De 5 viktigste aspektene ved et stort løp

Deltakerne dine vet hvorfor de ønsker å løpe. Enten de løper sitt første maraton eller bare er ute etter en storslått opplevelse på ferien, er det visse aspekter ved et godt løp som ikke kan overses. Her er de fem viktigste:

Se video eller les videre nedenfor!

1. Flott kurs

En fantastisk løpsløype kom øverst på listen da vi spurte deltakerne våre "Hvilke tre aspekter ved et løp er viktigst for deg?". Selv om flott utsikt over fjell, elver og innsjøer har "wow-faktor", kan en svingete skogsløype eller til og med en rolig kanalsti også være interessant for deltakerne. Kanskje du til og med kan ta med lokale landemerker og historiske steder?

Vi bør også nevne at en godt merket løype er avgjørende for at deltakerne skal trives. En dårlig merket løype der folk går seg vill vil ikke sette organisasjonen i et godt lys, og folk vil ikke ønske å delta neste gang! Et godt kart kan hjelpe deltakerne til å forstå løypen - og gi dem en ekstra trygghet hvis de er bekymret for å gå seg vill (eller hvis du er bekymret for at de skal gå seg vill!).

Ta en titt på artikkelen vår om ting du bør tenke på når du lager en flott løpsbane her.

Du har altså en flott løype - nå må du vise den frem! Legg ut massevis av bilder og videoer på sosiale medier. Skap begeistring og få folk til å komme og oppleve løypen i virkeligheten!

2. Vennlig

Et vennlig løp er et løp som har en hyggelig atmosfære og ønsker alle deltakere, supportere og tilskuere velkommen, uavhengig av ferdigheter, erfaring, idrettshistorie eller demografiske kjennetegn. Gjett hva? God atmosfære var nummer to på listen i deltakerrapporten vår. Det er imidlertid lettere sagt enn gjort å få dette til, så la oss utdype:

 • Vær inkluderende-Gode løp ønsker alle typer mennesker velkommen. Unge, gamle, fra eliten til de som bare vil fullføre. Tilhengere, tilskuere, venner og lokalbefolkning - det finnes noe for alle. Alle skal behandles likt. Ikke pakk sammen løpet for tidlig, og sørg for like premier i alle kategorier. Oppmuntre til mangfold i alle former!
 • Vær familievennlig-Et godt arrangement har aktiviteter for både barn og foreldre, slik at alle i familien kan delta sammen. Kanskje du til og med kan tilby enkel barnepass mens foreldrene løper? Har du et langt løp eller ultraløp? Hvordan er forsyningsstasjonene tilrettelagt for unge mødre, for eksempel?
 • Skap en god atmosfære-De beste løpene skaper et miljø der deltakerne føler seg komfortable og avslappede før og etter løpet - det betyr at arenaen bør ha tilstrekkelig med fasiliteter og være så kompakt og oversiktlig som mulig. For å skape en virkelig god atmosfære etter løpet bør du tenke på områder der folk ønsker å samles. Målgang, mat, drikke og kanskje til og med musikk kan bli knutepunkter for samling og sosialt samvær etter løpet. Her finner du noen tips til hvordan dubygger en løpsarena.

3. Unikt salgsargument

Det er en ganske uinspirerende terminologi, men ved å ha et unikt salgsargument (Unique Selling Point eller USP) skiller løpet ditt seg fra andre og gjør det interessant, spesielt og minneverdig. Se på de andre løpene i din region og ditt nærområde - hva kan du tilby som er unikt og annerledes? Tenk bredt - og så kan du lene deg på USP-en din! Her er noen eksempler:

 • Flatteste/raskeste 10 km i regionen
 • De mest kuperte/langsomme 10 km i regionen
 • Det vakreste terrengløpet innen 200 km!
 • Landets tøffeste triatlon
 • Gjørmete OCR i mils omkrets!
 • Den mest legendariske Swimrun-efterfesten

4. Mulighet for avspilling

Men hva er det egentlig som gjør et løp vellykket på lang sikt? Svaret er enkelt: gjentagbarhet. Spør deg selv hva som får deltakerne til å komme tilbake år etter år. Hvis du har en flott løype og et flott sted (begge deler er veldig viktig), er det en perfekt start, men det er sannsynligvis en kombinasjon av flere faktorer som gjør at folk kommer tilbake (og tar med seg vennene sine neste gang!). Det er disse ekstra faktorene som skiller de gode arrangementene fra de som bare eksisterer.

Kanskje du kan gjøre løpet til en årlig tradisjon for deltakerne? Hvis du hjelper dem med reise- og overnattingstips, og gir dem en ekstra grunn til å bli lenger og nyte nærområdet - kanskje de gjør det til en ferie. Hva kan du tilby for at ferieløpet deres skal bli en ferietradisjon?

5. Arv og historie

Er løpet ditt noe folk gleder seg til å krysse av på listen sin? Deltakerne ønsker å føle at de deltar i et stykke historie. Løp med lang historie føles spesielle. Ingen steder er dette tydeligere enn for eksempel i Ultra Trail du Mont Blanc - forkortet "UTMB". UTMB, det opprinnelige løpet med legendarisk status, tiltrekker seg tusenvis av deltakere og tilskuere hvert år. Det største arrangementet i terrengløpskalenderen er alltid massivt overtegnet! Hvordan de klarer dette, er et tema for en mye dypere diskusjon ...

Andre raser med eksepsjonell status:

 • Marathon des Sables - et flerdagersløp i Sahara-ørkenen. Det er ikke mange løp som fanger fantasien og skaper så mange historiske fortellinger som dette!
 • Norseman Triathlon - uten tvil verdens tøffeste triatlon. Deltakerne må svømme gjennom iskalde norske fjorder, sykle lange distanser i øde terreng og løpe opp brutalt bratte fjell. Ingen av deltakerne har noensinne glemt sin Norseman-opplevelse.
 • London Marathon - det ikoniske løpet er ikke det største, flateste, raskeste eller eldste landeveismaratonet i Europa - men har likevel legendestatus, bygget opp gjennom sin karakteristiske atmosfære, all-inclusivitet og konsekvente organisatoriske kvalitet.

Topp 5?

Så du har en episk løype, en fantastisk vennlig atmosfære og en rekke unike funksjoner. Deltakerne ønsker å komme tilbake, og de har fortalt venner og familie hvor bra løpet ditt er. Det er bare et tidsspørsmål før løpet ditt får legendestatus. Ikke sant...? Ikke sant...?

La oss få vite hva du synes om denne artikkelen. Vi elsker å få tilbakemeldinger. Spesielt fra svært interessante mennesker som løpsarrangører!