Är RaceID rätt för mitt lopp? En helt ärlig recension

Artikeln uppdaterad 8 maj 20204.

Passar RaceID till ditt lopp och din organisation? Det finns många fördelar, men också några nackdelar. Här är 8 vanliga problem som vi löser åt dig. Du kanske också vill veta varför RaceID kanske inte passar dig - läs den här artikeln.

Utforska alla tillgängliga funktioner, kolla här.

Du har ett föråldrat och opålitligt system

Om dina onlinesystem är föråldrade och dåligt underhållna kommer du naturligtvis att märka av problem. Kanske får du till och med klagomål via e-post från deltagare om registreringsprocessen?

Vi som deltar i lopp blir frustrerade över många dåliga och krångliga registreringsupplevelser. Vi har därför arbetat hårt för att utforma RaceID så att det ska vara modernt, intuitivt och göra deltagarupplevelsen så smidig och friktionsfri som möjligt. 

Vi tror att framtida deltagare kommer att vilja hitta och skriva in er lopp från sina fickor - Därför har vi utvecklat RaceID-deltagarappen för både iOS och Android. Med bara ett par klick kan de hitta och anmäla sig till alla lopp, se resultat och komma i kontakt med vänner. 

Vi uppdaterar och lägger ständigt till nya funktioner och använder de bästa och säkraste systemen för att garantera tillförlitlighet.

Erik Sjöbeck, VD för RaceID: "Tekniken utvecklas i en rasande takt nuförtiden, och den gör vårt liv enklare och effektivare för varje ny version. Detta gäller förstås även för utomhusarrangemang och vi ser att de mest framgångsrika tävlingarna använder den mest avancerade tekniken. Den enkla anledningen är att de inte har råd att låta bli! Alla problem eller otillförlitlighet förstärks med ett stort antal deltagare - och en föråldrad eller dålig registreringsprocess ger en ganska dålig bild av lopp organisationen. Deltagarna kräver numera en smidig och sömlös teknik!".

Du kämpar för att fylla dina startlistor 

Alla RaceID-medlemmar är potentiella deltagare. De kommer att kunna hitta och registrera sig till din lopp med bara några få klick när du blir en RaceID arrangör.

RaceID har idag över 150 000 medlemmar och växer från vecka till vecka.

Du är orolig för dina deltagares datasäkerhet

lopp Arrangörer frågar oss ofta om dataskydd och säkerheten i våra system. De oroar sig särskilt för att deltagarnas uppgifter ska säljas till tredje part och att deltagarna ska få många skräppostmeddelanden eller olämplig reklam. Detta händer inom branschen - uppgifter är trots allt guld. Men inte hos RaceID.

Ett citat från Nicklas Tingström, teknikchef för RaceID: "Medlemsuppgifter säljs aldrig, och vi överför endast uppgifter till legitima tredje parter - t.ex. din tidtagningsleverantör - på din begäran. Du har kontroll över hur mycket data som samlas in och hur du använder den. Dessutom använder vi pålitliga och moderna servrar och högklassig kryptering och säkerhet på alla våra sidor och databaser.

Du spenderar för mycket värdefull tid på onödiga administrativa uppgifter.

Som tävling arrangör har du många administrativa uppgifter. Gör listor, skicka e-post, filtrera data, tilldela startnummer, samla in och hantera kontaktuppgifter för nödsituationer, fastställa och samla in anmälningsavgifter, bokföring, skatter osv.

På RaceID har vi skapat halvautomatiska funktioner för att göra det riktigt enkelt att utföra alla dessa uppgifter. Vi väljer detta halvautomatiska sätt att göra saker och ting eftersom vi anser att ett helautomatiskt system skulle ta bort för mycket av din kontroll - och inte tillåta någon flexibilitet eller anpassning av hur du hanterar ditt evenemang.

Enligt vissa arrangörer har RaceID gjort det möjligt för dem att minska den administrativa tiden med 80 %. denna video med Ryan Provencher om en fallstudie från Karl-Oskar Swim, Sverige, för att lära dig mer om hur han använder RaceID.

Du kämpar för närvarande med att samla in, hantera och överföra data.

Som nämnts ovan har vi utvecklat några lättanvända funktioner som gör att du kan slippa de tråkiga och ofta felbenägna metoderna för insamling och hantering av data.

Alla dina deltagardata samlas automatiskt in och visas i enkla, filtrerbara och nedladdningsbara listor.

Dessutom är det enkelt och automatiskt att överföra deltagardata när du använder RaceID:s öppna API. Det krävs bara några minuters installation.

Du saknar funktioner i ditt nuvarande system

Vad är viktiga funktioner av en registreringsplattform?

Saker som; mobilstödda registreringar, appar, säkra betalningar i flera valutor, språkstöd, självbetjäningsalternativ för deltagarna, anpassade extrafunktioner (försäljning av busstransporter, t-shirts, medlemskap etc.), försäkringar för deltagarna, teknisk support, datadashboards, lopp kalender med mera...

Som tävlingsarrangörer var vi ofta frustrerade över bristen på viktiga funktioner och grundläggande användarkrav i den programvara som fanns tillgänglig för arrangörer. Vi har en arrangör-centrerad utvecklingssyn och för alltid en öppen dialog med vår gemenskap om hur vi kan förbättra oss. Skicka in dina idéer och krav till oss idag (om det inte redan finns i vår backlog - vi gör en anteckning för framtida utveckling)! 

Du kan se alla RaceID-funktioner här.

Du vill använda din lokala tidtagningsleverantör eller egen hårdvara/mjukvara för tidtagning.

Vi har sakkunskap om registrering och programvara för hantering, men du har förmodligen också sakkunskap om lokal timing och kanske en långsiktig relation. Eller kanske äger du din egen utrustning och vill ta tid på lopp själv.

Om du vill välja din egen tidsleverantör kan vi ansluta sömlöst till dem. Vi använder ett öppet API (Application Programming Interface) som kan användas för att automatiskt överföra startlistedata från RaceID till din tidtagningsleverantör.

Du vill inspirera världen till en aktiv livsstil.

Erik Sjöbeck, RaceID:s grundare och vd, kan avrunda: "Att inspirera aktiva livsstilar är vår grundande vision och varför vi går upp ur sängen varje morgon. Vi vill få världen att röra på sig och koppla samman alla globalt som älskar uthållighetslopp".

Har du bestämt dig för att RaceID är något för dig? Registrera dig för ett gratis konto idag. Skapa din lopp och börja ta emot registreringar och tjäna pengar på bara 5 minuter! Se hur du gör här.