Spåra dina marknadskampanjer med smarta registreringslänkar

Att marknadsföra sitt lopp och få deltagare är ofta den största utmaningen med ett evenemang, särskilt om man är en ny arrangör. Ett populärt alternativ i marknadsföringsmixen är att använda sociala medier - både för att visa annonser och publicera organiska inlägg, eller för att visa annonser i sökmotorer (till exempel Google Ads). Men hur vet du hur många som anmälde sig för att de såg ditt inlägg eller din annons? I den här artikeln visar vi hur du kan spåra dina registreringar och mäta resultatet av dina sök- och sociala mediekampanjer med RaceIDs smarta anmälningslänkar.

Hur Performance Marketing fungerar och varför det är viktigt att mäta sina resultat

Performance Marketing syftar till att driva specifika åtgärder som klick, konverteringar, registreringar eller försäljning. Det som särskiljer denna marknadsföringsdisciplin är dess mätbarhet. Datadrivna insikter gör att du kan spåra hur effektiva dina insatser är. Denna mätning är avgörande eftersom den gör att du kan optimera dina strategier i realtid. Detta säkerställer att du lägger resurser på initiativ som ger den bästa avkastningen. Oavsett om det handlar om att hitta de mest framgångsrika annonsplaceringarna eller finjustera målgruppsinriktningen ger detta möjligheten att förfina din strategi och uppnå större precision. Det vill säga, att få fler deltagare att anmäla sig till ditt lopp!

En vanlig fråga som vi har fått från RaceID-arrangörer är hur man spårar konverteringar. Eftersom registreringen sker på domänen raceid.com, förlorar du möjligheten att spåra den väg som besökarna tar när de går från din egen hemsida till att registrera sig på RaceID. Därför kan du inte använda dina egna pixlar som är uppsatta på din webbplats för att spåra konverteringarna hela vägen. Nu är vi glada att kunna ge dig den smarta registreringslänklösningen som löser detta spårningsproblem! 

Så fungerar Smarta Registreringalänkar

En ny funktion i RaceID Admin är möjligheten att skapa en unik länk för en specifik grupp av deltagare. Huvudsyftet är att folk ska kunna registrera sig i en viss våg, startplats eller för att använda en viss exklusiv rabatt. För prestationsspårning kan du använda denna unikt genererade URL för dina kampanjer och spåra hur många registreringar som härstammar från denna unika länk och kampanj. Du kan skapa olika länkar för olika kampanjer och nätverk, och namnge dem därefter i RaceID Admin-systemet för att kunna spåra registreringar från varje kampanj. Detta fungerar på samma sätt som UTM-spårning om du är bekant med det. 

Ibland tillskriver Facebook och Google konverteringar (i det här fallet registreringar) mycket positivt till sina egna källor - vilket kanske inte alltid är sant. Med med smarta registreringslänkar vet du säkert om registreringarna kom från din annons eller inte. 

Läs mer om hur du konfigurerar smarta registreringslänkar i denna artikel iRaceID Knowledge Base.

Så spårar du dina kampanjer med smarta registreringslänkar - steg för steg 

  1. Skapa din kampanj i sociala medier, ditt inlägg eller din Google-annons. 
  2. Skapa din smarta registreringslänk enligt dessa riktlinjer. Du kan lägga till en rabatt kopplad till den eller inte. För detta ändamål kan du lämna vågfältet tomt. Vi föreslår att du ger dina länkar logiska namn (t.ex. "Google Ad Link") så att du kan spåra vilken som genererar flest registreringar. Kopiera din smarta registreringslänk och gå tillbaka till din kampanj.
  3. Klistra in smartregistreringslänken i fältet för "URL" eller "Länk" för var din annons ska leda när folk klickar på den. Om det är ett inlägg anger du URL:en i din inläggstext. 
  4. Starta din annons - nu kommer alla som klickar på annonsen att komma till din loppsida med den unika webbadressen, och om de registrerar sig kommer det att spåras. 
  5. Gå till RaceID super admin och till fliken "Smart Registration Link" för att spåra dess prestanda. Du ser hur många som har använt den och registrerat sig i motsvarande kolumn i listöversikten. 

Vi hoppas att detta hjälper dig att hålla koll på dina resultat! Om du vill ha tips om hur du marknadsför ditt lopp i sociala medier, kolla in den här artikeln om marknadsföring på Instagramoch den här om hur du kan få ut mesta möjliga av Facebook för ditt evenemang.