De beste GPS-sporingstjenestene for løp

GPS-sporing - muligheten for deg og dine tilskuere til å følge deltakerne rundt banen - blir stadig mer populært blant løpene. Det finnes flere ulike systemer på markedet, og en investering i denne funksjonen kan gi arrangementet ditt et betydelig løft. Ettersom utholdenhetsløp ofte er vanskelige å følge, og tilskuerne må ut i skogen for å få et raskt glimt av favorittutøverne sine på den andre siden av målstreken, er GPS-sporing ofte kjærkomment. Det bidrar også til å øke interessen for løpet på nettet, siden alle over hele verden kan følge med på spenningen når løperne konkurrerer mot hverandre. 

Hvis du er usikker på fordelene med GPS-sporing, kan du lese denne artikkelen om hvorfor du bør vurdere det til arrangementet ditt. Hvis du allerede har bestemt deg for at denne funksjonen er noe for deg, kan du begynne å lete etter den beste leverandøren. Nedenfor finner du en liste over tilgjengelige GPS-sporingsselskaper i alfabetisk rekkefølge. 

ChronoTrack

Nettsted: https://chronotrack.com/results/

Skjermbilde fra Chronotrack-nettstedet

ChronoTrack er først og fremst en leverandør av tidtaking, med lang erfaring innen tidtakingstjenester og maskinvare for RFID-brikker. De tilbyr også en kartsporingstjeneste integrert i systemet. Du kan følge utvalgte løpere på et kart over løpet. 

Følg min GPS-utfordring 

Nettsted: https://www.followmychallenge.com/race-event-live-gps-tracker

Skjermbilde fra Follow My Challenge-nettstedet

Dette selskapet tilbyr både et programvaresystem som sporer løperne på et live-kart under et arrangement, og ulike typer GPS-enheter som løperne kan ha med seg og som kan stilles inn til å sende data med ulike tidsintervaller. 

RaceDay.Me GPS

Nettsted: https://raceday.me/

Skreenshot fra nettstedet RaceDay.me

RaceDay GPS er utviklet spesielt for individuell oppfølging - du kan dele lenken din med hvem som helst, og de kan følge deg i hvilket som helst løp så lenge du har appen på smarttelefonen din. En ulempe er at GPS-sporingen er bundet til en smarttelefon - med andre ord ikke ideelt for våte løp! 

RaceID tilskuer 

Nettsted: https://raceid.com/organizer/raceid-live-tracker/

RaceID (ja, det er oss!) er pionerer med en ny måte for deltakere og tilskuere å følge enkeltpersoner i et løp. Dette er hovedsakelig en funksjon for venner, familie og tilskuere - så det er egentlig ikke for arrangører å følge alle løperne på en gang og holde oversikt over løpet, ettersom du kan følge opptil 10 løpere om gangen. Løperne må ha med seg enten en smarttelefon eller en smartklokke for at dette skal fungere. 

RaceJoy by RunSignUp

Nettsted: https://info.runsignup.com/products/raceday/racejoy/

Skreenshot fra RunSignUp-nettstedet

RunSignUps RaceJoy tilbyr GPS-sporing for arrangører, interaktive løypekart og andre funksjoner for løpsadministrasjon. Den er godt integrert med RunSignUps registrerings- og administrasjonsplattform. RaceJoy gjør det mulig for deltakerne å følge fremdriften sin og motta heiarop fra supportere, og tilskuerne kan følge løperne i sanntid. Den tilbyr en rekke funksjoner som live-sporing og fremdriftsvarsler.

RaceMap

Nettsted: https://racemap.com/

Skreenshot fra RaceMap-nettstedet

RaceMap er en plattform for GPS-sporing og arrangementshåndtering som tilbyr sanntidssporing av deltakere, ledertavler i sanntid og interaktive løypekart. De tilbyr både kartsporing, live-tidtaking og ledertavler. De tilbyr sporingsteknologi via både app og ulike typer GPS-trackere som løperne kan bære med seg. 

RaceONE

Nettsted: https://www.raceone.com/

Skjermbilde fra RaceONEs nettsted

RaceONE tilbyr live tracking og løpsadministrasjonstjenester for løpe- og sykkelarrangementer. Tjenesten kan tilpasses behovene til ditt spesifikke løp og er basert på GPS-en i deltakernes smarttelefoner (som derfor må bæres med under løpet). RaceONE tilbyr også et løpsadministrasjonssystem med påmelding samt muligheten til å kjøre virtuelle løp. 

RaceRunner

Nettsted: https://apps.apple.com/us/app/racerunner/id1065017082

Skjermbilde fra RaceRunners nettsted

RaceRunner er en GPS-sporingsapp som gir live-sporing for tilskuere til løpere i løp. Det er en app utviklet av en løper, og den lar deg også starte og stoppe tidtaking for løpere i et løp. 

RaceTracker

Nettsted: https://racetracker.no/services/gps-tracking/

Skreenshot fra RaceTracker-nettstedet

RaceTracker er en plattform for løpsadministrasjon som tilbyr GPS-sporing og andre løpsrelaterte tjenester. Den tilbyr sporing i sanntid, live-resultater og funksjoner for arrangementsadministrasjon. Et av høydepunktene er de lette GPS-trackerne til løperne, slik at du kan bruke dette GPS-sporingssystemet uten at deltakerne trenger å bære med seg smarttelefonene sine. 

RTRT.me

Nettsted: https://rtrt.me/

Skjermbilde fra RTRTs nettsted

Ved hjelp av Real-Time Remote Racing®-teknologien bruker dette selskapet den innebygde GPS-en i deltakernes smarttelefoner til å spore dem på avstand under løpet. Deltakerne må ha med seg smarttelefonene sine. RTRT tilbyr også andre tidtakingstjenester som kan integreres med dette systemet. 

Følg løpet

Nettsted: https://tracktherace.com/en

Skjermbilde fra TrackTheRace-nettstedet

Track The Race tilbyr live GPS-sporing via geolokalisering og GPS-enheter som deltakerne har med seg. Tilskuere kan følge med, og som med alle GPS-sporingstjenester gir det ekstra sikkerhet for deg som arrangør, siden du kan kontrollere hvor deltakerne befinner seg. 

Webscorer GPS-sporing

Nettsted: https://www.webscorer.com/blog/post/2023/08/18/gps-tracking-of-racers

Skjermbilde fra nettstedet Webscorer

Webscorer er en populær app for tidtaking av løp, og den tilbyr også GPS-sporing. Den er app-basert, så løperne må ha med seg smarttelefonen under løpet. Denne Webscorer-funksjonen kan også brukes til selvtidtaking (for eksempel i et virtuelt løp). 

Vi håper denne listen over leverandører var til hjelp! Vi ønsker først og fremst at du skal finne den leverandøren som passer best for ditt løp, men vi inviterer deg selvfølgelig mer enn gjerne til å inviterer deg til å prøve RaceID Spectate med en gang!!

Savner du din GPS-sporingstjeneste eller ditt selskap i denne listen? La oss legge deg til! Send e-post til support@raceid.com så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.