7 sätt att hjälpa deltagare att anmäla sig och komma i form inför ditt lopp

Simlöpare som stöttar varandra vid mållinjen

I vår senaste deltagarrapport var ett återkommande tema en långsam start efter pandemin, inklusive skador, återhämtning och brist på träning. En viktig orsak till det minskade deltagandet i lopp i år beror på detta enkla faktum: många tävlande har kommit ur synk med sina rutiner och är inte i form - eller de tror åtminstone inte att de är i tillräckligt bra form för att tävla på önskad nivå.

Vad kan vi som lopparrangörer göra åt detta? Vi vill att folk ska komma till vårt lopp och att de ska vara i tillräckligt god form för att komma i mål! Som ledare i branschen har ni en möjlighet att inspirera människor att komma tillbaka på banan. I den här artikeln ger vi dig våra bästa idéer om hur du kan hjälpa deltagare att sätta upp mål, anmäla sig och göra upp en plan för att toppa sin form till loppdagen. 

7 sätt att motivera dina deltagare 

1. Erbjud ett träningsprogram när deltagarna anmäler sig 

Detta är det ultimata sättet att få både motiverade tävlande, och deltagare som inte är i form men som har potential att kunna gå i mål på ditt lopp, att anmäla sig. Samarbeta med en coach, en lokal träningsgrupp eller klubb och låt dem skriva en träningsplan som är särskilt anpassad till ditt lopp. Kom sedan överens med din programpartner om hur ni ska marknadsföra programmet och loppet i era respektive kanaler. Antingen betalar du en klumpsumma för programmet eller så kan du komma fram till ett avtal där tränaren får en kickback på varje plan som säljs tillsammans med loppanmälan.

Vanligtvis kan du lägga till denna plan som ett extra alternativ direkt i registreringsflödet, så att folk ser det när de klickar på "anmäl" knappen. På RaceID har vi till exempel ett inbyggt alternativ så att du kan erbjuda dina deltagare en Racefox träningsplan.

Det är viktigt att du planerar en smart marknadsföringsstrategi för att sprida ordet om din lopp- och träningsprogram kombo - gör inlägg på sociala medier, skicka nyhetsbrev och skapa banners på din webbplats. Detta är också ett bra innehåll för en betald social media eller sökannons, vilket kommer att öka dina konverteringar och räckvidden för ditt budskap. 

2. Hjälp deltagarna att sätta upp ett mål från början 

Det är svårt att tävla utan mål. För vissa är målet att vinna och för andra är det bara att avsluta loppet. Att sätta upp ett uppnåeligt och inspirerande mål för ett lopp är dock inte lätt, och det är något du kan hjälpa dina deltagare med redan när de anmäler sig. Dela med dig av tips om att sätta upp mål via sociala medier, i ditt bekräftelsemail och kanske till och med skriv en artikel på din lopphemsida. Du kan använda dina befintliga deltagare på alla nivåer och ställa frågor till dem om hur de sätter upp mål för att sedan dela med dig till dina nya deltagare eller nybörjare. 

"Det tog ett tag för mig att inse hur viktigt det faktiskt är att sätta upp mål för sig själv - stora som små. Det gör det så mycket lättare att fokusera på träningen och förberedelserna. Mina kortsiktiga mål kan vara så korta som att genomföra veckans träningar på bästa sätt, medans de långsiktiga kan sträcka sig år framåt. För mig handlar de långsiktiga ofta om något mästerskap där jag vill vara redo att prestera på topp!" 

- Lovisa Lindh, elitidrottare och svensk rekordhållare på 800 meter, om vikten av att sätta upp mål. 

3. Skicka ut träningstips och träningspass regelbundet 

Ge träningstips eller specifika träningspass varje månad, som du antingen skickar ut via e-post, lägger ut på sociala medier eller både och. Detta ger deltagarna en regelbunden ström av träningsinspiration och väcker nyfikenhet hos nya deltagare under hela säsongen när de undrar vad och varför dessa träningspass är för, när de bläddrar igenom sina flöden. 

Här kan du också arbeta med en coach eller lopp ambassadörer (se mer i nästa punkt). 

4. Använd ambassadörer som inspiration

Se till att skaffa en handfull loppambassadörer för ditt lopp. Det kan vara erfarna deltagare, elitstjärnor eller bara personer som kommer till ditt lopp, som du vet är inspirerande och som skriver om sin träning och sina lopp på sociala medier eller i sina egna träningsbloggar och på sina egna webbplatser. 

Gör en lista och ge ett förslag till de personer som du vill arbeta med. Vissa kanske är villiga att skriva om ditt lopp i utbyte mot en gratis plats medan andra kanske vill skriva ett lång- eller korttidskontrakt med betalning. Det finns en mängd olika sätt du kan arbeta med ambassadörer och influencers, men vanligtvis är det bästa sättet att skapa långsiktiga relationer. Utforma ett avtal som gynnar er båda och se till att ambassadörerna regelbundet skriver om hur de tränar och förbereder sig inför ditt lopp. Detta kommer att inspirera många andra att anmäla sig och börja röra på sig!

5. Få alla att posta om sin träning med en hashtag

Influencers och ambassadörer är inte de enda som kan publicera och dela med sig av sin loppresa. Genom att skapa en unik hashtag för ditt lopp kan du uppmuntra alla dina deltagare att dela med sig av sin träning inför loppet på sina sociala medier och på Strava eller liknande. Även om majoriteten har en mindre följarskara i sina kanaler kan det få stor effekt när du summerar alla dessa mikrointeraktioner. 

Se till att du marknadsför din hashtag överallt. Lägg till den på tryckt material, på din webbplats, i alla dina sociala profiler och på din registreringssida på lopp . Glöm inte att också lägga till den i din e-postkommunikation, inklusive ditt e-postmeddelande med registreringsbekräftelse. 

6. Organisera lokala träningsgrupper med tränare eller ambassadörer 

Ett partnerskap med en klubb eller tränare kan vara användbart i många situationer. Samarbeta med en träningsgrupp eller organisera en grupp själv i din stad. Det är ett välkänt faktum att träning med andra ökar motivationen, ökar engagemanget och förbättrar prestationen. Främja ditt lopp med din månads- eller veckovisa träningsgrupp och planera träningar som hjälper atleter att förbereda sig specifikt för ditt lopp. När hela gruppen tränar för samma mål skapar ni en unik känsla av samhörighet genom den gemensamma kampen för att nå det sista stora målet, som naturligtvis är ditt lopp!

7.  Låt deltagare prova på banan 

Relaterat till träningsgrupperna - organisera flera eller åtminstone en träning där du testar löpning, cykling eller simning runt din loppbana. Detta är mycket uppskattat av redan anmälda deltagare och är dessutom ett roligt event som främjar ditt lopp i ditt lokalsamhälle. Se till att du skapar ett Facebook-evenemang för din ban-rekdag och kanske till och med skapa en separat anmälningssida för att samla in e-postadresser och övervaka eller begränsa deltagandet.

Hur arbetar ni för att motivera deltagare? Vi vill gärna höra om du har fler tips. Glöm inte att kolla in våra andra artiklar om hur du kan marknadsföra ditt evenemang om du har svårt att hitta nya deltagare.