Internationella Loppkalendrar ditt Lopp Bör Vara Med I

30 % av loppdeltagare säger att de använder tävlingskalenderar online för att hitta nya lopp. Det är en stor potentiell trafik och nya deltagare som du som lopparrangör inte vill missa! Det kan dock vara svårt att hitta rätt kalendrar att presenteras i. Många tävlingskalendrar på Internet är föråldrade och ofullständiga...

I den här artikeln listar vi de viktigaste internationella Loppkalendrarna som du bör vara med i och visar dig till några idrottsspecifika kalendrar eftersom dessa är viktiga för nischmarknader. Det kan vara lite besvärligt att hålla ditt lopp uppdaterat i alla dessa kalendrar, men det är väl värt det för att öka synligheten och dina chanser att få nya deltagare som du annars inte skulle nå. Dessutom är det nästan alltid gratis att vara med i dessa kalendrar eftersom leverantörerna vill erbjuda sina besökare en komplett och användbar söktjänst. Det är med andra ord en mycket billig och effektiv marknadsföringstaktik. 


Uppgifter från RaceID:s deltagarundersökning 2022. 

Internationella Loppkalendrar

Ahotu (World Sports Group)

Ahotu har gjort ett bra jobb med att samla in lopp från alla hörn av världen och organiserat dem snyggt i sportkategorier. Jag skulle inte bli förvånad om din lopp redan finns där. Om inte, se till att du lägger till din lopp genom att besöka denna länk (kräver att du skapar ett konto).

Webbplats: https://www.ahotu.com/

lopp-Calendar.com

lopp-calendar.com listar främst löpartävlingar över hela världen. Användarna kan söka efter lopp på olika kontinenter och i olika länder. Webbplatsens utformning har en lång väg att gå (enligt min åsikt), men för många löpare gör den sitt jobb tillräckligt bra. Om din lopp inte finns med på listan kan du göra det här.

Webbplats: https://www.lopp-calendar.com

lopp-Hitta

Om din lopp finns i USA eller Kanada ska du se till att den finns på lopp-Find. Med den här kalendern kan användaren klicka på en stat eller en plats på kartan och omedelbart se alla tävlingar som finns tillgängliga i området. Den här kalendern är inriktad på USA och Kanada, så om din lopp ligger i Europa kan du hoppa över den här kalendern. 

Webbplats: https://lopp-find.com/

Visa din lopp på Google Event Search

En ny funktion hos Google är att du kan söka efter evenemang specifikt i Google Event Search. Jag tror att den här tjänsten har införts i vissa länder (jag kan i alla fall använda den här i USA!). För att se till att ditt evenemang automatiskt listas i Google Events, måste du följa följande riktlinjer för utvecklare och strukturera din kod så att Google kan plocka upp att du har information om ett evenemang. Detta kan vara lite knepigt, så du kan vanligtvis förlita dig på att din registreringsleverantör har en optimerad webbplats för Google Events, då kommer dina evenemang att visas med en länk för att registrera sig (eller skaffa biljetter som Google kallar det) så här:

Utnyttja recensioner med RaceCheck

Lista ditt evenemang på Racecheck så att det visas när folk söker efter recensioner av ditt lopp. Racecheck är egentligen ingen kalender i sig, men det kan hjälpa dig att få bättre sökresultat för ditt lopp om du börjar samla in recensioner via denna plattform. Kolla in Racecheck arrangör information för alla detaljer.

Webbplats: https://organisers.racecheck.com/

Och slutligen....RaceID.com och RaceID-appen 

Naturligtvis har vi vissa fördomar när vi skriver en artikel som denna. Om du vill att ditt lopp ska listas i den snyggaste och mest användbara kalendern och appen, så behöver du inte leta längre...? Se till att ditt lopp läggs till i den internationella RaceID-kalendern. Det är över 8000 lopp och växer snabbt. Lägg till ditt lopp genom att skapa ett gratis konto och följ några enkla steg

Webbplats: Webbplats: raceid.com

Ladda ner RaceID Participant-appen

Sport- och lopp-specifika kalendrar

Många deltagare är inbitna fans av en enda sport och lever i den sportens värld. I det här fallet är det en bra idé att utnyttja nischade kalendrar som endast listar tävlingar inom en viss sport eller typ av lopp. Nedan listar vi några exempel på internationella kalendrar för gemensamma Grit (även känd som; uthållighet utomhus) sporter:

Landspecifika Loppkalendrar 

De flesta kalendrar ovan är internationella och omfattar alla länder. När du planerar din marknadsföring och din synlighet på nätet bör du också se till att leta efter lokala kalendrar på ditt språk, både i ditt land och i din stad, delstat eller region. Kontrollera till exempel om ditt idrottsförbund i ditt land har en kalender som du bör listas i (om du är medlem i ett förbund). Det kan göra stor skillnad att vara synlig i ditt närmaste samhälle, eftersom tävlande som bor nära dig inte behöver resa så långt till ditt evenemang. Inga logistiska ursäkter för att inte anmäla sig! 

Håll dina kalenderinlägg uppdaterade

Vi hoppas att du fann den här artikeln användbar. Nu kan du se till att din lopp är synlig i alla delar av världen! Det kräver lite ansträngning att lägga till information i kalendrarna, men det kommer att vara värt det när du får in de extra deltagarna.

Tips: Lägg in en påminnelse i din personliga kalender eller på din lista över saker att göra varje år när du har bekräftat datumet för din lopp, för att gå in och uppdatera informationen i varje lopp kalender. Ha också ett lätt kopierings- och klistringsdokument med information om din lopp så att du enkelt och ständigt kan lägga till rätt information i varje kalenderutrymme. Lycka till! 

PS. Glöm inte att du kan lägga till ditt lopp i RaceID här om du inte redan har gjort det. Det är enkelt och gratis.