Begrensninger med RaceID-appen for tidtaking

Artikkel oppdatert 2024-03-14.

Ingen tidtakingssystemer er perfekte! Noen systemer passer bedre til enkelte løp og arrangementer enn andre, og noen har betydelige ulemper. I denne artikkelen beskrives problemene og begrensningene du kan støte på når du bruker RaceID Timing-appen. Det anbefales at du leser denne artikkelen hvis du er interessert i å bruke appen til løpet ditt, slik at du kan forberede deg og være klar til å takle eventuelle uventede problemer på løpsdagen.

Begrensning 1. Batterilevetid

Selvfølgelig, hvis enheten din går tom for strøm, vil du ikke kunne registrere flere resultater med appen. Resultater som du har tatt med appen frem til dette punktet, lagres og bufres på enheten, og du vil kunne sende dem til serveren senere når enheten er oppe og kjører igjen. For å unngå dette problemet anbefaler vi at du alltid har et reservebatteri eller en enhet du kan bruke. Husk at eldre enheter og bruk i kaldt vær kan bety at batteriet tømmes raskere enn vanlig.

Begrensning 2. Massedeltakelse

Ved arrangementer med stor deltakelse er det begrenset hvor mange løpere som krysser mållinjen sammen eller svært nær hverandre. Appen fungerer ved at brukerne visuelt identifiserer og deretter manuelt klikker seg gjennom en liste med startnummer. Hvis det er flere enn én løper som krysser målstreken med noen sekunders mellomrom, blir feilprosenten i resultatene svært høy - for ikke å snakke om svært stressende for brukeren som er ansvarlig for å registrere resultatene.

Det er mulig å ha flere personer og flere enheter ved målstreken for å registrere tider, men du må finne en robust metode for å sikre at tidtakerne registrerer riktige deltakere. Hvis du vil ha mer informasjon om hvilke typer løp RaceID Timing-appen fungerer for, kan du lese denne artikkelen.

Begrensning 3. Manuelle prosesser

Som nevnt ovenfor gjør de manuelle prosessene som kreves ved bruk av appen at menneskelige feil kan snike seg inn. Vi har forsøkt å gjøre appen så intuitiv som mulig, men det vil fortsatt kreve litt tilvenning. Vi anbefaler at du og timingteamet ditt tar deg tid til å lese gjennom guiden vår og foreta en testkjøring av løpet (tilbakestille resultatene etterpå), for å venne deg til metodikken til appen.

Begrensning 4. Internett- og datatilkobling

Den siste begrensningen er at appen ikke kan sende live-resultater som tilskuere eller deltakere kan se på nettstedet eller i deltakerappen uten internettforbindelse (WiFi eller en god mobildataforbindelse). Appen vil imidlertid fungere som normalt og lagre resultatene på enheten for opplasting på et senere tidspunkt hvis det ikke er tilkobling. Hvis du kobler deg til en datakilde etter at løpet er fullført, vil resultatene automatisk overføres til din RaceID-tilkoblede arrangementsside.

 

Vel, det var det! Hvis du klarer å håndtere disse problemene og begrensningene med løpet ditt, anbefaler vi at du komme i gang i dag. Det er superenkelt å opprette en konto, og det tar bare noen få minutter å sette opp løpet ditt. For mer informasjon om priser for tidtakingsappen - se denne siden.

Har du funnet ut om app-tidtaking er riktig for ditt løp? Hvis du fortsatt ikke er sikker, kan du gjerne ta en titt på vår gjennomgang av app-tidtaking kontra brikketidtaking.