Spor kampanjens resultater med smarte registreringskoblinger

Å markedsføre løpet og skaffe deltakere er ofte den største utfordringen med et arrangement, spesielt hvis du er en ny arrangør. Et populært alternativ i markedsføringsmiksen er å bruke sosiale medier - både til å kjøre annonser og legge ut organiske innlegg, eller til å kjøre annonser i søkemotorer (for eksempel Google Ads). Men hvordan vet du hvor mange løpere som registrerte seg fordi de så innlegget eller annonsen din? I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan spore påmeldingene dine og måle resultatene av kampanjene dine i søkemotorer og sosiale medier med RaceID Smart Registration Links.

Hvordan prestasjonsmarkedsføring fungerer og hvorfor det er viktig å måle resultatene dine

Prestasjonsmarkedsføring har som mål å drive frem spesifikke handlinger som klikk, konverteringer, påmeldinger eller salg. Det som skiller denne markedsføringsdisiplinen fra andre, er at den er målbar. Datadrevet innsikt gir deg mulighet til å spore effektiviteten av innsatsen din. Denne målingen er avgjørende for at du skal kunne optimalisere strategiene dine i sanntid. Dette sikrer at du bruker ressurser på de tiltakene som gir best avkastning. Enten det dreier seg om å finne de mest vellykkede annonseplasseringene eller finjustere målgruppemålrettingen, gir muligheten til å måle resultatene deg muligheten til å forbedre tilnærmingen din og oppnå større presisjon i forhold til målene dine. Dette vil få flere til å melde seg på løpet ditt!

En vanlig bekymring vi har fått fra RaceID-arrangører, er hvordan man sporer konverteringer. Siden registreringen skjer på domenet raceid.com, mister du muligheten til å spore veien de besøkende tar når de går fra din egen løpsside til å registrere seg hos RaceID. Derfor kan du ikke bruke dine egne piksler som er satt opp på nettstedet ditt til å spore konverteringene hele veien. Nå er vi glade for å kunne tilby deg en smart løsning for registreringslenker som løser dette sporingsproblemet! 

Om Smart Registration Links

En ny funksjon i RaceID Admin er muligheten til å opprette en unik lenke for en bestemt gruppe deltakere. Hovedformålet er at folk skal kunne registrere seg i en bestemt bølge, på en bestemt startplass eller for å benytte seg av en bestemt eksklusiv rabatt. Du kan bruke denne unike URL-adressen i kampanjene dine for å spore resultatene og se hvor mange påmeldinger som kommer fra denne unike lenken og kampanjen. Du kan opprette ulike lenker for ulike kampanjer og nettverk, og navngi dem deretter i RaceID Admin-systemet for å kunne spore registreringer fra hver kampanje. Dette fungerer på samme måte som UTM-sporing hvis du er kjent med det. 

Noen ganger tilskriver Facebook og Google konverteringer (i dette tilfellet registreringer) sine egne kilder - noe som ikke alltid stemmer. Med metoden med smarte registreringslenker vet du med sikkerhet om registreringene kommer fra annonsen din eller ikke. 

Du finner mer informasjon om hvordan du konfigurerer smarte registreringslenker i denne kunnskapssenterartikkelen.

Slik sporer du kampanjene dine med smarte registreringslenker - trinn for trinn 

  1. Opprett en kampanje i sosiale medier, et innlegg eller en Google-annonse. 
  2. Opprett en smart registreringslenke i henhold til disse retningslinjene. Du kan legge til en rabatt knyttet til den eller ikke. For dette formålet kan du la bølge-feltet stå tomt. Vi foreslår at du gir lenkene dine logiske navn (for eksempel "Google Ad Link"), slik at du kan spore hvilken som genererer flest registreringer. Kopier den smarte registreringskoblingen og gå tilbake til kampanjen.
  3. Lim inn den smarte registreringslenken i feltet for "URL" eller "Link" for hvor annonsen din skal lede når folk klikker på den. Hvis det er et innlegg, skriver du inn URL-adressen i innleggsteksten. 
  4. Start annonsen - nå vil alle som klikker på annonsen komme til løpsiden din med den unike URL-en, og hvis de registrerer seg, vil det bli sporet. 
  5. Gå til RaceID-superadministrator og til fanen "Smart registreringslenke" for å se hvordan den fungerer. Du vil se hvor mange som har brukt den og registrert seg i den tilsvarende kolonnen i listeoversikten. 

Vi håper dette hjelper deg med å følge med på resultatene dine! Hvis du vil ha tips om hvordan du kan markedsføre løpet ditt i sosiale medier, kan du ta en titt på denne artikkelen om markedsføring på Instagramog denne om hvordan du kan få mest mulig ut av Facebook for arrangementet ditt.