7 måter å hjelpe deltakerne med å registrere seg og komme i form til løpet på

Svømmere som støtter hverandre ved målgang

I vår siste deltakerrapportvar et vanlig tema en treg start etter pandemien, inkludert skader, restitusjon og mangel på trening. En viktig årsak til nedgangen i løpsdeltakelsen i år skyldes dette enkle faktum: Mange løpere er ute av rutinen og ikke i form - eller tror i hvert fall ikke at de er i god nok form til å løpe på ønsket nivå.

Hva kan vi som løpsarrangører gjøre med dette? Vi vil at folk skal komme til løpet vårt og være i god nok form til å fullføre! Som ledere i bransjen har dere en mulighet til å inspirere folk til å komme på rett spor igjen. I denne artikkelen gir vi deg våre beste ideer til hvordan du kan hjelpe deltakerne med å sette seg mål, melde seg på og legge en plan for å utvikle formen slik at de er i form når startskuddet går. 

7 måter å motivere deltakerne på 

1. Tilby et opplæringsprogram når deltakerne registrerer seg 

Dette er den ultimate måten å få både motiverte løpere og deltakere som ikke er i form, men som har potensial til å fullføre løpet, til å melde seg på. Gå sammen med en trener, en lokal treningsgruppe eller en klubb, og få dem til å lage et treningsprogram som er spesielt tilpasset løpet ditt. Deretter blir dere enige med samarbeidspartneren om hvordan dere skal markedsføre programmet og løpskombinasjonen i deres respektive kanaler. Enten kan dere betale en engangssum for programmet, eller dere kan inngå en avtale der treneren får en kickback for hver plan som selges sammen med løpsanmeldelsen.

Vanligvis kan du legge til denne planen som et ekstra alternativ i registreringsflyten, slik at folk ser det når de klikker på påmeldingsknappen. Hos RaceID har vi for eksempel et innebygd alternativ som gjør det mulig å tilby deltakerne en Racefox treningsplan.

Det er viktig at du planlegger en smart markedsføringsstrategi for å spre budskapet om den spektakulære løps- og treningskombinasjonen din - legg ut innlegg på sosiale medier, send nyhetsbrev og lag bannere på nettstedet ditt. Dette er også et godt mål for en betalt annonse i sosiale medier eller søk, noe som vil øke konverteringen og rekkevidden til budskapet ditt. 

2. Hjelp deltakerne med å sette seg et mål fra starten av 

Det er vanskelig å løpe uten et mål. For noen er målet å vinne, og for andre er det bare å fullføre løpet. Det er imidlertid ikke lett å sette seg et oppnåelig og inspirerende mål for et løp, og dette er noe du kan hjelpe deltakerne med allerede når de melder seg på. Del tips om målsetting i sosiale medier, i e-postbekreftelsen og kanskje til og med i en artikkel på løpsnettstedet. Du kan bruke eksisterende deltakere på alle nivåer og stille dem spørsmål om hvordan de setter seg mål, slik at de kan dele dem med nye deltakere eller nybegynnere. 

"Det tok meg en stund å innse hvor viktig det faktisk er å sette seg store og små mål. Det gjør det så mye enklere å fokusere på trening og forberedelser. De kortsiktige målene mine kan være så korte som å gjennomføre ukens treningsøkter på best mulig måte, mens de langsiktige kan strekke seg flere år frem i tid. For meg handler de langsiktige målene ofte om et eller annet mesterskap der jeg vil være klar til å prestere på topp!" 

- Lovisa Lindh, friidrettsutøver og svensk rekordholder på 800 meter, om viktigheten av å sette seg mål. 

3. Regelmessige treningstips og treningsøkter 

Gi månedlige treningstips eller spesifikke treningsøkter som du enten sender ut via e-post, legger ut på sosiale medier eller begge deler. Dette gir deltakerne jevnlig treningsinspirasjon og vekker nysgjerrigheten til nye deltakere gjennom hele sesongen, som lurer på hva og hvorfor de trener når de scroller gjennom feeden sin. 

Her kan du også samarbeide med en trener eller løpsambassadører (se mer i neste punkt). 

4. Bruk ambassadører som inspirasjon

Sørg for å skaffe en håndfull løpsambassadører til løpet ditt. Dette kan være veteraner, elitestjerner eller bare folk som kommer til løpet ditt, som du vet er inspirerende og som vil legge ut innlegg om treningen og løpet på sosiale medier eller skrive om det i sine egne treningsblogger og nettsteder. 

Lag en liste og ta kontakt med de personene du ønsker å samarbeide med, med et forslag. Noen kan være villige til å publisere om løpet ditt i bytte mot en gratisplass, mens andre kanskje vil ha en ordentlig langsiktig eller kortsiktig kontrakt med betaling. Det finnes mange måter å samarbeide med ambassadører og influencere på, men det beste er som regel å skape langsiktige relasjoner. Lag en avtale som dere begge tjener på, og sørg for at ambassadørene jevnlig legger ut innlegg om hvordan de trener og forbereder seg til løpet ditt. Dette vil inspirere mange andre til å melde seg på og sette i gang!

5. Få alle til å dele treningen sin med en hashtag.

Det er ikke bare influencere og ambassadører som kan legge ut og dele løpsreisen sin. Ved å opprette en "journey"- eller "race"-hashtag kan du oppfordre alle deltakerne til å dele treningen opp mot løpet i sosiale medier og på Strava eller lignende. Selv om de fleste ikke har så mange følgere i kanalene sine, kan det få stor betydning når du summerer alle disse mikrointeraksjonene. 

Sørg for å markedsføre hashtaggen overalt. Legg den til på trykksaker, på nettstedet, i alle sosiale profiler og på påmeldingssiden for løpet. Husk også å legge den til i e-postkommunikasjonen din, inkludert påmeldingsbekreftelsen. 

6. Organiser lokale treningsgrupper og økter med trenere eller ambassadører. 

Et samarbeid med en klubb eller trener kan være nyttig i mange tilfeller. Samarbeid med en treningsgruppe, eller organiser en selv i lokalmiljøet. Det er et velkjent faktum at trening sammen med andre øker motivasjonen, engasjementet og prestasjonene. Markedsfør løpet ditt sammen med den månedlige eller ukentlige treningsgruppen din, og lag økter som hjelper folk med å forberede seg spesifikt til løpet ditt. Når hele gruppen trener mot samme mål, skaper du en unik følelse av tilhørighet gjennom den felles kampen for å nå det endelige store målet, som selvfølgelig er løpet ditt!

7. Gjør en eller flere kursoppdateringer 

Relatert til treningsgruppene - organiser flere eller minst én trening der du testløper, sykler eller svømmer løypen til løpet ditt. Dette blir høyt verdsatt av allerede påmeldte deltakere, og er i tillegg et morsomt arrangement som promoterer løpet ditt i lokalmiljøet. Sørg for å opprette et Facebook-arrangement og kanskje til og med opprette en egen påmeldingsside for å samle inn e-postadresser og overvåke eller begrense deltakelsen.

Hvordan jobber dere for å motivere deltakerne? Vi vil gjerne gjerne høre om om du har flere tips. Husk å ta en titt på de andre artiklene våre om hvordan du kan øke markedsføringen av arrangementet ditt hvis du sliter med å finne nye deltakere.