17 Frågor som Lopparrangörer Bör Ha Koll På – RaceID Deltagarrapport 2022

Vi var nyfikna på vad som gör ett lopp populärt eller inte, ur en deltagares perspektiv. Speciellt nu, när lopp tar fart igen efter pandemin är det intressant att veta vad deltagare i olika sporter och länder föredrar när de gör och anmäler sig till lopp. Därför frågade vi 624 deltagare utifrån ett slumpmässigt urval från deltagarna på RaceID. I rapporten (på engelska) får du reda på alla svar. 

Key Findings – Vad deltagare vill ha i ett lopp 

  • Vad motiverar en deltagare att anmäla sig till ett lopp? “Själva loppupplevelsen”, “Sällskapet eller människorna” och “en motivation till att träna” var de främsta anledningarna till att idrottare anmäler sig till lopp. 
  • Hur kan du uppmuntra deltagare att anmäla sig tidigt till ditt lopp?
  • Det visar sig att det mest effektiva sättet att få folk att anmäla sig tidigt är att erbjuda en bra boka-tidigt-rabatt. Även att ha en tydlig policy och att erbjuda en skade- och sjukförsäkring som tillköp i kassan var också populärt.
  • Hur viktigt är priser och prispengar? Troligtvis mest toppidrottare, tycker att priser är en stor bidragande faktor för vilket lopp man väljer att anmäla sig till. Tänk på detta när du planerar, och försök få till några bra sponsorer som kan bidra med attraktiva priser. 
  • Varför kommer deltagare inte tillbaka till ett lopp året efter? Få deltagare kommer inte tillbaka på grund av ekonomiska skäl. Snarare var det att vilja ha en variation från år till år eller för att loppet var dåligt organiserat som var de bidragande faktorerna ill att inte återvända. 
  • Vad vill deltagarna äta och dricka under ett lopp? Sportdryck, vatten, geler och frukt var de föredragna bränslet på energistationer, tätt följt av barer, godis och nötter. 

… och mycket mer i rapporten, som du kan ladda ned gratis nedan

Få ditt exemplar RaceID Deltagarrapport 2022 

Fyll i dina uppgifter nedan för att få din kostnadsfria kopia av rapporten. När du har skickat in formuläret kommer vi genast att mejla dig en kopia av rapporten (när du fyller i dina uppgifter, välj du om du vill få vårt nyhetsbrev för arrangörer eller inte):