såvida du inte är en mycket stor lopp och behandlas som en speciell kund). 

Active har en allmän supportlinje som är tillgänglig måndag till fredag och du kan också chatta med supportteamet om du har tekniska problem: 

För RunSignUp kunde vi inte hitta något allmänt kontaktnummer eller någon chatt för support på webbplatsen eller i deras kunskapsdatabas för support. Du kan boka ett säljsamtal på webbplatsen, så det kan förmodligen vara möjligt att bli kopplad till en dedikerad supportperson när du blir kund. 

Deltagarnas erfarenheter

Både RunSignUp och Active erbjuder robusta, mobilvänliga och lätthanterliga registreringsformulär för deltagarna. Båda är pålitliga system med säkra betalningsportaler, så dina deltagare kommer att få en smidig registreringsupplevelse oavsett vilket system du väljer. Låt oss dock gräva ner i detaljerna för att se vilket system som faktiskt erbjuder dina tävlande en överlägsen upplevelse. 

Låt oss först ta en titt på de faktiska registreringsformulären för datorer och mobiler. Nedan ser du exempel för Active: 

Exempel på registreringsformulär Aktiv

 

Exempel på mobilt registreringsformulär Active         

Se exempel på en RunSignUp-registrering nedan: 

Exempel på registreringsformulär för Runsignup

 

Exempel på mobilt registreringsformulär Runsignup     

Som deltagare måste jag säga att RunSignUp är något roligare att gå igenom och att utseendet är mer tilltalande för mig än Active. 

Själva sidan lopp på RunSignUp är utmärkt, eftersom all information om varje lopp finns samlad på en egen liten webbplats med en tydlig meny i toppen. Som deltagare är det lätt att hitta allt man söker: 

lopp exempel på sida Runsignup

Om vi jämför den faktiska lopp -sidan på Active verkar den mycket rörig och föredrar reklam framför tydlighet: 

lopp exempel på en sida Aktiv

När man jämför kalendrarna från de två leverantörerna är Active space också ganska mycket reklam, vilket enligt min mening stör lopp :s surfupplevelse en aning: 

Kalendern på RunSignUp är mycket tydligare och rakare: 

Runsignup lopp kalender

När det gäller ytterligare funktioner för deltagarna erbjuder båda företagen en app för lopp -dagen som deltagarna kan använda (men för den här artikeln har ingen djupgående analys gjorts av dessa appar). 

När vi tar hänsyn till alla delar och tittar på jämförelsebilderna ovan tror vi att RunSignUp vinner i deltagarupplevelsen - främst eftersom de har en överlägsen design utan att överdriva varje sida med reklam. 

Slutsats: Ska du välja RunSignUp eller Active? 

Vi hoppas att jämförelsen av funktioner, pris och användarupplevelse har hjälpt dig att avgöra om Active eller RunSignUp är bättre för dig. 

Sammanfattningsvis kan Active vara ett bra val om du är en stor internationell lopp och vill ha stor räckvidd och möjlighet att bli sedd av fler deltagare. För tävlingar med en anmälningsavgift på under 250 kommer Active också att vara något billigare för dig i slutändan (även om vi bara pratar om en liten summa eftersom priserna är mycket lika). Om jag ska vara ärlig så ligger både Active och RunSignup i överkant när det gäller lopp Management Systems. (Om du letar efter ett billigare verktyg kan du bläddra igenom vår granskning och lista över alla verktyg i USA eller Europa.)

RunSignUp vinner när det gäller estetik och deltagarnas upplevelse. Om detta är något du prioriterar bör RunSignUp vara det givna valet för dig. Om du är en lopp baserad i USA har RunSignUp dessutom ett mycket etablerat rykte och en stor räckvidd - så det skulle definitivt vara ett bra val om du är baserad i USA. Dessutom kan du få ett lägre pris om du har en dyr inträdesavgift, eftersom RunSignUp sänker provisionen till 4 % i stället för 6 % om din inträdesavgift på lopp är 1 000 dollar eller högre. 

I slutändan är varje lopp annorlunda och du bör ta hänsyn till vilka delar av lopp EMS du tycker är viktigast och fatta ditt beslut utifrån det. 

Vi önskar dig lycka till med dina planer på lopp och tveka inte att kontakta oss på kontakta oss om du behöver hjälp eller om du vill prova RaceID för din lopp!

Exempelfoto med artighet till Active-plattformen och Runsignup-plattformen.