GPS-tracking-tjänster för motionslopp

GPS Tracking - möjligheten för dig och dina åskådare att följa de tävlande runt banan - blir allt populärare bland alla typer av lopp. Det finns flera olika system på marknaden, och att investera i denna funktion kan ge ditt evenemang ett rejält lyft. Eftersom uthållighetslopp ofta är svåra att följa och åskådarna måste ge sig ut i skogen bara för att få en snabb glimt av sina favoritidrottare, är GPS-spårning ofta välkommet. Det bidrar också till att skapa intresse för loppet online, eftersom alla från hela världen kan se och följa spänningen när dina deltagare tävlar mot varandra. 

Om du är osäker på fördelarna med GPS-spårning kan du läsa den här artikeln om varför du bör överväga det för ditt evenemang. Om du redan har bestämt dig för att denna funktion är något för dig, låt oss börja med att hitta din bästa leverantör. Nedan finns en lista över tillgängliga GPS Tracking-företag i alfabetisk ordning. 

ChronoTrack

Webbplats: https://chronotrack.com/results/

Skärmdump från Chronotracks webbplats

ChronoTrack är främst en leverantör av tidtagningstjänster, med lång erfarenhet av tidtagningstjänster och hårdvara för RFID-chip. De erbjuder också en Map Tracking-tjänst som är integrerad i deras system. Du kan följa utvalda tävlande på en karta över loppet. 

Follow My Challenge GPS 

Webbplats: https://www.followmychallenge.com/race-event-live-gps-tracker

Skärmdump från webbplatsen Follow My Challenge

Detta företag erbjuder både ett mjukvarusystem för att följa deltagarna under ett evenemang på en live-karta och olika typer av GPS-enheter som deltagarna kan bära med sig och som kan ställas in för att skicka data vid olika tidsintervall. 

RaceDay.Me GPS

Webbplats: https://raceday.me/

Sbild från webbplatsen RaceDay.me

RaceDay GPS är särskilt utformad för individuell uppföljning - du kan dela din länk med vem som helst och de kan följa dig i vilket lopp som helst så länge du har appen igång på din smartphone. En nackdel är att GPS-spårningen är bunden till en smartphone - så med andra ord, inte perfekt för våta lopp! 

RaceID åskådare 

Webbplats: https://raceid.com/organizer/raceid-live-tracker/

RaceID (ja, det är vi!) är pionjärer med ett nytt sätt för deltagare och åskådare att följa individer i ett lopp. Detta är främst en funktion för vänner, familj och åskådare - så inte riktigt för arrangörer att följa alla tävlande samtidigt och hålla koll på loppet eftersom du kan följa upp till 10 tävlande åt gången. Tävlande måste ha antingen en smart telefon eller en smart klocka för att detta ska fungera. 

RaceJoy från RunSignUp

Webbplats: https://info.runsignup.com/products/raceday/racejoy/

Screenshot från webbplatsen RunSignUp

RunSignUps RaceJoy erbjuder GPS-spårning för arrangörer, interaktiva kurskartor och andra funktioner för tävlingsledning. Den integreras väl med RunSignUps registrerings- och hanteringsplattform. Med RaceJoy kan deltagarna följa sina framsteg och få hejarop från supportrar, och åskådarna kan följa löparna i realtid. Den erbjuder en mängd olika funktioner som live-spårning och framstegsvarningar.

RaceMap

Webbplats: https://racemap.com/

Screenshot från RaceMap-webbplatsen

RaceMap är en plattform för GPS-spårning och evenemangshantering som erbjuder realtidsspårning för deltagare, live-ledartavlor och interaktiva kurskartor. De erbjuder kartspårning samt live-tidtagning och ledartavlor. De erbjuder spårningsteknik via både app och olika typer av GPS-trackers som dina löpare kan bära med sig. 

RaceONE

Webbplats: https://www.raceone.com/

Skärmdump från RaceONE:s webbplats

RaceONE erbjuder tjänster för live tracking och tävlingsledning för löp- och cykeltävlingar. Systemet kan anpassas för att passa behoven i just ditt lopp och baseras på GPS:en i deltagarnas smartphones (de måste därför bäras med under loppet). RaceONE erbjuder också ett administrationssystem för lopp med registrering samt möjlighet att köra virtuella lopp. 

RaceRunner

Webbplats: https://apps.apple.com/us/app/racerunner/id1065017082

Skärmdump från RaceRunners webbplats

RaceRunner är en GPS-tracking-app som erbjuder live-tracking för åskådare till löpare i lopp. Det är en app som har utvecklats av en löpare, och med den kan du även starta och stoppa tidtagningen för löpare i ett lopp. 

RaceTracker

Webbplats: https://racetracker.no/services/gps-tracking/

Sbild från RaceTrackers webbplats

RaceTracker är en plattform för tävlingsledning som erbjuder GPS-spårning och andra tävlingsrelaterade tjänster. Det ger realtidsspårning, live-resultat och funktioner för evenemangshantering. En höjdpunkt är deras lätta GPS-trackers för löparna, så att du kan använda detta GPS-tracking-system utan att deltagarna behöver bära med sig sina smartphones. 

RTRT.me

Webbplats: https://rtrt.me/

Skärmdump från RTRT:s webbplats

Genom sin Real-Time Remote Racing®-teknik använder detta företag den inbyggda GPS:en i deltagarnas smartphones för att spåra på distans under ett lopp. Deltagarna måste bära med sig sina smartphones. RTRT erbjuder även andra tidtagningstjänster som kan integreras med detta system. 

Track The Race

Webbplats: https://tracktherace.com/en

Skärmdump från TrackTheRace webbplats

Track The Race erbjuder live GPS-spårning via geolokalisering och GPS-enheter som deltagarna bär med sig. Åskådare kan följa loppet, och som med alla GPS-spårningstjänster ger det dig som arrangör ökad säkerhet eftersom du kan kontrollera var dina deltagare befinner sig. 

Webscorer GPS-spårning

Webbplats: https://www.webscorer.com/blog/post/2023/08/18/gps-tracking-of-racers

Skärmdump från webbplatsen Webscorer

Webscorer är en populär app för tidtagning av lopp, och den erbjuder även GPS-spårning. Den är app-baserad, så löparna måste ha sin smartphone med sig under loppet. Webscorer-funktionen kan också användas för självtidtagning (t.ex. i ett virtuellt lopp). 

Vi hoppas att denna lista över leverantörer var till hjälp! Vår främsta önskan är att du ska hitta den leverantör som är bäst för ditt lopp, men vi är naturligtvis mer än glada att bjuda in dig till att prova RaceID Spectate!

Saknar du din GPS-spårningstjänst eller ditt GPS-spårningsföretag i listan? Låt oss lägga till dig! E-post support@raceid.com så återkommer vi till dig så snart som möjligt.