Bestilling av medaljer til ditt løp

Et viktig aspekt ved ethvert løp er medaljene! Hva må du tenke på når du bestiller dine?

Medaljer eller ikke? Det pågår en diskusjon i arrangørmiljøet om hvorvidt man skal tilby medaljer eller ikke. På den ene siden er medaljer viktige, ettersom de representerer en prestasjon som deltakerne har oppnådd etter å ha fullført løpet, og blir et minne om løpet som de (forhåpentligvis) vil beholde resten av livet. Det er også en fin måte å profilere løpet på.

På den annen side reiser holdningsendringen i retning av en mer bærekraftig og miljøvennlig måte å organisere arrangementer på spørsmålet om det er nødvendig med medaljer. Noen løp bestiller i dag medaljer fra en lokal leverandør som bruker tre til å lage medaljene. Men nå går vi litt for fort frem! Uansett hvilken vei du velger for ditt løp - medaljer eller ikke - er opp til deg.

I denne artikkelen tar vi for oss tre viktige steg fra du har en idé om en medalje til løpet ditt, til du bestemmer deg for en leverandør og aktivt bestiller. Tenk over spørsmålene vi stiller her, og følg disse trinnene når du bestemmer deg for og bestiller medaljene dine. La oss sette i gang!

Trinn 1. Bestem deg for et design. Hvordan vil du at medaljen skal se ut og føles?

Tenk over hvordan du vil at medaljen skal se ut og føles. Det er ganske vanlig at løpsmedaljer inneholder navnet på løpet, løpets logo og datoen for arrangementet.
Som arrangør kan du ofte sende inn designforslag gratis, vanligvis ved å sende dem en vektorfil av designet ditt. En vektorfil ender vanligvis på .EPS, .AI eller .PDF og kan redigeres, forminskes eller forstørres, noe som er nyttig for leverandøren. Enten etter eller før du sender inn filen, avhengig av hva du har behov for, vil du ha en konsultasjon eller e-postkommunikasjon med leverandøren.

Noen ganger kan du samarbeide med byen din. Gøteborg Maraton i Sverige har for eksempel samarbeidet med den lokale kunstskolen de siste årene om å lage medaljen.

I 2023 ble Göteborg Marathon-medaljen skapt av smykkekunstneren Carolina Claesson fra HDK-Valand, Kunst- og designhøgskolen.

 

Trinn 2. Bestem antall medaljer. Hvor mange medaljer trenger du å bestille?

Vanligvis vil et selskap som produserer skreddersydde medaljer kreve at du bestiller et bestemt antall. Mange selskaper forventer at du bestiller minst 100 stykker, men du kan alltid kontakte dem hvis du ønsker færre medaljer enn det. Fordelen er at jo flere du bestiller, jo lavere blir prisen per medalje. Du får altså rabatt når du bestiller mye!

Hvor mye vil det koste?

Prisen på medaljene avhenger av størrelse, detaljer og totalbeløp. En medalje kan for eksempel koste så lite som 1 euro når den bestilles i store kvanta, og helt opp til 10 euro, avhengig av materiale og produksjonskostnad. Leter du etter mer bærekraftige alternativer? En medalje laget av tre koster rundt 3 euro per medalje. Se hvor kule disse tremedaljene fra Raw Cuts Studio er.

Sammenlign de ulike alternativene, og sørg for at du får en medalje som deltakerne vil føle seg stolte av når de kommer i mål.

Trinn 3. Velg leverandør og foreta bestillingen

Neste trinn er å velge leverandør. Det betyr at du må undersøke og kontakte leverandører som kan levere medaljene dine. Sannsynligvis vil du ikke bare bestille medaljer, men også merchandise, da det kan lønne seg å bestille fra samme leverandør. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Du bør innhente flere tilbud for å sammenligne kostnadene. Du kan også bestille noen prøver for å se hvordan medaljen din vil se ut og føles.
Når du har bestemt deg, er det på tide å bestille. Gjør dette i god tid, da forsendelsen kan bli forsinket av ulike årsaker. Du må sørge for at du får bestillingen din i god tid, og at du er fornøyd med den. Leveringen kan ta opptil to måneder eller mer, så sørg også for å ha nok tid i tilfelle du må endre bestillingen på en eller annen måte.

Konklusjon

For å avslutte denne artikkelen bør du huske på viktigheten av et godt design som passer til løpet ditt. Sørg for å undersøke leverandører og bestill medaljene i god tid. Det viktigste er at deltakerne får kvalitetsartikler som gjenspeiler hvordan du ønsker at løpsdagen skal bli husket, og medaljen de får i mål, er definitivt verdt innsatsen.

Lykke til med medaljene!